Nieuw

Nederland 2016: Geen hulp Nederlandse boeren na noodweer, wel voor Aruba

Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) heeft hulp aangeboden aan Aruba. Het eiland werd afgelopen weekeinde getroffen door zware regenval waardoor onder meer auto’s van wegen spoelden.

Plasterk belde vandaag met minister-president Mike Eman van Aruba om te laten weten dat indien nodig de mariniers en het Recherche Samenwerkingsteam kunnen worden ingezet.

AD >>

WO 29 JUNI :

Heel erg, maar geen ramp en dus ook geen financiële hulp. Dat is de boodschap die staatssecretaris van Economische Zaken Van Dam vandaag heeft voor boeren en tuinders in Limburg en Oost-Brabant. Zij moeten zelf opdraaien voor de schade die hun bedrijven opliepen door het extreme weer van de afgelopen weken.

Van Dam bezocht vanmorgen bedrijven in Limburg en gaat vanmiddag bij boeren en tuinders in Oost-Brabant op bezoek. De sector schat dat het noodweer van de afgelopen tijd meer dan een half miljard euro schade heeft veroorzaakt.

NOS >>

Doe mee met 8.366 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7211 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Nederland 2016: Geen hulp Nederlandse boeren na noodweer, wel voor Aruba

 1. Ik schreef net toch al….we zijn tweederangs burgers geworden en negers, moslims en illegalen zijn heilig verklaarddoor onze maffiaregeringen.

  Like

 2. HetZalWeIWeer // november 22, 2016 om 21:11 //

  Beetje afleiding voor jullie

  Like

 3. Republikein // november 22, 2016 om 22:59 //

  500 miljoen?
  De verzekering hield het op 15.

  Like

 4. boeren, vooral varkens boeren moeten in Brabant verdwijnen. steun vanuit de overheid is dan ook tegenstrijdig met de belangen van de overheid. verder zijn er veel asbest daken kapot bij boerderijen, die moeten voor 2024 allemaal toch weg zijn. de kosten zouden eerst voor de boeren zijn maar nu in principe dus voor de verzekering. en die willen dus niet betalen voor iets wat over 7 jaar anders op kosten van de boer moet worden geruimd. de kassen die kapot zijn en nu dus verdwijnen naar het oud ijzer is ook in lijn met de toekomstige bestemmingsplannen van het gebied, dus geen strom en geen recht op betaling. de definitie storm schijnt te worden beslist bij het KNMI, waar de topfuncties worden bekleed door….poltiek aangewezen personen, partijleden van onze elite.

  gezien er in de raden van bestuur van de verzekeringen heel wat ex politici zitten of partijgenoten van de huidige machthebbers is het duidelijk waar de belangen liggen.

  en zo worden sectoren van de landbouw opgeofferd voor politieke en vooral financieele belangen van anderen.

  gelijkheid voor de wet.

  het beste voorbeeld is de wet op arbeidsongeschiktheid, waar iedere Nederlander aan mee betaald maar waar alleen de hoge inkomens een recht aan kunnen ontlenen. arbeidsongeschiktheid is namelijk de rekensom tussen wat iemand ooit verdiende en wat iemand nog kan verdienen.
  als een chirurg en een werkster allebei een arm kwijtraken, dan zal de werkster geen arbeidsongeschiktheids uitkering krijgen maar een sociale dienst uitkering en de plicht passend werk te accepteren. bijvoorbeeldschoonmaakwerk waarbij maar een arm nodig is, tegen een loonverlies van slechts 1 euro per uur, dus bijvoorbeeld 9 euro per uur. De chirurg zal 80/100% arbeidsongeschikt worden verklaard, omdat het verschil tussen inkomen en restverdien capaciteit te groot is. een chirurg kan namelijk ook schoonmaken voor 9 euro per uur. maar een chirurg zal rond de 150/200 euro per uur bruto kosten. dat is een verlies van meer dan 80% van het inkomen. dus permanent arbeidsongeschikt, zonder verdere verplichtingen. het goed recht van de man, hij heeft immers verzekeringspremie betaald voor precies dat, arbeidsongeschiktheid en inkomensverlies. hij zal daardoor een inkomen hebben dat ergens tussen de 3500 en 4500 per maande ligt, uitgegaan van maximaal 175 euro per dag bruto, het maximum bij arbeidsongeschiktheid.

  dat de werkster onmogelijk gebruik kan maken van de door haar betaalde premie en rechten zal iedereen een worst zijn, ze betaald net als miljoenen andere mensen in Nederland grotendeels voor de hogere inkomens. dit noemen we gelijkheid voor de wet. heeft niwets tre maken met rechtvaardigheid, maar met regeltjes. je betaald dus verplicht een premie, maar je kunt er niets mee als de regels gelijk voor iedereen worden toegepast. dit is bekend bij politiek Den Haag, maar niemand wil er moeite voor doen om de gelijkheid ook door te voeren voor de werkster.
  reken niet op vakbonden, deze zijn enkel springplanken voor politieke baantjes of benoemingen voor bewezen diensten aan anderen dan de lidgeld betalende arbeiders.

  als iemand de tekst: “gelijkheid voor de wet” gebruikt, houd u dan even in de gaten dat gelijkheid relatief is, net als vrijheid en rechten hebben. heeft alles te maken met waar u staat op maatschappelijk niveau en in hoeverre anderen aan u persoon kunnen verdienen of in hoeverre u een gevaar bent voor hun manier van leven.

  Duchesne, against the grain.

  Like

 5. miijn excuus voor tekst zonder hoofdletters, maar ik moet momenteel door omstandigheden een notebook werken uit 2004 op windows xp met gebreken zoals missende toetsen en gebrek aan updates. komty goed.

  Like

 6. Duchesne, waarom zet je op een oude computer geen Linux.
  Dan heb je wel alle updates en surf je veilig.
  Met XP zou ik het internet niet meer op gaan.
  Linux Xubuntu draait perfect op een pc uit 2004.
  https://www.ubuntu-nl.org/xubuntu/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: