Nieuw

Frankrijk geeft vertrekkende “vluchtelingen” 2500 euro

Vluchtelingen die voor de jaarwisseling uit zichzelf terugkeren naar hun thuisland, krijgen 2.500 euro van de Franse regering. Het Franse immigratiebureau (OFII) presenteerde de maatregel als een vorm van compensatie.

VERDERE HULP

Bij die 2.500 euro zal het in de meeste gevallen echter niet blijven. Zo wordt ook de vlucht naar huis betaald en in sommige gevallen zal de regering ook helpen met het vinden van werk voor de terugkerende vluchtelingen.

Het is niet de eerste keer dat de Frankrijk een deze regel opstelt voor een korte periode. „Zeker vierduizend mensen hebben in het verleden geprofiteerd van deze regeling”, vertelt OFFI-directeur Didier Leschi aan BFM. „Deze maatregel helpt mensen die al langer het verlangen hebben om terug te keren naar hun eigen land. Op deze manier kunnen ze daar direct stabiliteit opbouwen. Ze hebben geld geïnvesteerd om hier te komen, dus dit is een aansporing om terug te gaan.”

Doe mee met 8.222 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2070 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

3 Comments on Frankrijk geeft vertrekkende “vluchtelingen” 2500 euro

  1. Een wanhoopsmaatregel. Kan men zien hoe erg het water aan de lippen staat.

    Like

  2. Nooit aan beginnen want dat heeft alleen maar een aanzuigende werking.
    Gewoon terugsturen naar waar ze vandaan kwamen en als dat niet gaat opsluiten
    in een kamp.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: