Nieuw

Donald Trump supporter Milo Yiannopoulos mag niet spreken op zijn vroegere school nadat de regering ingreep

 

(Door: Tom Ough en Steven Swinford. Vertaling: Fubar)

Eén van Donald Trump’s meest provocatieve supporters mag niet spreken op zijn eigen vroegere gymnasium in het Verenigd Koninkrijk nadat de afdeling contra-extremisme van de overheid ingegrepen heeft.

Milo Yiannopoulos, een 32-jarige Britse journalist die het gezicht geworden is van de Amerikaanse Alt-right beweging, zou spreken op de Simon Langton Grammar School for Boys in Canterbury.

naamloos510.png

Echter, James Solderholm, de school’s directeur voor geesteswetenschappen, onthulde dat het evenement afgelast was nadat het Departement van Onderwijs zorgen geuit had over de veiligheid en mogelijke reputatieschade.

Hij beschuldigde de overheid ervan twijfel te zaaien over “zowel de zielezorg als de intellectuele voorbereiding die wij onze studenten bieden” en zei dat de school weerstand zal bieden aan censuur en “toegewijd blijft aan het principe van de vrijheid van meningsuiting en het open debat”.

Mr Yiannopoulos beschuldigde Theresa May, de minister-president, ervan een totale fascist te zijn en beschuldigde haar ervan dat ze “sinistere contra-extremisme schurken” inzet om hem het spreken te beletten.

Als journalist voor de rechtse Amerikaanse website Breitbart, heeft Mr Yiannopoulos de beroemdheidsstatus verkregen onder Trump supporters voor zijn agressieve en opzettelijk aanvallende gevoel voor humor.

theresa-may-7-650

Hij werd van twitter gebanned in juli nadat hij ervan beschuldigd werd dat hij Leslie Jones lastig viel. Een zwarte actrice die in de nieuwe Ghostbusters film speelt. Eerder had hij islam een “verkrachtingscultuur” genoemd en strooide Breitbart-koppen in het rond als “heb je liever dat je kind feminisme heeft of kanker?”.

Sinds zijn verbanning van twitter, is Mr Yiannopoulos, die homo is, begonnen aan een serie lezingen aan Amerikaanse universiteiten genaamd “de gevaarlijke flikker toer”.

dangerous.png

Tijdens een lezing voor studenten aan de DePaul University in Chicago, bestormden zwarten het podium en grepen de microfoon vanwege zijn aanvallen op de Black Lives Matter beweging.

De universiteits president verontschuldigde zich en trad vervolgens af. Mr Yiannopoulos was uitgenodigd om te komen spreken op zijn vroegere school, waar die vanaf gestuurd was (goh, hij ook al, Fub), door Professor Soderholm.

Een totaal van 220 zesdeklassers had zich opgegeven voor het evenement met toestemming van hun ouders (huh, Fub). Maar vrijdag contacteerde de werkgroep voor contra-extremisme van het ministerie van onderwijs de school nadat ze een klacht ontvangen hadden van iemand van het publiek.

Terwijl de eenheid niet de macht heeft om sprekers te verbieden, kwamen ze met zorgen over de veiligheid rond het evenement en over mogelijk langdurige reputatieschade voor de school. Waarop het evenement afgelast werd.

Professor Solderholm zei: “De staf en leerlingen van de school waren in grote meerderheid voor.

“Terwijl we teleurgesteld zijn dat zowel de zielezorg als de intellectuele voorbereiding die wij onze studenten bieden in twijfel getrokken worden, blijven wij op Langton toegewijd aan het principe van vrije meningsuiting en het open debat, en zullen we, waar mogelijk, weerstand bieden aan alle vormen van censuur.”

Mr Yiannopoulos, die eerder voor de Telegraph Media Groep werkte, beweert dat de school onder druk gezet is om zijn lezing af te zeggen.

“Wie had er zelfs maar een idee dat het ministerie van onderwijs zoiets had als een contra-extremisme werkgroep?”,  vroeg hij op facebook. “En dat die niet opgezet was om terrorisme te bestrijden, maar om homo’s te straffen die er de verkeerde mening op na houden? Misschien als ik de lezing “Moslims zijn geweldig” genoemd had, dat ze ons met rust gelaten hadden. Walgelijk.”

Naamloos.png

Later vertelde hij aan The Sun: “Dus iedereens ergste angst dat Theresa May een totale fascist is, is bevestigd door haar sinistere contra-extremisme schurken.

“Misschien zouden ze wat meer tijd moeten besteden aan het stoppen van jihadi’s die Britse kinderen hersenspoelen en wat minder aan het vervolgen van homo’s die het daarmee oneens zijn.”

Roger Gough, Kent County Raad’s adviseur voor onderwijs, zei dat de afzegging een zaak van de school was, maar dat zij die er onverkwikkelijke meningen op nahouden bevochten moeten worden.

Hij zei: “Direct zonlicht is de beste desinfectant. Ik heb sommige van de leerlingen ontmoet en zij zijn zeer slim en capabel. Ik weet zeker dat Yiannopoulos geen gemakkelijke avond gehad zou hebben.”

Een woordvoerster van het ministerie van onderwijs zei: “Als er zorgen rijzen bij het publiek na media aandacht nog voor het evenement, dan contacteert het departement routinematig de school om te kijken of zij alle potentiële gevolgen overzien heeft. “De beslissing om het evenement af te gelasten is een zaak van de school.”

Mr Yiannopoulos spreekt geregeld op universiteiten en kreeg een heldenontvangst op de universiteit van Californië, Santa Barbara, in mei. Gezeten op een troon, werd hij naar het podium gedragen door een groep mannen die petjes droegen met de Trump tekst ““Make America Great Again”.

Bron:

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/11/21/school-cancels-talk-far-right-trump-cheerleader-milo-yiannopoulos/

 

Doe mee met 8.094 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6123 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

11 Comments on Donald Trump supporter Milo Yiannopoulos mag niet spreken op zijn vroegere school nadat de regering ingreep

 1. bedonderde burger nr 16.000.001 // november 22, 2016 om 10:17 //

  Tja en we zullen aan het kortste eind trekken, zeker in Nederland want we zijn niet verenigd. Tingelingeling… Wakker worden!

  Wij moeten eens zelfrespect gaan hebben, daar zit het probleem, we worden een hoek in geduwd door geldgeile politieke landverraders en hun parasiterende aanhang zoals een type als Sylvana.

  We hebben geen zelfrespect, net als de Duitsers zijn ook wij vanaf 1945 murw gebeukt door met name de gore geldbeluste salonsocialistische fascisten van de PvdA. En vanaf 1945 zitten die ons land te verkwanselen.

  Like

 2. Gerrit Tienkamp // november 22, 2016 om 11:55 //

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 3. Tja hoe kan het ook anders, had al een donkerbruin vermoeden wat in mijn achterhoofd rond spookte, dat Trump op zijn politiek correcte schreden terugkeert. Ach ja, het doel is bereikt en dan moet je als de 45ste President van Amerika water bij de wijn doen, om dat men links of rechtsom gewoon tot het establishment behoort.

  De politieke ideologie van politici wordt alleen bij verkiezingen voor het voetlicht sterk uitvergroot. Wanneer men verkozen is als Premier of als President dan is het noodzaak om zo snel mogelijk de politieke tegenstellingen uit de weg te ruimen om zowel links als rechts in het democratische systeem hand in hand te laten gaan of minstens de President van alle Amerikanen te zijn (Kuch) waar heb ‘k dat meer gehoord?

  Trump vindt vervolging van Clinton niet nodig
  Er wordt geen apart onderzoek gedaan naar Hillary Clinton vanwege haar e-mailpraktijken. Dat heeft de oud-campagneleider en assistent van Donald Trump gezegd.

  Tijdens het tweede presidentiële debat beloofde Trump dat hij een speciale aanklager zou aanwijzen om de praktijken van Clinton onder de loep te nemen. Toen de Democraat zei dat ze blij was dat Trump niet aan de macht was, zei hij: ‘Omdat je anders vast zou zitten.’
  ‘Duidelijk signaal’

  Kellyanne Conway, de assistent van Trump, heeft in een interview met MSNBC aangegeven dat er geen apart onderzoek zou zijn. ‘Ik denk dat het een heel duidelijk signaal is aan andere Republikeinen dat de president-elect, ook de baas van de partij, voor de inauguratie nog zegt dat hij niet wil doorgaan met dit onderzoek.’

  Volgens Conway is de voornaamste reden dat het onderzoek niet doorgaat, dat Trump de Amerikanen wil verenigen, en geen verdere schade aan het imago van Clinton wil aanbrengen. ‘Clinton wordt nog steeds geconfronteerd met het feit dat de meerderheid van de Amerikanen haar niet vertrouwt en haar niet betrouwbaar vindt,’ aldus de assistent van de president-elect. ‘Als Trump kan helpen dat vertrouwen te herstellen, is dat misschien wel een goed idee.’

  Het e-mailschandaal heeft behoorlijke schade aangericht tijdens de campagne van Clinton, en veel Amerikanen vertrouwen de voormalige minister van Binnenlandse Zaken niet vanwege de praktijken. Een paar dagen voor de verkiezingen gaf de FBI aan de zaak opnieuw kritisch te bekijken, maar het onderzoeksbureau deed uiteindelijk niets met de nieuwe bevindingen.

  Belofte niet nakomen

  Tijdens de verkiezingscampagne uitte een deel van de aanhang van Trump woede en walging over de ‘stiekeme praktijken’ van Clinton. ‘Lock her up,’ werd soms geschreeuwd tijdens evenementen. Hoewel Trump in het tweede debat beloofde voor een apart onderzoek te zorgen, lijkt hij die belofte niet na te zullen komen.

  ‘Luister, ik denk dat hij heel veel dingen aan zijn hoofd heeft nu hij zich voorbereid op het presidentschap van de Verenigde Staten, en aspecten van de campagne horen daar gewoon niet bij,’ aldus Conway

  Bron
  http://www.elsevier.nl/buitenland/

  Like

 4. HetZalWeIWeer // november 22, 2016 om 16:48 //

  Ik had het hier al geplaatst:

  https://fenixx.org/2016/11/18/een-verkiezingsbelofte-al-vervuld-na-de-verkiezingsoverwinning-van-trump-blijft-ford-fabriek-in-de-v-s/comment-page-1/#comment-37634

  “‘Luister, ik denk dat hij heel veel dingen aan zijn hoofd heeft nu hij zich voorbereid op het presidentschap van de Verenigde Staten”

  Dat kan hij ook aan andere overlaten.
  Wat een vertoning weer.

  Like

 5. Esperanza // november 22, 2016 om 17:05 //

  Ja, Adriaan, zo gaat dat nu eenmaal, compromis cq water bij de wijn maakt deel uit van regeren.
  Even afwachten nu in hoeverre Trump zijn tijdens verkiezing campagne uitgesproken anti islam standpunten zal nakomen.

  http://www.hln.be/hln/nl/10496/Verkiezingen-VS/article/detail/2642580/2016/03/10/Trump-Ik-denk-dat-de-islam-ons-haat.dhtml

  Liked by 1 persoon

 6. HetZalWeIWeer // november 22, 2016 om 17:37 //

  Hij gaat de binnensteden voor ze opknappen, zo kan hij het natuurlijk ook bedoeld hebben.

  Like

 7. HetZalWeIWeer // november 22, 2016 om 17:42 //

  Trump wil zoveel, TPP wil hij ook vanaf, dat gaat allemaal niet zo eventjes.

  Like

 8. Denying Milo Yiannopoulos An Audience With My School Denies Us The Chance To Challenge His Views

  The atmosphere at Simon Langton Grammar School for Boys is one of deflation and disappointment, underpinned by an anger that those in positions of authority seem to believe that generation snowflake cannot handle the supposed emotional toll exacted by a one hour long speech from Milo Yiannopoulos, professional provocateur and right-wing fanatic.

  Let me be clear: The views aired by Yiannopoulos are distasteful at best and abhorrent at worst. He has insulted the transgender community, taken pleasure in unleashing waves of abuse upon figures such as Leslie Jones, and infamously described cancer as favourable to feminism. Furthermore, he is a torch-bearer of the so called ‘Alt-Right’, a poisonous political movement that counts both white supremacists and misogynists in its ranks and is, in my view, nothing more than a dangerous, re-badged fascism.

  But to deny Milo a chance to share his views with an audience is not to deny his ideas their existence, but rather to deny us the chance to challenge them. Yes, the ideas advocated by Milo do nothing to further human welfare and prosperity, and yes, these ideas should be stamped out. But the way to stamp them out is not through forcefully banning them, but rather through confident and articulate debate, and I am confident that in a Q&A session in which Milo is faced not by young men who think he is a hero, or young women who think he is a monster, but by students who are willing to challenge the essence of his ideas; he would have been unpleasantly surprised.

  http://www.huffingtonpost.co.uk/barnaby-papadopulos/milo-yiannopoulos-simon-langton-school_b_13145164.html?utm_hp_ref=uk

  Like

 9. Geen APART onderzoek naar Clinton betekent niet dat er niet nog van alles aan zit te komen ivm. de Clinton Foundation.

  Like

 10. Republikein // november 22, 2016 om 21:47 //

  Hij is Jezus niet, die deed geen water bij de wijn.

  Like

 11. HOW THE NEW ATTORNEY GENERAL SHOULD PURSUE THE CLINTON FOUNDATION
  Hillary shouldn’t be let off the hook.

  http://www.frontpagemag.com/fpm/264886/how-new-attorney-general-should-pursue-clinton-lloyd-billingsley

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: