Nieuw

Miljarden euro’s naar Turkije, zolang EU-gesprekken lopen

De Europese Unie stuurt elk jaar honderden miljoenen euro’s naar Turkije, om ze te helpen bij toetreding tot de EU. De Europese Commissie kan besluiten die steun in te trekken, maar juist dat instituut wil, ondanks alles, het liefst doorpraten over lidmaatschap.

Sinds 2001 ontvangt Turkije elk jaar honderden miljoenen, als kandidaat-lid van de EU. Voor de jaren 2014-2020 is 4,45 miljard euro vrijgemaakt, opgedeeld in vier potjes: voorbereidingen voor het lidmaatschap, sociaal-economische ontwikkeling, onderwijs en werk, en investeringen in landbouw.

Europese steun aan Turkije blijft ongeveer gelijk
2016: 630,8 miljoen euro
2017: 636,5 miljoen euro
2018-2020: 1.940 miljoen euro

Het geld is bedoeld als ‘een investering voor zowel de toekomst van het aspirantlid als voor de EU’, schrijft de Europese Commissie. De miljarden moeten worden gebruikt om politieke en economische hervormingen door te voeren die vereist zijn om het EU-lidmaatschap te verkrijgen.

verder lezen via Elsevier

Doe mee met 8.350 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2107 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

1 Comment on Miljarden euro’s naar Turkije, zolang EU-gesprekken lopen

  1. alweer weg gegooid geld.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: