Nieuw

Van de drup in de regen

De ironie. Martin Saliba (rechts) ontvlucht Zweden voor gevangenisstraf en riskeert nu de doodstraf door ophanging.

Zweden – De drievoudige moordenaar Martin Saliba wist aan het rechtsoordeel van de Zweedse rechtbank te ontsnappen – maar riskeert in plaats daarvan nu een straf in overeenstemming met de sharia wetgeving in Libanon, eventueel een doodstraf door opknoping.

De Arabische broers Martin en Mark Saliba werden in januari door het Hoge gerechtshof beiden veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op drie mensen in Uddevalla in maart 2015.

Maar voordat het gerechtshof zijn arrestatiebevel had uitgevaardigd was Martin Saliba al naar Libanon gevlucht. In een interview met het tijdschrift Hänt i veckan (Gebeuren in deze week) blufte de drievoudige moordenaar over zijn leven als vrij man in het Arabisch land.

– Tegenwoordig heb ik een normaal leven, ik heb werk en een huis, een dak boven mijn hoofd. Ik heb alles wat ik nodig heb, maar ik ben ondanks alles toch geboren en getogen in Zweden. Vanzelfsprekend ken ik de taal maar voel me nog steeds als een immigrant. Het bevalt me hier maar ik mis mijn Zweden, zei Martin Saliba tegen Hänt i veckan.

Maar Libanon, die eerder heeft geweigerd om de moordenaar aan Zweden uit te leveren, heeft nu bekend gemaakt dat Saliba, die ook een Libanese nationaliteit bezit, in Libanon wordt veroordeeld in overeenstemming met de “Libanese sharia wetgeving”.

svt_saliba

Martin Saliba ontvluchtte Zweden, maar werd in Libanon gearresteerd – die nu van plan is om hem volgens de sharia wetgeving te berechten.

– De families van de slachtoffers hebben een grote invloed op het sharia rechtsoordeel en kunnen in praktijk een “oog om oog en tand om tand” veroordeling eisen, zegt Jan Hjärpe, hoogleraar Islamologie aan de Lund University tegen SVT Nyheter Väst.

Bij doodvonnissen is het gebruikelijk dat de veroordeelde wordt opgehangen, maar meestal is het in Libanon de gewoonte dat men een overeenkomst bereikt waar de nabestaanden van het slachtoffer een financiële compensatie krijgen van de moordenaar.

Bron:

http://www.friatider.se/uddevalla-m-rdare-kan-shariad-mas

 

Doe mee met 8.259 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4447 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

1 Comment on Van de drup in de regen

  1. Welk een verrijking voor Zweden, waren die racistische arabieren weer.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: