Nieuw

‘Oude mevrouw, BEGRIJP ’T NOU!’

Nee, mevrouw met uw stramme oude lijf en uw vergeetachtige hoofd, u krijgt geen nieuwe luier. Weet u wel hoeveel zo’n ding kost? Ik, Vadertje Staat, toevallig wel. Onbetaalbaar geworden, dat gepamper van bejaarde probleemgevallen als u. Een beetje de hele dag nutteloos door het raam zitten staren, wachtend tot u weer een prijzig bordje pap wordt gebracht… Ga iets nuttigs doen!

 

Ja, ik weet het: u heeft vijftig jaar hard gewerkt en vele tonnen aan sociale premies betaald, maar daarom kunt u nu toch zeker wel uw tachtig jaar oude blaas onder controle proberen te houden? Geldgebrek hè, ik moet u wel hard aanpakken, maar troost u: ik kleed álle Nederlanders uit die de herfst van hun leven voelen naderen.

 

Ze hoeven niet eens zo stokoud te zijn als u; vijftig plus is al genoeg. Ontslagrecht verspoepeld, zodat die uitgerangeerde grijzaards makkelijker op straat kunnen worden gezet. Kantonrechtersformule afgeschaft, zodat ze met een schijntje kunnen worden afgescheept, WW ingekort, AOW naar achteren geschoven, want waarom zou je in vredesnaam mensen die veertig jaar de staatskas hebben gespekt iets terug moeten geven? Ik kan m’n geld wel beter besteden.

Colomn van Bert Dijkstra

Verder lezen via Vrouw

Doe mee met 8.099 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2047 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

2 Comments on ‘Oude mevrouw, BEGRIJP ’T NOU!’

 1. Die ‘luier’ deed zijn intrede al zo’n 37 jaar geleeden. Ik herinner me dat ik na een jaartje Israel terugkwam en gelijk via uitzendbureau aan de slag kon in een verleegtehuis. het was alsof ik 100 jaar terug stapte in de tijd. De bewoners werden aan hun lot overgelaten en in de nacht geen ‘wisselronde en checkronde’, want…………………ze hadden allemaal een luier om…………maar wat dan met de wonden en doorliggen en verdere controle en huidirritaties………..oeps nu had ik teveel gevraagt en werd letterlijk, na ochtendappel ( want zo voelde dat) op het matje geroepen bij…………………..de financieel hotemetoot die gelijk wilde weten hoe of ik heet en voor wie ik werk…………….klachten was not done…………….. Gelijk aan uitznedbureau doorgegeven en op zoek naar ander werk………..

  Die marokkaanse jongeren zelfs in Marokko met subsidie verwennen, want dat is het, voor gamen en ander vertier, schiet werkelijk in het verkeerde keelgat, dat heeft Bussemakertje die in ik meen 2004 al aankondigde Marokko meer positief op de kaart te zetten en o.a. bij dodenherdenking te betrekken, dan ‘goed’ gedaan, want moet u weten Marokko is zooooooooooooooooooooo arm en hebben zooooooooooooooooo hard gevochten tijdens WOII om Nederland te bevrijden……..ahun, zelfs NIOD en 4 en 5 mei comité doen mee aan die ‘positiefiteit, want het verhaaltje moet toch wel kloppen niet waar……….

  ZO’n 20 jaar geleden meegemaakt dat de moeder van mijn toenmalige buurvrouw, na een 3x in korte tijd terugkerende verkoudheid en daardoor weiig at en na de derde keer wat ‘krachtvoer’ (drankje) kreeg toegendiend, een gesprek kreeg met een scala aan hulpverleners. Het gesprek ging er uiteindelijk over dat de moeder in casu toch echt niet meer wilde leven………………(terwijl die moeder iedere dag aangaf dat ze graag naar buiten wilde enzo, volgens de dochter ( mijn buuf)…………en dat het speciale voedsel wat die moeder in casu nu kreeg toch echt wel heel erg duur was en dat men voor dat geld andere dingen kon doen en dat het al de zoveelste keer was dat de griep terugkwam en nogmaals dat de moeder in casu toch echt niet meer wilde leven………………dus stoppen met speciaal voedsel……………
  Het is dat de buuf mij dit vertelde en heb haar gelij gezegd dat dit een medische handeling weigeren was en dat ze moest eisen dat haar moeder verder werd behandeld etc…………..gelukkig is dat laatste ook gebeurd……….

  Maar ik bedoel maar dat die spagaat in logica over belastingcenten-gebruik ( lees misbruik) de macht is van de inmiddels geprivatiseerde tot’s alwaar men meer om de leugenverhalen geeft en uiterlijke schijn dan de waarheid en werkelijkheid……………………. oudjes moeten het liefst zo snel mogelijk dood en anders zo min mogelijk kosten en die zielige criminele allochtonen met name Marokkanen zoveel mogelijk positief op de kaart gezet worden met een zak geld en de leugenpers………….. de waarheid doet er niet meer toe………..

  Liked by 2 people

 2. oepss, excuses voor de fouten in de tekst…………..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: