Nieuw

Westerse uitgevers dienen de islam

door Giulio Meotti

 • Vanwege kritiek op de islam leeft Abdel-Samad onder politiebescherming in Duitsland, en net zoals met Rushdie hangt hem een fatwa boven het hoofd. Na de fatwa komen de beledigingen, en wordt er gecensureerd door een vrije uitgeverij. Dit is wat de Sovjets deden voor het vernietigen van schrijvers: het vernietigen van hun boeken.
 • Op een moment dat tientallen romanschrijvers, journalisten en wetenschappers worden geconfronteerd met bedreigingen van de islamisten, is het onvergeeflijk dat westerse uitgevers niet alleen buigen, maar vaak de eerste zijn om te capituleren.
 • Het is als de tijd van de nazi’s boekverbrandingen, waar de westerse uitgevers ook niet alleen stil bleven, maar zelfs een Duitse delegatie naar Parijs en New York hadden uitgenodigd. Is het werkelijk zo onvoorstelbaar vandaag?

Toen Salman Rushdie’s ‘Satanic Verses’ uitkwam in 1989, werd Viking Penguin, de Britse en Amerikaanse uitgever van het boek onderworpen aan een dagelijkse islamitische intimidatie. Zoals Daniel Pipes schreef, leek het kantoor in Londen op “een gewapend kamp” onder politiebescherming, metaaldetectoren en begeleiders voor de bezoekers. Honden besnuffelden de pakketten in Viking’s kantoren in New York, en de plek werd aangewezen als een ‘gevoelige locatie’. Veel boekwinkels werden aangevallen en velen hebben zelfs geweigerd om het boek te verkopen. Viking bestede ongeveer 3 miljoen dollar aan veiligheidsmaatregelen in 1989, het dodelijke jaar voor de westerse vrijheid van meningsuiting.

 

Doe mee met 8.350 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7203 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Westerse uitgevers dienen de islam

 1. Esperanza // november 21, 2016 om 22:41 //

  Hier een uitgeverij die zijn nek (nog) wél durt uit te steken.
  https://www.deblauwetijger.com/Winkel/

  Like

 2. Esperanza // november 21, 2016 om 22:42 //

  … durft …

  Like

 3. Esperanza // november 21, 2016 om 22:45 //

  Bracht ook ‘Waarover men niet spreekt’ van Wim van Rooy uit.

  http://www.novini.nl/boek-gekochte-journalisten-van-udo-ulfkotte-nu-ook-in-het-nederlands/

  Like

 4. Esperanza // november 21, 2016 om 22:54 //

  Maar ja, zo veel is duidelijk, wél een witte raaf in uitgeverijland.

  Hier nog een filmpie voor Tijl over de gevaren op het water. 😉

  Like

 5. Esperanza // november 21, 2016 om 22:55 //

  Ah, linkje vergeten te droppen:

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: