Nieuw

Turkish Constitutional Changes Could Keep Erdogan in Power Another Decade

Turkish President Recep Tayyip Erdogan is getting closer to that dictatorship he has always wanted, as proposed changes to the Turkish constitution could keep him in office until 2029.

“Erdogan and his supporters argue Turkey needs the strong leadership of an executive presidency, akin to the system in the United States or France, to avoid the fragile coalition governments that hampered its development in the past,” Reuters reports.

Perhaps Erdogan’s AKP Party missed the subtle nuances of American and French limits on executive power, such as not installing presidents for two or three decades at a stretch or not tossing opposition journalists in jail by the truckload.

Erdogan’s opponents, of course, view the proposed constitutional changes as “a vehicle for Erdogan’s ambition, and fear it will bring increasing authoritarianism to a country already under fire from Western allies over its deteriorating record on rights and freedoms, especially after widespread purges in the wake of a failed military coup in July.”

ISBNEWMEDIA >>

Doe mee met 8.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6065 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: