Nieuw

Donald Trump and the Return of European Anti-Americanism

by Soeren Kern

  • European criticism of Trump goes far beyond a simple displeasure with the man who will be the next president. The condemnation reveals a deep-seated contempt for the United States, and for American voters who democratically elected a candidate committed to restoring American economic and military strength.
  • The primary cause of the global disorder is the lack of American leadership at home and abroad. A series of feckless decisions by Obama to reduce American military influence abroad have created geopolitical power vacuums that are being filled by countries and ideologies that are innately hostile to Western interests and values.
  • For the past seven decades, the U.S. has spent hundreds of millions of dollars annually to guarantee German security, although Germany steadfastly refuses to honor a NATO pledge to spend 2% of GDP on defense spending. Germans are now offended that Trump is asking them to pay their fair share for their own defense.
  • Although President Obama’s foreign policy missteps have made Europe much less safe than it was eight years ago, European elites have overlooked Obama’s mistakes because he is a “globalist” who seems to favor recreating the U.S. in the European image. Trump, by contrast, is a nationalist who wants to rebuild the U.S. in the American, not the European, image.
  • European anti-Americanism is certain to escalate in the years ahead, not because of Trump or his policies, but because “globalists” appear desperate to save the failing European Union, an untransparent, unaccountable, anti-democratic, sovereignty-grabbing alternative to the nation state.

Gatestone Institute >>

Doe mee met 8.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6483 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Donald Trump and the Return of European Anti-Americanism

  1. We moeten ’t afwachten. De geschiedenis leert dat de tiran meestal opgevolgd wordt door eentje die er overheen klopt. We zullen het zien als de euforie van de hopende massa is weggeëbd en we de palmtakken aan de kant hebben gezet. Je kunt de boodschap van Trump ook zien als de mededeling van de Duitsers aan de bezette volkeren dat het nu eens afgelopen moet zijn met dat gratis bezetten, dat iedereen z’n steentje moet bijdragen en ze om te beginnen morgen allemaal de fietsen in moeten leveren.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: