Nieuw

Keet in de moskeet

Sorry, flauw.

Islam kan altijd radicaler. De ene vorm is nog extremer dan de andere en omdat islam onderwerping betekent, complete en volledige overgave, pikt de radicaalste het niet als niet iedereen zijn versie aanhangt. En omdat islam gewelddadig is, wordt er dan geweld gebruikt. Zo ook in 020-Gaza waar Marcouch een geheel islamitisch stadsdeel van wilde maken.

Vandaag was het mot in de moskee aan het August Allebéplein, waar een shariapolitiebureau naast de moskee staat dat de orders van de moskee uitvoert. Zoals Ben Kok mocht ontdekken toen hij daar op de openbare weg wilde filmen:

In 2010 was het al een radicale bende, maar nog niet radicaal genoeg volgens een groep ‘jongeren’ die de boel er nu wil overnemen.

De tachtigjarige muaddin (oproeper tot gebed) werd tegen de grond gewerkt door de broer van de imam. Dat is te zien op een filmpje van de bewakingscamera in de moskee, gedateerd op 10 november. De muaddin heeft na zes dagen aangifte gedaan.

Vicevoorzitter Lahcen Farah van de Al Ummah Moskee zegt de zaak hoog op te nemen. Een groep jongeren probeert volgens hem de macht in de moskee over te nemen. Parool >>

Op zich een positieve ontwikkeling als ze elkaar maar hard genoeg te lijf gaan, sluiten ze de tent misschien wel, want de Nederlandse overheid zal dat nooit doen. Niet als ze oproepen homo’s van hoge gebouwen te gooien, niet als ze door terreurstaten gefinancierd worden, niet als ze cameramensen op de openbare weg aanvallen naast een politiebureau, helemaal nooit. Want islam moet van de overheid, of we willen of niet.

Doe mee met 8.259 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6834 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Keet in de moskeet

 1. Al Ummah Moskee in Nieuw-West opgezadeld met radicale imam

  Vlak voor de zomervakantie is een door salafisten beheerst moskee­bestuur vervangen door bestuurders die een gematigdere islamitische stroming vertegenwoordigen. Maar kort voor die machtsovername kreeg de imam volgens ingewijden een lang­jarig contract, waardoor de moskee nu nog met hem zit opgezadeld.

  De machtsstrijd met de salafisten is de laatste weken opgelaaid. Deze maand zijn drie bestuursleden van de moskee aan het August Allebéplein afgetreden. Volgens een ingewijde die anoniem wil blijven heeft het te maken met de angst verder verstrikt te raken in het venijnige conflict.

  http://www.parool.nl/amsterdam/al-ummah-moskee-in-nieuw-west-opgezadeld-met-radicale-imam~a4420034/

  Like

 2. Esperanza // november 22, 2016 om 16:14 //

  Heinrich Himmler:
  “Ik moet zeggen, ik heb helemaal niets tegen de islam, want hij voedt in deze Bosnische SS-divisie Handschar zijn mensen voor me op en belooft aan hen de hemel als ze gevochten hebben en in de strijd gesneuveld zijn. Een voor soldaten praktische en sympathieke religie!”

  Liked by 1 persoon

 3. @BertG. // november 22, 2016 om 16:02 //

  Als je daar een beetje doorklikt kom je hier uit: http://www.npo.nl/studio-powned/28-01-2016/POW_03065133?start_at=2040

  En daar hoor je mijn ‘VVD-vriendin-DilanYesilgoz’ aan het woord. Ontluisterend hoe ze niks van islam begrijpt. En frusterend om te zien hoe Annabel Nanninga die het toch wel zou moeten weten haar niet van repliek kan dienen.

  Like

 4. Dat ben ik toch niet helemaal met je eens, Fubar. Ik vind dat Annabel met sterke argumenten komt. Zeker over de vrijheid van godsdienst als ze zegt dat de islam die zelf niet naar andere godsdiensten toe hanteert.
  Dat is een interne tegenspraak: iemand een vrijheid geven die hij gebruikt om een ander dezelfde vrijheid af te nemen: die vrijheid moet je onmiddellijk niet meer geven. In dit geval: de islam zou verboden moeten worden.
  Ik geef toe dat ze het niet zo hoog speelt. Het is een beetje half werk wat ze doet.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: