Nieuw

Zou men ook meelezen?

Ja ik weet het klinkt cryptisch maar ik wil de kop altijd een beetje compact houden. Goed wat ik ermee bedoel is dit; je kunt geen reactieforum erop nakijken overal waar je kijkt zijn mensen die reageren uitermate kritisch zijn op de EU en met name hoe de ‘vluchtelingencrisis’ wordt ‘aangepakt’, of liever gezegd niet wordt aangepakt. In Griekenland en Bulgarije woeden complete oorlogen en alsof dat nog niet genoeg is dreigt Erdogan nu met het openzetten van zijn grenzen want ‘men’ houd zich niet aan eerder gemaakte afspraken. Dat is op zich al lef van iemand die bezig is zich te ontpoppen als de dictator die hij altijd al heeft willen worden. Afspraken zijn om het zo maar eens te zeggen niet het belangrijkste in zijn leven, maar zodra het hem zo uitkomt herinnert hij anderen er wel graag aan.

Maar goed, ik wilde het dus even over die reactiefora hebben. Nou lees ik ze natuurlijk bij lange na niet allemaal maar met enige regelmaat lees ik ze bijvoorbeeld op het AD en Elsevier. Het AD heeft een moderator die waarschijnlijk nog onder Stalin heeft gewerkt, een reactie moet oftewel uitermate links of uiterst voorzichtig geformuleerd zijn want anders verdwijnt hij direct in de gigantische prullenbak. Daarbij worden reacties van mij slechts zeer zelden doorgelaten, dit tot mijn grote ergernis mag ik wel zeggen want ik schrijf eigenlijk nooit een onvertogen woord maar kennelijk worden mijn reacties als extreem-rechts beoordeeld. Maar zelfs deze Stalinistische moderator ontkomt er niet aan dat er regelmatig stevige kritiek is, op het Kabinets’beleid’, op de EU en op de ‘aanpak’ van de migranten.

Elsevier was het modereren kennelijk zat en heeft het reageren beperkt tot abonnees, waarschijnlijk in de veronderstelling dat er nu alleen nog ‘nette’ reacties zouden komen. Nou dat valt niet helemaal mee! De kritiek op het Kabinet, op de EU, op de multiraciale samenleving, op de migranten, steevast is er stevige en gefundeerde kritiek te lezen, kritiek die door een aantal mensen als extreem-rechts wordt gezien maar dat aantal is ondanks dat men dat niet wil zien in de minderheid en krimpende.

Vandaar dus de kop boven mijn artikeltje, zou men ook meelezen? Of is men straks weer zo verbaasd als de PVV een gigantische zetelwinst behaald? Net als na de Brexit, na het referendum en na de verkiezing van Trump. Volgens mij hoeft een mens niet helderziend te zijn om de komende triomfen in Nederland maar ook in andere EU-landen te zien aankomen van nationalistische partijen die het helemaal gehad hebben met de EU en de slappe aanpak van de migranten, het is nu nog een veenbrand maar het kan elk moment ontaarden in een bosbrand zoveel mag wel duidelijk zijn. Willen ze in het pluche blijven zitten zal men toch een meer dan stevige ruk naar ‘rechts’ moeten maken of een alternatieve bron van inkomsten moeten zoeken. Wat mij betreft het laatste want als je al die jaren slap beleid hebt voorgestaan maak je mij niet wijs dat de omslag van harte gaat. Tijd dus om op te stappen!

Doe mee met 8.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (486 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

17 Comments on Zou men ook meelezen?

 1. Ik vrees dat men in grote delen van Europa het stervensproces nog 4, 5 jaar weet te rekken. En dan is het te laat. Maar ik ben een sombermans en hoop dat ik ongelijk krijg.

  Liked by 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel // november 25, 2016 om 17:24 //

  Ja erg olijk klink je niet vandaag Edjan 🙂 , maar hou je maar aan mij vast, het komend jaar komen er op meerdere plaatsen in Europa verkiezingen en het tij is aan het keren. Dus kop op!

  Like

 3. Over 9 dagen al in Oostenrijk en Italië. Dat het tij keert, geloof ik wel. Nou ja, het is nu dood tij. Het echte keren moet nog komen en komt ook wel. Maar als de import van mohammedanen doorgaat tot 15% en als de EU nog een paar jaar het sterven weet uit te stellen …

  Like

 4. Esperanza // november 25, 2016 om 18:12 //

  Nederland, land van koopman, dominee en andere zakkenwassers is niet te vergelijken met Trump’s land of the free and home of the brave, dus maak in me niet te veel illusies wat betreft realisering van de plannen van wilders mocht De PVV al regeringsverantwoordelijkheid krijgen.
  Bij Bron las ik tijdje terug een analyse van Taljaard wat er zal gebeuren in geval Wilders premier wordt. De moeite waard om hier even te plakken:

  ‘Mooi vooruitzicht, maar bezijden de realiteit.
  De realiteit zal zijn dat, voornamelijk autochtoon, radicaal links tuig het land dan zal trachten lam te leggen door ”in verzet te komen tegen het fascisme” en de moslimjongeren daarin zullen meekrijgen.
  Zij zullen de toevlucht nemen tot massale burgerlijke ongehoorzaamheid, terreur, intimidatie en economische sabotage, ten einde het land onbestuurbaar te maken.
  Daarbij fanatiek ondersteund en gespind door wat er dan nog over is van de linkse media, want ”in de strijd tegen het fascisme is alles geoorloofd. En ‘no paseran!”
  De linksen zullen ons land, analoog aan Spanje in de jaren `30, nog liever in een burgeroorlog storten dan zich te schikken. En dan hopen op, en ook vragen om, militair ingrijpen vanuit de EU of de VN ”om de normaliteit en de orde (HUN orde!) te herstellen.”
  Het is te vrezen dat dit laatste ze dan nog zou kunnen lukken ook.
  Want Nederland is geen groot en weerbaar land als Polen met een nog grotendeels homogene bevolking.
  Heb het hier al vaker gezegd en herhaal het nog maar eens; autochtoon (radicaal) links in Nederland, maar ook in Duitsland en in het VK, is gevaarlijker dan de allochtone (radicalel) islamisten.
  In de vroege jaren `80 van de vorige eeuw is het de linksen ook al bijna gelukt om van Nederland en de Bondsrepubliek een onbestuurbare chaos te maken. Maar destijds hadden zij nog niet de beschikking over een arsenaal van miljoenen moslims, die hen daarbij behulpzaam konden zijn.
  Al met al lijkt het mij daarom raadzamer om de focus niet in de eerste plaats te richten op de islam, maar op radicaal links; hun instituten en organisaties te ontmantelen en hun leidslieden aan te pakken. Wanneer dat gebeurt zijn de moslims hier schapen zonder herders geworden en daarom direct al een stuk minder gevaarlijk. Want zij beschikken niet over het intellect, de contacten en het organisatorische vermogen om het hele land te ontwrichten.’

  Liked by 1 persoon

 5. Esperanza // november 25, 2016 om 18:59 //

  Laat mijn vriend Taljaard nou toevallig ook een soort dominee zijn, maar dat is uitzondering op de regel. 😉

  Like

 6. “Want zij beschikken niet over het intellect, de contacten en het organisatorische vermogen om het hele land te ontwrichten.’”

  “organisatorische vermogen” Ze hebben hier 500 jihadcommandocentra staan …

  Like

 7. Ontwrichten is nou juist hun specialiteit. Kapot maken en moorden: daar zijn ze expert in. Daarna weten ze het niet meer. Opvreten, leegplunderen, een tijdje rijk zijn. Daarna verzinkt alles weer in een duister soort middeleeuwen.

  Islam is achterlijkheid.

  Like

 8. Esperanza // november 25, 2016 om 20:11 //

  Klopt, Fub, inmiddels heeft het islam gezwel gefaciliteerd door links en policor goegemeente ongestoord verder kunnen woekeren en zich stevig in Nederland weten te verankeren.
  Dat verzwakt Taljaards stokpaardje dat autochtoon links gevaarlijker is dan de allochtone islamieten (ja, weet het, hij noemt het islamisten 😉 ) Neemt niet weg dat de policor gekte met links in zijn gelederen nu stevig deel uitmaakt van de vijfde colonne in Nederland.

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // november 25, 2016 om 23:42 //

  Ben het niet eens met Taljaard/Esperanza, zeker ik geloof dat de antifa’s en de AFA’s zich stevig zullen roeren maar ik denk niet dat de allochtoontjes zich daarbij aansluiten en zelfs als ze dat wel doen dan zal dat alleen een tijdje voor extra overlast zorgen maar dat ebt vanzelf weg. Wat ik op dit moment eigenlijk belangrijker vind is of Wilders met een goede lijst met kandidaten kan komen, zou hij in staat zijn om dertig of meer geschikte mensen te vinden, geschikt in de zin dat ze voldoende geestelijke bagage meenemen maar tevens over een schoon verleden beschikken. Want geloof maar dat die onder een vergrootglas komen te liggen!

  Liked by 1 persoon

 10. Het is waar dat de antifa’s het liefst de mohammedanen zouden knuffelen. Maar ik geloof niet dat de mohammedanen er veel van moeten hebben: ze zullen de antifa’s zien als tijdelijk en nuttige idioten. En dat zijn ze ook.

  Zelfs mohammedanen houden niet van mensen die hun eigen volk verraden. Want eens een verrader, altijd een verrader.

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel // november 26, 2016 om 00:16 //

  Ik denk dat het een belangrijke vraag is Edjan waarom extreem-links zo nodig met de muzelmannen (en vrouwen) willen knuffelen, ik denk dat het komt omdat ze anarchisten zijn en aan hun water voelen dat zij met te weinigen zijn en dat een samengaan met een dergelijk grote groep ze op dit moment goed uitkomt.

  Like

 12. Republikein // november 26, 2016 om 01:03 //

  Dat denk ik ook.

  Like

 13. Ik ken er niet één. Maar ik denk dat ze zich geweldig voelen als ze een zwakkere kunnen beschermen. Ik heb ook wel een paar keer een “zwakkere” beschermd en ja, dat voelt goed. En zij doen het in het groot.
  Wat jullie denken, kan ook waar zijn. Dat ze hopen op een getalsmatige versterking. Maar ik weet vrij zeker (in zover als ik mohammedanen ken) dat ze dan van een héél erg koude kermis thuis gaan komen. Zo gauw de mohammedanen eventueel het “sein” krijgen, schuiven ze de antifa terzijde.

  Like

 14. Republikein // november 26, 2016 om 01:56 //

  Aangeboren hersenafwijking.

  Like

 15. Esperanza // november 26, 2016 om 02:22 //

  Iets dergelijks zei voormalig baas van Elsevier en neuroloog Pierre Vinken over religie
  ‘Ik beschouw alle godsdiensten als achterlijk. Op mijn school heerste in de jaren dertig een fundamentalistisch regiem, en het leven in de Limburgse dorpen leek meer op dat van de middeleeuwen dan op dat van nu. Er zijn natuurlijk verschillende graden van achterlijkheid, maar het blijven tenslotte allemaal dwalingen, producten van een verkeerd gebruik van de hersenfunctie’
  Man naar m’n hart.

  http://www.maxpam.nl/2011/10/interview-met-pierre-vinken/

  ”.

  Like

 16. @ Tijl Uylenspiegel, Tijl ik heb dit artikel op openbaar van Facebook gezet. Daar kan ik tot nu toe alles plaatsen als onafhankelijke pers. (Facebook……nieuwsblogg, Facebook….don tessers,…….google Facebook….nieuwsblogg.)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: