Nieuw

Valt er over smaak te twisten?

Ja heus, ik weet ook wel dat het mijn schuld is dat we op deze site zo nu en dan afdwalen van onze reden van bestaan, islamkritiek en het kritisch volgen wat Linksch Nederland nu weer voor absurde plannen met ons mooie landje voor heeft is belangrijk. Maar een beetje afdwalen, een beetje filosoferen moet kunnen toch?. Ja ik beken dat ik wel vaker afdwaal, schiet mij dus maar lek (nou ja bij wijze van spreken dan hè?)

Van de week zaten we laat op de avond nog even over en weer te reageren toen Fubar ineens vroeg wat mijn muzikale voorkeur eigenlijk was en geheel naar waarheid antwoordde ik dat ik net als achtergrondmuziek Joseph Schmidt en Mario Lanza mee liet draaien.

concert-662851_1280

Daarna ontspon zich een hele discussie, een beetje melig, soms een beetje ondeugend en dat liep door tot ver in de kleine uurtjes. Nou leek het waarschijnlijk net alsof ik zo’n groot liefhebber van klassieke muziek zou zijn en dat is maar ten dele waar. Wat ik mooi en niet mooi vind loopt erg uit elkaar en is vaak sterk afhankelijk van de bui die ik heb. Om maar een voorbeeld te noemen, mijn ex lag altijd compleet in een deuk als ik thuis ging witten of behangen want steevast deed ik dat onder begeleiding van marsmuziek of levensliedjes van Andre Hazes, Johnny Jordaan  of Willy Alberti (en noem er nog maar een paar) En ongegeneerd meegalmen hè als het zo uitkwam!

guards-802414_1280

Nee ik ben niet erg modebewust als het op muziek aankomt, het een vind ik mooi en het ander afschuwelijk, hoe waarom waardoor? Geen idee! Ben ik muzikaal geschoold? Nee helemaal niet. Heb ik een bepaalde smaak? Nou ik weet niet of je het zo moet noemen, het is zo divers en sluit ook totaal niet op elkaar aan, het enige dat het gemeen heeft is dat het overgrote gedeelte van voor 1980 is (zo’n beetje dan). De psychedelische en/of hardrock waar Fubar en rommel zo van houden is aan mij niet besteed. Het zal de leeftijd wel zijn.

Nou werd er een beetje lacherig om gedaan dat ik naar klassieke zangstukken zat te luisteren en dat mag natuurlijk, niks mis mee, maar het zette me ook aan het denken, waar hield ik nu eigenlijk van? En hoe langer ik erover nadacht hoe minder ik eruit kwam, het gaat van de Everly Brothers en de Blue Diamonds tot (vaak Duitse) marsmuziek, van Andre Rieu tot de Tielman Brothers en weer terug. Of als ik zo mijn bui heb het Nederlandse “levenslied” van Marian Weber tot de Zangeres zonder Naam. Van de Kilima Hawaiians tot de Indo rock van de Tielman Brothers tot Rudi van Dalm en Mexicaanse muziek.

mexico-650695_1280

Ja ik geef toe het is allemaal niet alledaags maar, en dat is misschien wel belangrijk, ik schaam mij er niet voor. Cultuurbarbaar? Ja vast wel in de ogen van sommigen. Lig ik daar wakker van? Nou van de week werd het erg laat of vroeg zo u wilt, maar ervan wakker liggen? Nee niet echt. Laat me lekker! Ik zit er toch niemand mee in de weg zeker!

rapper-1717972_1280

 

Doe mee met 8.347 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

49 Comments on Valt er over smaak te twisten?

 1. Tijl Uylenspiegel // november 20, 2016 om 16:57 //

  Oh dat wist jij misschien nog niet Fubar maar onder levensliedjes versta ik ook de schunnige varianten daarop, en daar heb ik trouwens ook een hoop van op mijn pc staan, erg hè?

  Liked by 2 people

 2. “Ein lied geht um die welt” gezongen door Joseph Schmidt.
  Aria’s van Enrico Caruso…..je had mij geen groter genoegen kunnen doen
  Tijl, dan met jouw muziekkeuze van de week.

  Ik houd van operamuziek en bij voorkeur de fabelachtig mooie stem van Maria Callas.
  Maar evengoed kan ik naar André Hazes luisteren of…….ik weet niet zo gauw een ander
  voorbeeld.
  Gevarieerde smaak zullen we maar zeggen, net als jij, Tijl. 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel // november 20, 2016 om 17:37 //

  Kijk eindelijk iemand die me begrijpt!
  Had ik al verteld dat ik de laatste tijd ook veel naar zeemansliedjes luister? Vooral de shanty koren scoren goed momenteel!

  Liked by 1 persoon

 4. Havenliedjes, ook tof.

  4Tuoze Matroze “wordt er nog gezopen..of hoe zit dat?

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // november 20, 2016 om 17:55 //

  Of gewoon alles door mekaar ;

  Like

 6. Leven van de Staat.

  Like

 7. wist niet welke ik moest kiezen lol

  Like

 8. Esperanza // november 20, 2016 om 23:59 //

  Deze kraker zal d’r bi jou zeker en vast wel in gaan, Tijl. 😉

  Like

 9. Esperanza // november 21, 2016 om 00:06 //

  Like

 10. Esperanza // november 21, 2016 om 00:08 //

  Fransie Bauer, altijd goed.

  Like

 11. Esperanza // november 21, 2016 om 00:20 //

  Serieus werk nu, Fungus, stond vroeger ook een elpee van in m’n kast.

  Like

 12. Esperanza // november 21, 2016 om 00:26 //

  Vele fijne uren doorgebracht daar in en om het haventje van Volendam.

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel // november 21, 2016 om 00:59 //

  En is jouw zeiljacht ook nog te zien in het filmpje van Tamara?

  Like

 14. Die is verkocht.
  Ik heb uit betrouwbare bronnen vernomen dat Esparanza op het randje van failliet is en overweegt naar Amsterdam terug te komen om haar ouwe beroep op te vatten.

  Like

 15. Platenhandelaarster ?

  Like

 16. @Tijl

  Nog fotootje van gemaakt toen ik er was:

  Naamloos.png

  Like

 17. Esperanza // november 21, 2016 om 01:49 //

  lol, rommel.

  Nee Tijl, dat filmpje is van na mijn tijd daar in dat Volendamse haventje.
  Zag in het filmpje dat dat ze daar de passanten langszij in de havenkom nu (middels die blauwe zuiltjes) walstroom aanbieden. Die ‘luxe’ wast d’r niet in de tijd (jaren 80, begin jaren 90) dat ik d’r aanmeerde, wat overigens geen probleem was bij een paar nachtjes verblijf daar.

  Like

 18. Esperanza // november 21, 2016 om 02:06 //

  Grappig Fub @01:41, dat was het niet m’n bootje, Als ik het goed zie is dat een Bavaria, maar toeval wil dat mijn voorlaatstste zeilscheepje in Spannje ook Esperanza heette en dat was ook een Bavaria . 😉 Overigens prima value for money bieden die, ondanks alle kletspraatjes daaromtrent.
  En die platenbusiness heeft maar kort geduurd. Snel verkocht en met dat beginnend kapitaaltje eerste pandje in Nijmegen, m’n oude studentenstad, gekocht. 🙂

  Liked by 1 persoon

 19. Tijl Uylenspiegel // november 21, 2016 om 02:20 //

  Ja nou weten we nog niks! Je moet wel even erbij vermelden hoeveel feet hij (zij?) was. Ze zijn er al vanaf 32 feet geloof ik, volgens mij is dat zo’n 9,60 mtr. maar dat is zo’n beetje de kleinste!

  Like

 20. @Tijl Uylenspiegel // november 21, 2016 om 02:20

  ZIJ !

  Like

 21. Esperanza // november 21, 2016 om 02:56 //

  Tijl, hier onder de link het type Bavaria. Kocht het op Tenerife van een Duitser. Omdat ik weet dat het niet eenvoudig is om van daaruit de Middellandse zee te berieken heb ik bij koop bedongen dat verkoper de boot zou afleveren in Sotogrande (vlak na Gibraltar) in Middellandse Zee, vanwaar ik verder de Med op zou varen.
  Inderdaad probleem had zijn bemanning bij die overtocht: In recordtijd van Tenerife naar Madeira. En van daaruit moeite om tegen westelijke wind en stroming de straat van Gibraltar te bereilen.
  Onderweg begaf de autopilot het , brak een bemanningslind een rib bij een val en in de Golf van Cadiz niet ver van Kaap Trafalagar liep boot bij nacht op een rots door oververmoeidheid en opoplettendheid van stuurman.
  Die oudere Bavaria (bouwjaar 91) had een zeer solide kielophang waardoor schip bleef drijven met slechts geringe waterinsiipeling. Roer was wel zwaar beschadigd maar stuurde nog. Uiteindelijk is in Sotogrande op de werf nieuw roerblad geplaatst en kiel verwijderd, gerepareerd en terug geplaatst met nieuwe kielafdichting.

  http://www.beekhuisyachtbrokers.com/aanbod/bavaria-430-caribic/

  Like

 22. Tijl Uylenspiegel // november 21, 2016 om 02:57 //

  Ja ik weet het maar ik vind het altijd zo nichterig klinken.

  Like

 23. Je moet je schip liefkozen. Als jij haar liever als een ‘hij’ beschouwt …

  Like

 24. @Esperanza // november 21, 2016 om 02:56 //

  Wie is dat op foto 4 ?

  Like

 25. Esperanza // november 21, 2016 om 03:04 //

  En alles op kosten van de Duitse verkoper die dat akkefietje uiterst correrct heeft afgewerkt.
  Wél heb ik meer dan een maand op het het droge op de boot op de werf doorgebracht voordat de verezkeringskwestie was afgewerkt en boot gerepareerd was. En dat was niet echt een pretje. Weinig te beleven daar bij dat luxe golfresort. en nogal verwijderd van de bewoonde wereld.

  Like

 26. Esperanza // november 21, 2016 om 03:06 //

  Zou het niet weten, Fub @02:56, dat was niet mijn boot onder die link maar een zusterschip.

  Like

 27. Esperanza // november 21, 2016 om 03:13 //

  Fub, op foto 6 zie je de oersterke constructie bij de kielophanging; Zo maakt Bavaria dat nu niet meer. Een deel van de romp valt in het bovenste deel van de kiel. Daaraan is denk ik te danken dat de boot niet bij Trafalgar ten onder is gegaan. 😉

  Liked by 1 persoon

 28. Esperanza // november 21, 2016 om 03:06 // Bewerken
  Zou het niet weten, Fub @02:56, dat was niet mijn boot onder die link maar een zusterschip

  ———

  Okay, heel verstandig 😉

  Like

 29. Tijl Uylenspiegel // november 21, 2016 om 03:23 //

  Kijk nou maak jij het ook een keer mee Esperanza, als het later wordt dan gaat Fubar lelijk tegen me doen! Voor je het weet staat hij me uit te maken voor nicht.

  Like

 30. Esperanza // november 21, 2016 om 03:35 //

  Ja, Tijl, daar kan Fub ook niks aan doen, die zet immers graag de puntjes op de ‘i’.
  En feit blijft dat een paard een hoofd en benen heeft, en dat je bij een schip hoewel het woord onzijdig van ‘zij’ spreekt 😉

  Liked by 1 persoon

 31. Haha, Tijl. On topic:

  Like

 32. Tijl Uylenspiegel // november 21, 2016 om 10:38 //

  Het werd me gisteren iets te laat maar desodanks, bedankt dat je dit met ons wilt delen en voor zover ik iets van zeiljachten zou weten, ik vind het een prachtig schip. Ik neem aan dat je zo’n groot jacht niet in je eentje of zelfs maar met zijn tweeën de baas kunt?
  En ben je nu helemaal gestopt met zeilen? Of kies je zo nu en dan nog het ruime sop?

  Like

 33. Esperanza // november 21, 2016 om 15:42 //

  Tijl, het alleen varen van een groot zeilschip hoeft geen probleem te zijn, mits je op het water de ruimte hebt. Instinctief zal een mens bij gevaar op zee de wal als bondgenoot zien, maar juist daar schuilt dan het gevaar op bijvoorbeeld grondzeeën, ondiepte en door stranding op de kust te worden gezet. Tijdens de vorige Volvo Ocean race maakte een Nederlandse navigator op een deelnemend schip een fout waardoor het schip op een rif belandde. (De Volvo Ocean is geen solorace, dat schip had negen bemanningsleden die de crash zonder letsel overleefden.)
  Die jongens van de Vendée globe moeten alles in hun eentje doen.
  Maar als je met je schip ver genoeg van de wal of andere gevaren verwijderd bent lukt dat alleen zeilen met een groot schip best wel. Kijk maar eens in filmpje hieronder naar wat er gaande is in de Vendée Globe , de non-stop solo zeilrace rond de wereld waarbij op hulp van buiten diskwalificatie volgt .Die schepen zijn ware race machines in omstandigheden waar je vooral in de zuidelijke oceaan U tegen zegt. Daar proberen ze zo dicht mogelijk de Zuidpool te benaderen omdat daar de omtrek van de aarde het kleinst is en daarmee dus ook de af te leggen afstand. Echter daarbij moet wel het juiste compromis worden gezocht gezien het groter wordende risico van aanvaring met ijsbergen.

  http://www.volkskrant.nl/sport/nederlandse-navigator-vestas-wind-ik-heb-een-grote-fout-gemaakt~a3804812/

  Hier wat beelden van de Vendée Globe van vier jaar geleden.
  Ga d’r maar aan staan 🙂

  Like

 34. Esperanza // november 21, 2016 om 16:30 //

  Wat je vraag betreft, Tijl, toen ik mijn huizen business in Nederland verkocht was ik 41 en dacht dat niet meer werken zalig makend zou zijn. Beetje dom natuurlijk die gedachte. Te jong om te stoppen was dat en ik ben toen met m’n hobby, zeilbootjes, aan de slag gegaan. Kocht her en der aan de Middellandse Zee bootjes om er een tijdje mee te varen, Liet ze met transporteur van de Wetering via dieplader vanuit Frankrijk en Italië met convoy exceptionel naar Nederland brengen waar bijvoorbeeld jachtmakelaardij DeValk in Monnickendam ze goed wist door te verkopen.
  Ben uiteindelijk vanuit Port Grimaud in Zuid Frank met een bootje dat ik daar kocht van een Nederlander via Menorca, Mallorca en Ibiza in Torrevieja aan de Costa Blanca beland. Dat bootje daar verkocht en er nog diverse andere heen gebracht en verkocht meest via een bevriende jachtmakelaar daar.
  Op eerste gezicht lijkt Torrevieja de lelijkste kustplaats in Spanje maar ben daar zoals veel meer zeilers blijven plakken omdat het veel te bieden heeft Het leeft het hele jaar door, er zijn 3 jachthavens die in het centrum liggen dus je kunt te voet je ding doen, en ook het winter klimaat is goed.
  Groot nadeel is dat er weinig vaarplezier te beleven valt met een vlakke kustlijn, geen baaitje of leuke ankerplaats te bekennen daar en een klote deining staat er voor de kust.
  Dus zeilen doe ik hier niet veel. Griekenland lonkt weer! 🙂 M’n favoriete zeilregio. Met name de Cycladen vormen schitterend zeilgebied waar de Meltemi (zo heet die wind) je bootje op relatief vlakke zee onder strakblauwe hemel vaak met windkracht 6 voortstuwt. Nadeel daar is dat het geen winterbestemming voor een zeilboot is, te koud en instabiel in de winter en meeste boten worden daar in winter op land geplaatst. Turkije waar ik in Netsel Marina een tijd een bootje had is dan beter.
  Ook die jachthaven is vlak bij de stad, maar heden te dage met het islamspook zou ik me daar niet meer om m’n gemak voelen.

  Like

 35. Esperanza // november 21, 2016 om 16:35 //

  Tijl, zou mooi zijn als je de spellingsfouten her en der uit m’n in de haast getypt verhaal kunt halen? 😉

  Like

 36. Tijl Uylenspiegel // november 21, 2016 om 18:16 //

  Wat een prachtig verhaal Esperanza, dat is wel wat anders dan met een kajuitbootje over de rivieren varen! Deed je nog wat aan de schepen die je inkocht of was het meer een kwestie van goedkoop inkopen en duur verkopen? Stom is dat trouwens, als ik aan Griekenland en Spanje denk dan denk ik automatisch aan hitte, in je hart weet je wel dat het ’s winters koeler zal zijn maar in je onschuld ben je geneigd te denken aan twintig graden. Ik weet nog dat wij ooit een prachtige bungalow gehuurd hadden en erachter kwamen dat er eigenlijk helemaal geen verwarming in zat, geen kachel geen cv gewoon niks. Ja een open haard maar als het koud wordt ga je het daar echt niet mee redden, hooguit als je er vlak voor gaat zitten. En ja die aanlegplaatsen, ik moet zeggen dat ik me dat in Nederland anders had voorgesteld, ik dacht dat elk restaurant of zichzelf respecterend café aan het water wel een steigertje had voor passanten maar dat is niet waar. Daar komt ook nog bij dat wij de eerste keer onvoldoende voorbereid waren, geen idee hoe hard of hoe langzaam we vooruit zouden komen en dus ook geen idee waar we zouden gaan overnachten. Voor anker gaan dorsten we niet echt aan en daarbij wilden we ’s avonds naar een restaurant en terrasjes. Nu met mijn eigen bootje lig ik eigenlijk niet op zo’n goeie plek, het Haringvliet en het Hollandsch Diep is meer voor zeilboten. Vorig jaar had ik eigenlijk eerst willen verkassen naar Brielle, dat is echt reuze gezellig en een aanlegplaats kost een drol en drie knikkers, maar ik dorst het niet aan, iedereen kan daar de steigers oplopen dus je moet alles met grote kettingen en hangsloten vastleggen en hopen dat ze er vanaf blijven, ik was als de dood dat ze mijn buitenboordmotor eraf zouden stelen. Ik wist toen nog niet dat ze dat hoofdzakelijk met motoren tot 10 pk doen, daarboven zijn ze te zwaar om zomaar even eraf te slopen. Binnenkort moet ik beslissen waar ik volgend seizoen ga liggen, ik ben er nog niet uit, er waren wel watersportverenigingen waar ik naartoe wilde maar het probleem is hoe er te komen, ik heb met name op het Hollandsch Diep wel wat angst voor de beroepsvaart opgelopen, die krengen gaan veel harder dan je denkt, die wijken nog niet een centimeter uit en geven een meer dan flinke golfslag hoewel ik denk dat jij daar wel om zult moeten lachen! Toen ik haar(!) laatst naar de winterstalling ging varen had ik net motorproblemen gehad en het was niet zeker of het helemaal verholpen was dus dat was al spannend maar het weerbericht had gezegd windkracht 4 en dat bleek onderweg toch wel laag ingeschat en toen er meerdere grote schepen voorbij kwamen had ik het niet echt naar mijn zin.

  Like

 37. Esperanza // november 21, 2016 om 19:06 //

  Of ik nog wat deed aan de schepen die inkocht, Tijl?
  Soms wel, Tijl, ben niet bang mijn handen vuil te maken. Qua motorechniek en electronica ben ik weinig onderlegd maar niet al te grote cosmetische ingrepen middels wat polyesterwerk gaan me goed af en ook enkel een grote schoonmaakbeurt levert vaak al een aanzienlijke meerwaarde op.
  Ja, wat ankeren betreft moet je oplettten en d’r voor zorgen dat je je anker ‘invaart’ wanneer het gevallen is en op bodem ligt door op motor achteruit te varen. In Griekenland moet je het ankeren goed beheersen omdat je daar als je ergens aanmeert op je eigen anker ligt en daarbij aab de kade een lijn aan stuurboord en bakboord aan de wal vastmaakt.
  En ja, op rivier of kanaal kan beroepsvaart soms aardig wat turbulenyie in het water teweeg brengen. Heb ooit in Monnickendam een IF gekocht (zoiets als dit ‘http://www.botentekoop.nl/zeiljachten/Marieholm-IF-E-1978/1817962). Bootje had geen inboard maar een buitenboordmotor. Bij de tocht naar Maasbommel in Gelderland op bepaald moment in kanaal waar de wal van het kanaal stijl gebetonnnerd was, leek het een tijd lang mis te gaan als beroepvaarders grote terugslag van het water door al dat beton veroorzaakten.

  Like

 38. Tijl Uylenspiegel // november 21, 2016 om 23:33 //

  Ja wat dat ankeren aangaat heb ik de laatste tijd wel adviezen gehad, vlakbij de Volkeraksluizen lagen van de zomer meerdere zeil en motorboten voor anker maar de meesten hebben zo’n lier aan de voorzijde, er lag bij mij zo’n paraplu ankertje in de boot en ik had een nieuwe lijn van 20 meter maar ik had het idee dat als het anker eenmaal vast zou zitten ik hem niet meer los zou kunnen krijgen en om mijn net gekochte lijn dan op te offeren dat ging me wat ver. Ik weet nu dat je achteruit moet varen tot het anker ‘pakt’ en als je weg wilt naar voren moet varen tot boven het anker en dan zou het moeten gaan. Ach ooit leer ik het misschien allemaal nog wel! Het aanleggen vond ik ook wel apart, in mijn eerste haven had ik aan de achterkant twee meerpalen dus dat was makkelijk, bij mijn tweede haven lag je eigenlijk met twee boten met als gevolg dat ik maar een meerpaal had en aan de voorzijde twee lijnen via verhaalklampen. Ik vond dat niet ideaal, je wilt niet terugkomen en zien dat je je eigen en andermans boot beschadigt hebt doordat hij niet vast genoeg lag. Ik blijf het apart vinden dat zeilboten op de motor en het grote roerblad achteruit zo goed kunnen manoeuvreren, zodra ik langzamer ga of mijn motor neutraal zet dan kun je gewoon niet meer sturen en die zeilboten wel. Ik heb nu een ruddersave gekocht die er van de winter op gezet wordt en ik hoop dat het dan beter gaat.

  Like

 39. Esperanza // november 22, 2016 om 00:08 //

  Tijl, altijd goed als je een paar meter ketting voorloop aan je lijn hebt. Je schip ligt daarmee rustiger achter het anker.
  Juist door een groot roerblad heeft een zeilboot een goede bite in het water; Maar je moet wel wat vaart hebben anders werkt het niet goed. Belangrijk is om bij manoeuvreren behalve met de windrichting ( de wind zal de neus van je schip wegduwen / achterschip naar zich toe trekken) ook met de schroefaswerking rekening te houden en te weten of je een links of rechtsdraaiende schroef hebt, ook dat bepaalt mede de draairichting van je boot. Een motorboot heeft maar klein roerblad waardoor jij door je buitenboordmotor te draaien meer effect zult zien dan door draaien aan je stuurwiel.
  Motorboten met twee motoren sturen meer op de motor dan op het roer door beurtelings stuurboord of bakboordmotor in vooruit of achteruit te zetten.
  Een eventuele boegschroef maakt het allemaal heel simpel.
  Het klinkt misschien allemaal wat ingewikkeld maar zo moeilijk is het niet met beetje oefening.
  Gaat je zeker allemaal lukken.

  Like

 40. Tijl Uylenspiegel // november 22, 2016 om 01:12 //

  Mijn bootje heeft helemaal geen roerblad, ik stuur puur op de motor, ik hoop dat daar nu met de ruddersafe verandering in komt. De huurboot destijds had wel een boegschroef en toen we eenmaal de truc doorhadden was dat poepen zonder drukken. Het enige vervelende was nog dat de joystick waarmee je hem bestuurde voor ons idee ondersteboven zat waardoor je af en toe de verkeerde kant uit stuurde. Maar mijn bootje is eigenlijk te klein om een boegschroef nodig te hebben.
  https://www.boottotaal.nl/bb-motoren-en-toebehoren/buitenboordmotor/Ruddursafe

  Like

 41. Esperanza // november 22, 2016 om 01:34 //

  Nieuw voor mij die ruddersafe, benieuwd. naar je ervaringen in het volgende vaarseizoen.

  Like

 42. Twee kleine skeggies Tijl, zoals ik getekend heb in de redactiekroeg en je probleem is opgelost. Ik weet niet wat een ruddersfae doet, maar je boot blijft een schoteltje dat over het water gaat.

  Like

 43. Tijl Uylenspiegel // november 22, 2016 om 02:18 //

  Ja dat schoteltje dat klopt wel maar de ruddersafe is een soort roer dat in het water zakt bij lagere snelheden en achteruit varen waardoor je als het ware een roer hebt, ik verwacht er heel veel van. Bij hogere snelheid heb je hem niet nodig en tilt hij zichzelf door de waterkracht uit het water zodat je snelheid er niet onder te lijden heeft. Geen idee of ik het al een keer verteld had, ik was al van plan een nieuwe te kopen toen ik deze op Marktplaats tegenkwam. Ook deze nieuw en ongebruikt in de verpakking voor minder dan de helft van de nieuwprijs! Mijn broer noemt me al Cohen!

  Like

 44. Voor iemand die spullen koopt die van de vrachtwagen gevallen zijn is ook een ander woord 😉

  Het verandert niet de bodem van je boot, maar ik ben benieuwd. Even plaatje bekeken, zou maar zou kunnen dat die je nog harder overdwars wegduwt. Ik ben benieuwd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: