Nieuw

Trump gaat het Witte Huis met generaals vullen

Vijf generaals. John Kelly, David Petraeus, Michael Flynn, Jack Keane och James Mattis. © US Army

De Amerikaanse president-elect Donald Trump is op het punt om het Witte Huis te vullen met een aantal hooggeplaatste militaire bevelhebbers, schrijft AP.

De achtergrond is het schisma wat bestaat tussen Trump en het partij-establishment van de Republikeien die hem lange tijd tegengewerkt hebben. Door gebrek aan gevestigde politici, of misschien om juist dergelijke profielen te voorkomen, ziet de toekomstige president naar andere manieren om te rekruteren. Hij heeft nu zijn blik gericht op het Amerikaanse leger waar hij veel sympathisanten in hoge posities heeft.

Many officials from previous Republican administrations politically disowned Trump during the campaign, calling him unqualified. And Trump suggested he wouldn’t want many of them, as he vowed to “drain the swamp” by running establishment figures out of town.

Michael Flynn, gepensioneerd luitenant-generaal van het leger, is nu klaar voor een nieuwe topfunctie in het Witte Huis. Hij zal de functie nationaal veiligheidsadviseur overnemen, een post die Trump kan aanwijzen zonder de goedkeuring van het Senaat.

Flynn is al jaren een zeer open en uitgesproken criticus van de Amerikaanse veiligheidspolitiek. Niet in het minst heeft hij geklaagd over het Midden-Oosten beleid van het land, en hoe de regering van Barack Obama heeft bijgedragen aan de groei van de IS in Syrië en Irak.

– De Amerikaanse bevolking heeft het respect en het vertrouwen verloren in het vermogen van de overheid om de problemen van vandaag en in de toekomst op te lossen, zei hij vorig jaar.

– We bevinden ons in een slechte situatie.

In een interview met de The Wall Street Journal zei hij twee jaar geleden dat Obama de IS onderschat en dat de groepering meer toegewijd, geavanceerd en goed georganiseerd is dan velen in het Westen begrijpen.

– Ze zien zichzelf in staat het vermogen te bezitten een langdurige bedreiging te voeren en we moeten hen niet onderschatten, zei hij.

Twee andere kandidaten voor de nieuwe regering van Trump zijn de twee generaals James Mattis en John Kelly. Ze worden aangeduid als potentiële kandidaten voor de functie van minister van defensie en het hoofd van de Homeland Security Department.

Jack Keane en David Petraeus, twee andere generaals, zijn ook mogelijk namen die gaan deelnemen aan de komende regering. Trump heeft gezegd dat hij houdt van de militaire manier van denken en open staat om meer oud-militairen in zijn regering op te nemen.

 “I think it’s time maybe, it’s time for a general,” Trump said, suggesting he favors a military mindset. “Look what’s going on. We don’t win, we can’t beat anybody.”

Dat zo veel generaals zouden kunnen deelnemen in de nieuwe regering in de Verenigde Staten wordt beschreven als iets “buitengewoons”. Binnen het leger is er grote ontevredenheid wat gedeeld wordt met een groot deel van het Amerikaanse volk.

“Our country is fighting a long war. It’s common sense to seek the experience of those who have proven they know how to fight.”

Duizenden Amerikaanse soldaten zijn gedood en tienduizenden dragen voor de rest van hun leven de fysieke en mentale littekens als gevolg van de “war on terror” die na de terreuraanslagen tegen de Verenigde Staten in 2001 gelanceerd werd. Deze oorlogsvoering heeft bovendien ook duizenden miljarden dollars gekost.

Veel militairen zien hoe de ontwikkelingen in vooral Syrië en Irak de verkeerde richting gaan, en dat de situatie erger is dan in 2001. Zij hebben het gevoel dat hun gevallen kameraden tevergeefs zijn gestorven en dat er miljarden belastinggeld onnodig verspild is.

Bron:

http://www.friatider.se/trump-uppges-fylla-vita-huset-med-generaler-och-hogt-uppsatta-militarer

Doe mee met 8.221 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4124 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

23 Comments on Trump gaat het Witte Huis met generaals vullen

 1. Ik hoor links al janken: “junta”

  Like

 2. De hele wereld is gestort in gejank en geklaag over die ander. Het gaat nergens meer over behalve gezeur. Klaagkleuters. Het wordt tijd dat deze planeet met een komeet naar de hel gaat en plaats maakt voor een evolutie van kakkerlakken. Tijd voor een nieuw begin onderaan de evolutieladder. Mag het menselijke ras zo snel mogelijk uitsterven om een nieuw soort een kans te geven.

  Like

 3. Was jij niet zwanger ?

  Liked by 1 persoon

 4. Ja, in mijn ballen.

  Like

 5. Republikein // november 25, 2016 om 06:00 //

  Zonnige perioden en een zwakke bries uit uiteenlopende richtingen.

  Liked by 1 persoon

 6. Laten we het Amerikaanse voorbeeld naar niet volgen, de Nederlandse top officieren lijken wel weg gelopen uit een safespace trainingingskamp van GL.

  Liked by 2 people

 7. Freduardo // november 25, 2016 om 10:23 //

  Het is natuurlijk wel dè manier om een militaire coup te voorkomen.

  Like

 8. @Freduardo, dat wordt paintballen in het Witte Huis.

  Like

 9. D. G. Neree // november 25, 2016 om 11:03 //

  Het lijkt me niet meer dan logisch dat er voor de posten defensie en veiligheid militairen worden aangesteld. Het zou zorgelijk worden als ook voor bijvoorbeeld onderwijs een militair aangesteld zou worden.

  In Nederland hoeven aangestelde ministers niets te weten over het terrein waarover ze zeggenschap krijgen, maar het enige wat van belang is, is, dat ze behoren tot de “juiste” politieke kaste. Een soort nepotisme.
  Maak in Nederland een militair minister van Defensie, een onderwijzer minister van onderwijs, een arts minister van gezondheid (of hoe heet dat minsterie), enz. enz. Geen politieke charlatans met een partijlidmaatschap, die, nadat ze de ene baan grandioos verprutst hebben weer in een andere functie aan de top terugkeren.

  Like

 10. Het is toch van de achterlijke wat er hier aan ministers zit.
  Ze hebben niet het minste raakvlak voor de functie die ze hebben.
  Een personeel chef pindakaas als minister president.
  Een schoevers secretaresse als minister van defensie.
  Een landbouw econoom als minister van financiën.
  enz….enz…..
  Geen eentje heeft de juiste kennis voor zijn baan.
  In elk land zouden ze je voor gek verklaren als je hiermee aankomt.

  Liked by 1 persoon

 11. http://www.telegraaf.nl/buitenland/27105833/__Erdogan_dreigt_EU___grens_open___.html
  En dan krijg je dit, een Europa dat zich laat chanteren door een ordinaire fascist.
  Wat wil je als de ministers van Defensie in NL, Duitsland, Zweden en Noorwegen, blondjes zijn, die zich naar de top hebben gegleden.

  Liked by 1 persoon

 12. Eindelijk een president die een soort oorlogskabinet introduceert om de realiteit van de Derde Wereldoorlog gestalte te geven in zijn politieke beleid.

  Een Derde Wereldoorlog?

  Exact! Sinds 9-11 bevindt de Westers samenleving zich in een wereldwijd conflict met de politieke, dus radicale Islam en daar moet naar gehandeld worden via een harde politiek van o.a. een stop op de ongelimiteerde immigratie van militante moslimvluchtelingen naar het Westen.

  De IS is nog lang niet verslagen, ondanks de optimistische berichten dat hun dagen geteld zijn in Syrië en Irak.

  Mocht het echter zover komen dan verspreiden deze niets ontziende barbaren zich over geheel West-Europa via Turkije (Erdogan dreigt daar nu al mee!) en desnoods via Libië, want de voormalige Oostbloklanden werken overigens zeer terecht niet mee.

  Een kat in het nauw kan rare sprongen maken, wie garandeert ons dat de IS niet beschikt over chemische en nucleaire wapens (die zijn er in vele soorten, we praten uiteraard niet over waterstofbommen) om in een perfect gecoördineerde actie dood en verderf te zaaien in een groot aantal Westerse hoofdsteden?

  Om dit doemscenario te voorkomen moeten de grenzen van de meest kwetsbare landen met alle mogelijke middelen worden bewaakt en dat vereist een militaire organisatie op grote schaal. De interneringskampen die een automatisch gevolg zijn preventieve hechtenis van verdachte elementen vereisen een militaire structuur wat betreft bewaking en andere faciliteiten. De grenzen bewaken is niet voldoende, ook de teruggekeerde IS-strijders moeten worden afgezonderd van de samenleving, die zoals al talloze malen gebleken is zich in een zeer kwetsbare positie bevindt.

  De Europese buitengrenzen zijn zo lek als een mandje, tot op de dag van vandaag maken daar de mensensmokkelaars en de Linkse activisten de dienst uit.
  Een land als Libië zou al lang beschuldigd moeten worden van vijandige bedoelingen t.a.v. Europa door het BEWUST toelaten van deze praktijken. Een ultimatum is hier zeker op zijn plaats: voor een bepaalde datum moet dit land orde op zaken stellen, anders volgt er onverbiddelijk een militaire bezetting van de kuststrook van dit land, dat verkeert in een complete chaos door een door de VS veroorzaakt machtsvacuüm.

  Wat betreft Turkije hetzelfde scenario: het doorzenden van terroristen die meeliften met de vluchtelingenstromen is een VIJANDIGE daad gericht tegen de EU. Dus de Grieks-Turkse grens hermetisch afsluiten door NAVO-troepen met effectieve volmachten om dit potentiele gevaar te elimineren.

  Trump is de president die bereid is (mits de overige NAVO-landen hun overeengekomen plichten vervullen) om hier voldoende militaire steun aan te geven met tijdelijke opschorting van vluchtelingenverdragen en andere vermeende rechten van militante moslims die Europa bewust willen ontwrichten (desnoods via een burgeroorlog) en op de puinhopen een Islamitisch Kalifaat willen stichten.

  Liked by 1 persoon

 13. HetZalWeIWeer // november 25, 2016 om 14:34 //

  Trump is ook sinds lange tijd een president die begrijpt dat als je economisch wilt groeien, de lagere en middenklasse erop vooruit moet, anders kan de hogere klasse ook niet groeien.

  De 80 miljard maandelijks van Drakie, heeft nog niets opgeleverd, logisch ook, want ik heb er nog geen cent van gezien, maar als het weer terugbetaald moet worden, weten ze ons wel weer te vinden.

  Liked by 1 persoon

 14. In aanvulling op mijn vorige reactie het volgende:

  Is het realistisch de grens tussen Griekenland en Turkije te laten bewaken door NAVO-troepen i.v.m. de recente chantage van Erdogan betreffende het doorlaten van honderdduizenden vluchtelingen?

  Tenslotte is Turkije zelf lid van de NAVO en zou dit kunnen blokkeren.

  Maar de EU kan het zich niet veroorloven zich eindeloos te laten chanteren, dus men kan zich via de VN uitgebreid laten informeren over de beweegredenen van Turkije om de grens met Griekenland open te gooien.

  Omdat dit enorme veiligheidsrisico’s met zich meebrengt voor met name West-Europa hebben de overige leden van de NAVO het recht die grens veilig te stellen door een Internationale Grenswacht onder de vlag van de VN of de NAVO.

  Formeel worden de Turken dan uitgenodigd om deel te nemen aan deze grensbeveiliging.

  Om voor de hand liggende redenen zal Erdogan dit afwijzen (o.a. gezichtsverlies t.a.v. de eigen bevolking) maar hij zou Turkije dan ZELF buiten de NAVO plaatsen en zich daarmee overleveren aan de grijpgrage handen van Poetin of de baardmannen in Mekka.
  Hij zal dus definitief kleur moeten bekennen en dan weet iedereen waar hij aan toe is met deze dictator.

  Wat mij verbaast is de zeer lankmoedige houding van Brussel inzake deze harde vormen van chantage. Het zal wel weer uitdraaien op het zenden van miljarden Euro’s richting Ankara om deze potentaat weer enige maanden tevreden te stellen.

  Mocht dit creatuur toch de grenzen open gooien, dan zal dit een reden kunnen zijn de diplomatieke betrekkingen met deze schurkenstaat te verbreken.

  Met als bijkomstigheid een verbod op DENK als politieke partij als zijnde een verlengstuk van een Europavijandig gezind land.

  Liked by 1 persoon

 15. HetZalWeIWeer // november 25, 2016 om 15:24 //

  “Wat mij verbaast is de zeer lankmoedige houding van Brussel inzake deze harde vormen van chantage. Het zal wel weer uitdraaien op het zenden van miljarden Euro’s richting Ankara om deze potentaat weer enige maanden tevreden te stellen.”

  Die Erdogan grotendeels stopt in zijn paleizen, dan hadden de geldschieters (wij dus), op z’n minst ook in een paleis moeten wonen.

  Like

 16. @Horatius // november 25, 2016 om 15:10 //
  Ik ben het helemaal met je eens, hoewel het een beetje wensdenken is. Als ik de lijnen zoals ze nú bestaan wat verder doortrek (= in mijn glazen bol kijk) dan voorspel ik dat de eu verder gaat met pappen en nathouden en geld betalen (dat erdogan overigens niet aan zijn paleis besteedt maar aan Al Quaida, de zogeheten gematigde rebellen) maar de eu lafaards zitten vast in hun zelfgemaakte gevangenis en verlaten al het zinkende schip.

  Dus erdogan zal zijn grenzen open gooien en het enige dat ons beschermt, zullen de hekken zijn van landen zoals Hongarije. .
  Griekenland is zwaar de pineut met heftige rellen in haar opvangkampen. Italië is net zo goed de pineut. Er zullen daar onbeschrijfelijk zaken voorvallen.

  Het gejank van links over mensonwaardige toestanden zal oorverdovend worden. Oostenrijk wordt rechts en heeft een kansje om te ontsnappen. Italië stemt tegen Renzi maar Renzi “loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheid”. Wilders wordt veroordeeld. De PVV krijgt 35 zetels maar wordt buitenspel gehouden. Frankrijk net zoiets. Duitsland hijst merkel nog maar eens op het schild.

  Europa is over 5 jaar naar de verdoemenis, op Engeland na en een paar landen van voormalig Oost-Europa.
  Mijn welgemeend advies: drink je gerust te barsten, da’s een beter dood dan onthoofd worden.

  Like

 17. Ed, Engeland is allang naar de klote, daar heb je zelfs sharia rechtbanken die erkend worden.
  Kunnen daar nog meer mossels bij dan.
  Ze zijn alleen uit de EU gestapt maar wat betreft de toestand met mossels daar, lijkt het mij verschrikkelijk, iets wat nooit meer op te lossen is.

  Liked by 1 persoon

 18. je kan gewoon een mossel neer knallen BertG, de hele moslim lost op behalve botten, die kun je nog vermalen als dieren voer.

  Like

 19. HetZalWeIWeer // november 25, 2016 om 16:43 //

  Edjan // november 25, 2016 om 16:10 //
  “(dat erdogan overigens niet aan zijn paleis besteedt maar aan Al Quaida, de zogeheten gematigde rebellen) ”

  Ik vermoed zo, dat het op mijn zinsnede ging 😉
  Het laatste van die zin hierboven van je, ben ik natuurlijk helemaal met je eens.

  HetZalWeIWeer // november 25, 2016 om 15:24 //
  “grotendeels stopt in zijn paleizen”
  Onder andere dus 😉

  Wat Engeland betreft, kan ik me in het verhaal van BertG wel vinden en dan nog te bedenken, ze ook op een eiland zitten daar, totdat het daar echt een zooitje gaat worden en er vanaf die kant ook weer vluchtelingen gaan komen.
  Octopus.

  Like

 20. Nah, hier wordt graag en vaak afgegeven op andere landen als Zweden, Duitsland, Engeland, Frankrijk. Maar sinds we hier in Nederland sinds 16 december 2014 per decreet van de HOOGE Sharia RAAD fantasiewetgeving hebben aangenomen om ieder die een scheet laat in de buurt van een mohammedaan en/of neger voor het gerecht te kunnen slepen, leven we hier volgens mij ook al onder de sharia. Het moet alleen nog even compleet uitgerold worden.

  Ik verstout mij de (misschien onterechte) mening dat ik enigszins gevoel voor de Nederlandse taal heb, maar bij een kreet als “aanzetten tot onverdraagzaamheid” tast ik volledig in het duister. Zo ben ik tot de samenzweringstheorie gekomen dat dit gekut (!) alleen dient om mohammedanen en negers te bevoordelen en het eigen volk te bestraffen.

  Like

 21. @Edjan,

  Ik probeer uiteraard een scenario te schetsen hoe het een en ander zou kunnen verlopen als de machthebbers in Brussel zich echt zouden bekommeren om de zeer terechte zorgen van voornamelijk de autochtone bevolking.

  We worden dagelijks geconfronteerd met z.g. vluchtelingen die zelfs in hun kampementen in opstand komen omdat hun luxe bungalows nog niet zijn gerealiseerd. In steden als Parijs bivakkeert men in het centrum en terroriseren ze hun omgeving, en dat kan allemaal want ‘de wereld is van iedereen’ volgens het Linkse dogma.

  Toch denk ik dat er volgend jaar bij de diverse landelijke verkiezingen zware klappen worden uitgedeeld aan de z.g. Linkse kerk met de haar aan misdadigheid grenzende naïeve mentaliteit t.a.v. de massale volksverhuizingen vanuit het Midden-Oosten en Afrika.

  Die rekening gaat gepresenteerd worden: vroeg of laat, maar inmiddels zijn wij als gewone burgers zwaar de pineut.

  Het kwaad is immers al geschiedt, want zelfs de uitgeprocedeerde asielzoekers zijn met geen stok, knuppel of riante oprotpremie meer weg te krijgen. De landen van herkomst weigeren ze terug te nemen en de asieladvocatuur weet de weg wel naar een voorlopige verblijfsstatus op humanitaire gronden.

  Na de vorige Bezetting (40-45, om misverstanden te voorkomen) vond er geen bijltjesdag plaats om verschillende redenen, maar ik hoop van ganser harte dat er ooit verantwoording zal worden afgelegd door die politici die direct verantwoordelijk zijn voor de huidige rampzalige situatie die de loper heeft uitgelegd voor uiterst militante moslims en economische vluchtelingen.

  We kampen hier nog steeds met zeer hoge werkloosheidscijfers en dan nodigen we dus vluchtelingen uit die geen werk kunnen vinden en dus de criminaliteit induiken of gaan radicaliseren. Een kind kan dit bedenken, maar zoals gezegd de verantwoordelijke politici blijkbaar niet.

  De galg die werd gebruikt na het proces in Neurenberg zal wel in een of ander museum staan, maar na enige vakkundige uitgevoerde reparaties is die misschien nog te gebruiken om de voornaamste collaborateurs op ‘humane wijze’ terecht te stellen.

  Ik ben echter bang dat deze creaturen op het juiste moment (al of niet met behulp van het Vaticaan, die hebben op dit dossier een stevige reputatie hoog te houden!) de kuierlatten zullen nemen naar veiliger oorden. Met gevulde buidel en een ‘schoon en rein geweten’.

  Liked by 1 persoon

 22. HetZalWeIWeer // november 26, 2016 om 09:25 //

  “We kampen hier nog steeds met zeer hoge werkloosheidscijfers en dan nodigen we dus vluchtelingen uit die geen werk kunnen vinden en dus de criminaliteit induiken of gaan radicaliseren. Een kind kan dit bedenken,”

  Met vernielingen als gevolg en wij na de auto in brand gestoken te zijn, weer een nieuwe moeten kopen.

  “maar zoals gezegd de verantwoordelijke politici blijkbaar niet.”

  Bij dat schorum valt niets te halen, het kan alleen maar bij de goedwillende burger vandaan komen, BTW, BPM, extra loonbelasting enz. enz. en een nieuwe auto verkocht.
  De verantwoordelijke politici begrijpen het dus heel erg goed.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: