Nieuw

De EU gaat “Russische propaganda” bestrijden

Het EU-Parlement heeft afgelopen woensdag een resolutie aangenomen waarin de Unie wordt opgeroepen om “te reageren op de informatie oorlogsvoering uit Rusland”. Een van de genoemde nieuwsbronnen die als extra gevaarlijk wordt gezien is Russia Today.

De recente Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft de bodemloze kloof blootgesteld tussen het zogenaamde establishment en het volk, een situatie die niet in zijn minst vergelijkbaar is met Europa en Zweden in het bijzonder. En nu doet de ouwe media – een korps wat meer lijkt op een club activisten die alleen maar elkaar en “goedgekeurde” experts interviewen – hun best om te proberen de opmars van de alternatieve media te voorkomen door deze de mond te snoeren en zwart te schilderen.

Volgens de aangenomen resolutie wordt Russia Today dus beschouwd als een van de meest gevaarlijke “instrumenten” van “vijandige propaganda”, wat volgens de Russische president Vladimir Poetin de politieke decadentie toont wat betreft het idee van de democratie in het Westen.

Poetin merkte ook op dat iedereen Rusland probeert de les te lezen over democratie terwijl Europese leiders zelf steeds meer restricties invoeren, wat niet de beste manier is om met een aantal probleemvraagstukken om te gaan , en voegde eraan toe dat de beste aanpak een open discussie is, waarin solide argumenten die een standpunt ondersteunen moeten worden gepresenteerd.

http://avpixlat.info/2016/11/24/eu-ska-motverka-rysk-propaganda/

Doe mee met 8.098 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (3939 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

15 Comments on De EU gaat “Russische propaganda” bestrijden

 1. Gaat leugenachtige linkse propaganda eveneens keihard worden aangepakt?.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27108858/__Geen_racisme_in_bus__.html

  Like

 2. De ouwe media stort vanzelf in door dit soort akties en blaast meer wind in de zeilen van de alternatieve media.

  Like

 3. Freduardo // november 25, 2016 om 19:47 //

  Wel, dan zullen we de leugens van John Kirby dus ook niet meer zien.
  Zoals deze ; https://www.youtube.com/watch?v=2sxcsrCJlJU
  Of deze ;https://www.youtube.com/watch?v=ecRo92q_5wc
  Niet dat dat een gemis is.
  De waarheid ligt op internet en RT.
  Niet in de EU.

  Like

 4. D. G. Neree // november 26, 2016 om 02:22 //

  Ook in Amerika is de leugenpers de aanval begonnen op de alternatieve nieuwssites. Het argument? De “leugens” van de “fake press” (alternatieve nieuwsbronnen dus) zijn dezelfde als wat in Russische publicaties verscheen.
  *kuch* zou het niet zo kunnen zijn dat de verhalen met elkaar overeenkomen omdat ze gewoon waar zijn?

  De Washington Post opent de aanval:
  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-25/washington-post-names-drudge-zero-hedge-anti-clinton-sophisticated-russian-propagand

  Like

 5. Esperanza // november 26, 2016 om 02:31 //

  Zijn de laatste stuiptrekkingen, Neree, ze voelen dat ze steeds meer terrein verliezen – ook gezien de wijze waarop Trump de policor pers daar onlangs te kakken zette – en komen met deze noodgreep. Tot mislukken gedoemd.

  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/Amerika-kiest-video/1.2563231

  Liked by 1 persoon

 6. D. G. Neree // november 26, 2016 om 12:06 //

  Esperanza, inderdaad. Na referendum en Brexit was de verkiezing van Trump de doodsklap voor de gevestigde media. Ze zijn ontmaskerd als propagandistische leugenaars en in hun doodsstrijd (voor de leugen is de waarheid dodelijk) kiezen ze voor censuur en demonisering in een hogere versnelling. Merkel die denkt het internet te kunnen beheersen en de Washington Post die een lijst maakt van 200 ‘fake news”sites. Het is zowel lachwekkend als tragisch. Met het publiceren van die lijst schieten ze in hun eigen voet, want het is een uitstekende lijst om je licht op te steken en deze sites zullen alleen maar meer lezers krijgen, al was het uit nieuwsgierigheid.
  En Merkel (en met haar de EU) heeft nog niet door, dat de wind uit Amerika 180 graden gedraaid is, waardoor Europa, sorry, de EU, nu alleen staat in diens anti-Ruslandhetze. en straks zowel Rusland als Amerika als vijand krijgt. Slim hoor!

  Wat de gevestigde politiek of hun propagandabureaus ook doen, het zal als een boemerang naar ze terugkeren en hun einde bespoedigen. Het enige wat ze kan redden is inzien dat ze ergens een verkeerde weg hebben genomen, een die naar drijfzand leidt. Maar dat gebeurt blijkbaar niet en zullen ze in hun doodsstrijd nog wijzen naar “de anderen”, dat zijn de mensen die ze zelf hebben voorgelogen, bedrogen, beledigd en ontwricht.

  Liked by 1 persoon

 7. D. G. Neree // november 26, 2016 om 12:06 //
  Wij van de katholieken hadden vroeger ook zo’n lijst. Daar stonden alle verboden boeken op. Die hadden ze niet op de katholieke bibliotheek. Die mochten wij niet lezen want dat was slecht voor onze ziel. Dus zo gauw een beetje katholiek 15, 16 was, ging hij bij naar de openbare bibliotheek om die boeken te lezen want daar stonden ze gewoon. Zonder waarschuwing stonden ze daar, alsof het gewone boeken waren! Vaak de beste boeken die er geschreven zijn.

  Daar heb ik van geleerd dat wat je niet lezen of weten mag, dat dat héél interessant kan zijn. Zo ben ik ook op sites als Bron en Fenixx gekomen. In Dresden waren enorme Pegida demonstraties geweest en de gehele vaderlandse pers was daar op aan het spuwen. Ik heb gegoogled, 28 bladzijden waarschuwingen en zware kritiek. En op blz 29 stonden jullie. Een pop-up gaf nog een laatste waarschuwing: ga hier niet verder Edjan, want je ziel zal voor eeuwig branden in de hel. Gelukkig heb ik mijn ziel al aan den duuvel verkocht toen ik 10 was. Heb ik al verteld dat ik er een rol dubbelzoute drop voor kreeg? Dat was toen heel gewild.

  En volgens mij is de eu zo druk met Poetin om de aandacht af te leiden van het echte gevaar: erdogan en hoe ze die zijn reet likken, hem geld geven om Al Quaida mee te betalen, hoe ze jaloers zijn op die dictator zijn onderdrukking. De laffe verraders bende.

  Like

 8. Sorry, off topic.
  Italianen zien de bui al hangen: Renzi verliest op 4 december, Italië mogelijk uit de EU, Italianen halen massaal geld weg bij de banken en kopen in Zwitserland goud. Nu wankelen de Italiaanse banken natuurlijk nog harder.
  En daar ging het om: Als de banken zouden omvallen, zouden deze keer niet de belastingbetalers de pineut zijn maar de aandeelhouders. O, hoe rechtvaardig! Ware het niet dat de meeste aandeelhouders gewone menen zijn die meenden hun pensioengelden betrouwbaar te beleggen. En vanwege dit gevaar, dat zij hun pensioentjes gestolen zien worden door de banken, stemmen ze tegen het referendum. Een zichzelf waarmakende voorspelling.

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/27112380/__Italianen_wisselen_euro_s_voor_Zwitsers_goud__.html

  Liked by 1 persoon

 9. Esperanza // november 26, 2016 om 14:53 //

  @Edjan

  Edjan, zou te waarderen zijn als je eens een stukkie voor Fenixx schrijft. Zag al eerder dat je d’r het talent voor hebt. Een artikeltje maken van je reactie om 12:23 zou bijvoorbeeld mooi begin zijn. 🙂

  https://jikje.home.xs4all.nl/Verbod/inleiding.html

  Like

 10. D. G. Neree // november 26, 2016 om 15:06 //

  Edjan, ik benijd je niet dat je in je jeugd alleen de boekjes van uitgeverij Callenbach te lezen kreeg. Verschrikkelijk! Waren jullie ook geabonneerd op Okkie en/of Taptoe? Daar stonden af en toe nog wel leuke verhalen en strips in, alleen weer ongelooflijk braaf en katholiek correct (de voorloper van politiek correct!?).

  Ik deel de mening van Esperanza en wat zij zegt geldt m.i. ook voor sommige andere reageerders hier: ik denk dat de redactie (zelf bemoei ik me niet meer zo met de dagelijkse gang van zaken) inzendingen vanuit die hoek wel zal waarderen.

  Like

 11. Waren Okkie en de Taptoe dan katholieken jeugd bladen en niet op andere scholen te vinden.
  Ik had ze ook op de lagere school.
  Was natuurlijk een katholieken school.
  Maar een katholieken bibliotheek heb ik nooit gezien of van gehoord, die was er niet in Amsterdam.

  Like

 12. Esperanza // november 26, 2016 om 14:53 //
  D. G. Neree // november 26, 2016 om 15:06 //

  Dank jullie! Maar er is hier al het een en ander van mij geplaatst! Ondanks dat ik diep van binnen een stille en verlegen jongen ben!
  Zeker 3 artikelen.

  Like

 13. BertG. // november 26, 2016 om 15:10 //
  Ik woonde in Geuzenveld 1955 – 1959. Er was (een tijdje?) Een katholiek bibliotheekje in Slotermeer. Misschien wel in de huiskamer van een beminde mede-gelovige. Overigens had in die tijd elke katholieke school een paar stapeltjes boeken met door de pastoor goedgekeurde lectuur.

  Toen ik daar pas arriveerde, vanuit Rotterdam (de Wielewaal) met nog wel een Duitse moeder, begon de meester heel erg een boekje aan te bevelen over die gemene Noormannen en die lieten per ongeluk een jongen van een jaar of 9 op het strand achter en de mensen waren eerst heel boos op hem want het was een Noormannenkind, en toen ze inzagen dat die jongen er toch ook niets aan kon doen en dat het toch een lieve, wat verlegen jongen was, toen namen ze het hem niet meer kwalijk.
  Snik!

  Maar dat is het hele punt wat ik eigenlijk wil maken: de katholieken hielden zich aan stichtelijke lectuur: ze wilden de mensen ermee op het rechte pad zetten. Dat is heel mooi (soms) maar dodelijk voor de creativiteit. De goddelozen daarentegen deden het expres verkeerd. Ze zaten zich onder de tafel af te rukken terwijl ze boven de tafel aan het zuipen en schrijven waren. Ze hadden er lol in en kwamen van alles tegen. Dát is creativiteit.

  Als ik niet zo lui was, zou ik nu een verband leggen met wat er nu in politiek-correct bezig is en hoeveel lol we hier hebben. Híer is het te doen. Daar heerst de dood in de pot.

  Like

 14. Esperanza // november 26, 2016 om 23:06 //

  @Edjan

  Ja, nou je ’t zegt staat me daar iets van bij. Was dacht ik meer een wat droge opsomming van sociaal-historische feiten of zoiets. Niet zo boeiend wat mij betreft. 😉

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: