Nieuw

Meerderheid voor gedeeltelijk boerkaverbod

De kans is groot dat het dragen van gezichtsbedekkende kleding, zoals een boerka, in Nederland straks verboden is in het openbaar vervoer, op scholen en in overheidsgebouwen. Woensdag wordt er over het wetsvoorstel om dit te regelen gesproken in de Tweede Kamer. Een ruime meerderheid is voor.

VVD, PvdA, SP en CDA zijn sowieso voor het verbod. Het belangrijkste adviesorgaan van de overheid, de Raad van State, adviseerde al meerdere keren om een dergelijke wet niet te maken. D66 is mede daarom tegen het wetsvoorstel.

Metro >>

Leuk, maar om dat uit te voeren zal wel de huidige politietop vervangen moeten worden. Die politie die na WW-II nooit gezuiverd is.

De Amsterdamse politie zal bij een eventueel boerkaverbod geen vrouwen in boerka arresteren.

Dat heeft korpschef  Welten gezegd in het NTR-programma 5 Jaar Later. AT5 >>

Doe mee met 8.221 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6489 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

13 Comments on Meerderheid voor gedeeltelijk boerkaverbod

 1. Welten hoort meteen ontslagen te worden.
  lapzwans die zijn schoenen uit doet in de moskee…dus hij is ook een moslim blijkbaar.

  Like

 2. Dit is op hslot4 herblogd.

  Like

 3. Ga jij nou ook al lopen herbloggen?

  Liked by 1 persoon

 4. HetZalWeIWeer // november 22, 2016 om 22:19 //

  idd Lisa, wet is wet.

  Like

 5. gedeeltelijk? waarom niet gewoon verbieden in openbaar.

  Like

 6. Esperanza // november 22, 2016 om 23:03 //

  @Lisa / HetzalWelWeer

  Welten is al vijf jaar geen hoofdcommiissaris meer bij de Amsterdamse politie.
  Welten deed die uitspraak in januari 2011 bij Pauw in het TV programma 5 Jaar Later.

  http://www.npo.nl/5-jaar-later/04-01-2011/NPS_1172796

  In november 2011 vertrok Welten eervol met koninklijke onderscheiding en met nog een dikke veer in de reet gestoken door burgemeester van der Laan.

  Van der Laan prees de oud-korpschef omdat hij goed en tijdig nieuwe ontwikkelingen en spanningen weet te signaleren en daar ook op anticipeert. „Bernard Welten heeft het vermogen tot een ruimere blik en een overstijgende visie.”
  Mag ik even een teiltje?

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21036713/__Welten_krijgt_lintje__.html

  Of Aalbersberg, de opvolger van Welten een eventueel boerka verbod wel zal laten handhaven staat nog te bezien.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // november 23, 2016 om 00:26 //

  En wat mag de reden zijn dat de Raad van State adviseerde om die wet niet te maken? En is een advies van de Raad van State nu ineens genoeg voor Alexander P. om tegen te stemmen of vind hij het wel makkelijk zich achter de argumenten van een ander te verschuilen?

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // november 23, 2016 om 00:32 //

  Wat zijn wij trouwens voor een land aan het worden, eerst waren er al gemeentes die landelijk beleid naast zich neerlegden en nu de politie. Heet zoiets nu ineens geen burgerlijke ongehoorzaamheid? De overheid heeft ook richting gemeentes en/of politie een schat aan mogelijkheden om het af te dwingen waarom worden die niet ingezet?
  Of je het ermee eens bent of niet maar als de landelijk gekozen politici democratisch een besluit hebben genomen wie zijn zij dan om dat naast zich neer te leggen, zo wordt een land toch onbestuurbaar?

  Like

 9. Ik heb een oud spook van 120 kilogram op de hoek die elke zomer in haar vette rimpels in een strakgespannen bikini in haar tuin ligt en mijn witte herder jankend van wanhoop naar binnen laat rennen en bij elke gezonde vent de geringste trek tot voortplanting in de kiem weet te smoren. Die mag van mij wel onder een tent.

  Like

 10. Ja maar Tijl, dat geldt alleen voor blanken. Zo gauw het om mohammedanen gaat wordt alles opeens anders. Wetgeving, handhaving, alles.

  Like

 11. Het gaat hier om een zaak die ongeveer 14 dagen geleden in Italië plaats vond, maar nu weer actueel is, daar de Tweede Kamer zich vandaag moet buigen over het zg. boerka verbod waar trouwens ook andere soorten van gelaatbedekkende kleding onder vallen.

  Rechter Alberto Rossi maakte gebruik van de mogelijkheid tot snelrecht en wijzigde de oorspronkelijk opgelegde straf door de boete te verhogen naar € 30.000 ( DERTIGDUIZEND ) , waarbij de voorwaardelijk veroordeling tot 4 maanden gevangenis omgezet zal worden in een definitieve straf. De vrouw wil in hoger beroep gaan middels haar door de gemeenschap betaalde advocaat.

  http://www.geennieuws.com/2016/11/boerka-dragende-vrouw-verwijderd-uit-raadszitting-e-30-000-straf/

  Like

 12. D66, GroenLinks en die 2 Turkse ex-PvdAers stemden tegen.
  Goed om te onthouden in het stemhokje volgend jaar.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: