Nieuw

Reacties van gewone Nederlanders op het fascistisch anti Nederland tuig in Geleen

Dit filmpje afkomstig van 1Limburg en middels hun site te bekijken laat ons zien hoe op te treden tegen het fascistisch tuig en de onwetende meelopers die daar kennelijk bij horen. “Je moet ze geen podium geven” was een goede opmerking die een moeder die duidelijk over de rooie was te horen kreeg van een van de mannen die de meest simpele oplossing bewerkstelligde om er voor te zorgen dat de kinderen van Geleen geen of weinig last hadden van dit fascistische PvdA, SP, D’66, GL of nog erger het ‘denk sekte’ stemvee.

Humor hebben ze wel die Limburgers, heerlijk taaltje met rake opmerkingen. Ik mag dat wel in elk geval. Een persoonlijke opmerking in deze van ondergetekende is het feit dat het domme blondje dat islamitische staat bondgenoot Amnesty International aangeeft om met anti Nederland bordjes te mogen zwaaien beter alvast op de rug klaar kan gaan liggen om zich door haar jihadistische bondgenoten te laten bereiden berijden. Dit denk ik, ik zou dat uiteraard zo nooit zeggen.

Mensen die al problemen hebben met mijn geschrift van de Nederlandse taal en de daarbij behorende grammatica fouten adviseer ik wel om de google vertaalhulp aan te zetten tijdens het beluisteren en bekijken van het filmpje van 1Limburg.

Indien deze op youtube komt dan plaats ik deze uiteraard zonder irritante reclame onder dit stukje.

Het filmpje en het originele artikel middels deze link op 1Limburg

met groet Bolo

Doe mee met 8.365 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2107 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

29 Comments on Reacties van gewone Nederlanders op het fascistisch anti Nederland tuig in Geleen

 1. Esperanza // november 20, 2016 om 00:16 //

  ‘ ….beter alvast op de rug klaar kan gaan liggen om zich door haar jihadistische bondgenoten te laten bereiden.”

  Klopt, Bolo, ‘bereiden’ kan in dit geval zowel met korte als met lange ij. Bereiden: klaar maken van, berijden: rijden op. 🙂

  Liked by 2 people

 2. Gezien de domheid van deze taalfout heb ik het toch maar aangepast

  Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel // november 20, 2016 om 00:23 //

  In 1 ding heb je alvast gelijk Bolo, zo’n 90% was niet verstaanbaar voor mij (en dat terwijl ik Limburgs juist zo leuk vind klinken). Ik heb dat al eens eerder ondervonden, twee Limburgers waar ik mee bezig was verstond ik wel (en zij mij ook) maar toen ze onder elkaar in dialect begonnen waren ze mij helemaal kwijt, ik verstond er geen letter meer van, en het mooiste was nog dat ze daar verbaasd over waren!

  Like

 4. Bicycle bicycle bicycle
  I want to ride my bicycle bicycle bicycle
  I want to ride my bicycle
  I want to ride it where I like

  Like

 5. Ach Tijl dit is nog niks ik kan me het Limburgs met zwaar Duits accent van me opa nog als de dag van gisteren herinneren, daar hadden de meeste Limburgers nog moeite mee, laat staan onze buren in Nijmegen wanneer die bij ons op de koffie met iets der in kwam lol

  Like

 6. Esperanza // november 20, 2016 om 00:41 //

  Tijl, je een beetje inleven in de woede van de twee dames in het filmpje en je komt een heel eind met verstaan van de twee boze moeders in het filmpje. Overigens geen probleem voor mij, dat Limburgs. De enige drie lange jaren van m’n leven dat ik in loodienst was en de psycholoog speelde voltrokken zich in de aan Geleen grenzende plaats Sittard en in Maastricht. ;-(

  Like

 7. Ja Tijl een beetje oefenen dat moet ik ook mee dat maffe Hollands van jullie…….. A; hoewel ik ook wel bij Rommel wil leren fietsen, zucht

  Like

 8. Op je kinderfeestje.

  Liked by 2 people

 9. Ik verstond het zonder problemen, heb nog even geprobeerd het filmpje te embedden, maar zonder succes.

  Like

 10. Esperanza // november 20, 2016 om 01:15 //

  Like

 11. Fanatieke blondjes bereiden is niks mis mee, hoor, Bolo! Laat je niet gek maken. Met een klontje boter en een scheutje port smaken ze best wel. Dat taalgefriemel ook altijd.

  Liked by 3 people

 12. Tijl Uylenspiegel // november 20, 2016 om 01:55 //

  De Limburgers waar ik mee te maken had kwam de ene die we kenden uit Berg en Terblijt of Bergh en Terbliet zoals zij zeggen en de andere uit een wat grotere plaats in de buurt. Het gekke is altijd dat mensen uit het Zuiden denken dat ‘Hollanders’ op ze neerkijken. Nou kan ik natuurlijk niet voor de andere Hollanders spreken maar neem van mij aan dat ik jaloers ben op Limburgers, als ik de keus had gehad dan was ik liever daar dan hier geboren. En als ik de mogelijkheid gehad zou hebben zou ik niet lang geaarzeld hebben om er alsnog naartoe te verkassen. En Ja Esperanza er was niet veel fantasie voor nodig om te weten waar het over ging maar dat is wat anders dan verstaan.

  Like

 13. Ben er wezen kijken paar jaar terug om huissie te kopen. met mijn toenmalige groenlinkse kleuterjuf. 4 -5 huisjes uitgezocht om te bekijken en vanzelfsprekend wandel ik dan ook even de dichtsbijzijnde kroeg binnen, als ik daar uitgekotst word dan kan ik er tenslotte beter niet gaan wonen. In Kerkrade baalden ze er net zo hard van dat het huis waar ik voor kwam, recht tegenover de kroeg net verkocht was en ik dus niet bij ze kwam wonen. de asbakken stonden er gewoon op tafel en het was er lang gezellig. In Heerlen kreeg ik nog een paar Kasteelbier mee voor op hotel en twee bijbehorende glazen. Dus dat zat allemaal wel goed. Ze horen heus dat ik een Amsterdammer ben, maar als ik me normaal gedraag doen zij dat ook. En uiteindelijk bleef groenlinks liever in Amsterdam wonen, terwijl ik wel naar Simpelveld wilde of all places.

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // november 20, 2016 om 02:14 //

  Nou moet je ophouden, je bent een import Amsterdammer (tenminste als ik rommel mag geloven) Trouwens als die kleuterjuf genoeg geld had om een huis te kopen waarom is het dan uitgegaan? 🙂

  Like

 15. Ik ben in Vaals geboren en heb er 5 jaar gewoond. En ik ben blij dat jullie mij accepteren behalve Tijl die op mij neerkijkt. Kaaskop! En nou fietsen ze hier rond, die kaaskoppen en houden zich niet aan de verkeersregels. En wij maar in de mijnen werken voor die van boven de rivieren.
  Als ik nog eens in Limburg kom en zeg dat ik daar vandaan kom, beginnen ze altijd urenlang te jammeren over het onrecht dat hen is aangedaan. Precies mijn laatste ex. En ik zou er niet gaan wonen Fubar, want ze gaan er zelf allemaal weg. Vaals en Heerlen zijn vrijwel uitgestorven. “Limbo go home” stond ooit op een gebouw aan het Waterlooplein.
  Erg hè?

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel // november 20, 2016 om 02:31 //

  Ik heb toch het flauwe vermoeden dat je mijn reactie niet goed lezen hebt Edjan, voor straf nog maar even terug lezen en nederig je excuus aanbieden dan kun je het misschien weer goedmaken….

  Liked by 1 persoon

 17. Tijl Uylenspiegel // november 20, 2016 om 02:57 //

  Het begint er op te lijk dat de politie eindelijk weet waar de echte narigheid vandaan komt en er nog wat aan gaan doen ook! Uit het persbericht;
  De politie heeft vandaag aan het einde van de middag 166 radicaal-linkse demonstranten aangehouden op het Kerkplein in Den Haag, in het centrum van de stad.

  Like

 18. De plisie Tijl, de plisie?

  Doodsbedreigingen
  Wat we wel weten is dat oud-commissarissen in ons land ongestraft doodsbedreigingen kunnen uiten. Dat een moordlustige politiefunctionaris zonder blikken of blozen kan aandringen op deportatie van een ‘ongewenst’ bevolkingsdeel. Het laat nog eens duidelijk zien wat de gevolgen zijn van het desastreuze besluit om een tot op het bot verrot politieapparaat na de Tweede Wereldoorlog niet te zuiveren.

  Showproces Wilders ondermijnt de rechtsstaat
  https://opiniez.com/2016/11/06/proces-wilders-ondermijnt-de-rechtsstaat/

  Like

 19. Tijl Uylenspiegel // november 20, 2016 om 02:14 /
  Nou moet je ophouden, je bent een import Amsterdammer (tenminste als ik rommel mag geloven) Trouwens als die kleuterjuf genoeg geld had om een huis te kopen waarom is het dan uitgegaan?🙂
  ————-

  Lol.

  Ik ben zeker een import-Amsterdammer.

  Ik kom hier vandaan:

  Dit is het land waar koeien in de wei stonden toen ik opgroeide.
  In dit land hielp ik de boer met melken, met de hand.
  In dit land sprong ik in de sloten en schaatste op de vaarten en later de grachten.
  Dit is het land waar datzelfde mooie gras groeit waar ik als jochie op voetbalde bij WVF, Westenholte Voorst Frankhuis. Die laatsten dat waren kampers, eng joh.
  Dit is het land waar ik op datzelfde gras wat later, maar dan een eindje verderop, hockey speelde bij ZMHC, de Zwolsche Mixed Hockey Club. Mixed, jawel. Dat staat voor mannen èn vrouwen.
  Dit is het land waar ik uit bomen viel en verstoppertje speelde.
  Dit is het land waar ik aan het touwtje uit de brievenbus trok om de deur te openen en indien dat vergeten was via de achterdeur naar binnenliep.
  Dit is het land van mijn eerste Liefde.
  Dit is het land van mijn ouders, kinderen heb ik niet.

  Dit is het land waar rivieren traag stromen, tussen uiterwaarden en knotwilgen.
  Dit is het land van grote wetenschappers en schrijvers.
  Dit is het tolerante land dat Spinoza binnenliet en de Hugenoten.
  Dit is ook het land van de grachten en de Heerenhuizen.
  Dit is het land met de mooiste middeleeuwse steden ter wereld.
  Dit land hebben wij ontvochten aan de zee.
  Dit is het land dat niet bestond.
  Dit land hebben wij zelf gemaakt.
  Dit land is van ons.

  Dit is het land dat tachtig jaar vocht tegen een tiende penning opgelegd door een vreemde mogendheid, die een dwingende religie op wou leggen.

  Dit is mijn land.

  Maar..

  Dit is ook het land waar je ’s morgens de deur uitgaat om als vrijwilliger grensrechter te zijn om zodoende een potje voetbal mogelijk te maken voor een stel jongeren en dan niet meer thuiskomt.
  Dag mama, dag papa, dag kinderen.
  http://fubarfubar.blogspot.nl/2012/12/dit-is-het-land-mijn-land.html

  ——————

  Die kleuterjuf wilde al meer dan 20 jaar iets met me en ik met haar, daar was niks onduidelijks aan. maar of zij had een vriendje of ik een vriendinnetje. Ze wist dus ook al 20 jaar wat ik deed en had welbewust voor me gekozen. maar toen ik zo serieus werd om dan maar samen in één huis. Toen rezen er bezwaren. (ik hoop dat dat cryptisch genoeg is)

  En deze Zwollenaar is inmiddels Amsterdammer hoor 😉

  Ik had nog dezelfde muziekleraar als deze Zwollenaar:

  Like

 20. Ik ben er weer bij, na een mail uitwisseling met Fubar met wat uitleg over hoe het hier werkt.
  Nu weet ik wie wel iets kan opvissen uit de spambox en wie niet.
  En dat verklaard voor mij een heleboel, dat had mij een hoop gemopper gescheeld.
  En ik maar denken dat iedereen dezelfde rechten had en dus alles kon hier.
  En dan krijg je misverstanden/ onbegrip als reageerder.
  Maar ik snap ‘m nu helemaal.

  Liked by 2 people

 21. Wat voor muziekles heb jij dan gehad, Fubar.
  Of was dat school.
  Oorspronkelijk komt mijn familie (de helft) ook uit Zwolle maar dat is wel lang geleden, mijn opa.

  Like

 22. Welkom terug BertG.

  Tijl wij kijken hier neer op alles van ‘boven de Waal’ ze spreken onverstaanbaar Nederlands en velen ook nog met een pieper in de keel dus nee moeten we niks van hebben lol Voor me werk doe ik een soort van ontwikkelingshulp in die regio en hier kom ik ook nog wel eens in contact met ‘die van boven de Waal’ Ik moet zeggen die ik hier tegenkom die vallen wel mee haha

  Liked by 2 people

 23. Correct, Bolo, je hebt er ook goeie tussen. Niet veel, je moet goed zoeken.

  Like

 24. @Fubar, je had toch in de klas gezeten bij de Bolle van Zwolle?.

  Like

 25. Het lek van PEC was aanmerkelijk ouder dan ik, Bert.

  En BertG. muziekles op school. Bakker heette die leraar. Ik had hem zowel op het gymnasium als op een later atheneum toen ik het gym verlaten had omdat ik dat Grieks niet snapte. Op dat atheneum, Thorbecke, waar ook Brood zat (jaren voor mij), vertelde die eens dat ze een muziekwedstrijd hadden en dat Brood die gewonnen had. Hij vertelde er gelijk bij dat Brood eigenlijk helemaal niet zo goed was, dat anderen veel beter waren en veel meer muziek konden spelen, maar Herman had zo hard op één muziekje geoefend dat die dat zó goed deed, dat een ruime meerderheid toch op hem stemde.

  Like

 26. Tjonge, Fubar, ik ging ook van het gymnasium (3) af naar de Hogere Burgerschool b. Jij naar het Atheneum, dan ben je dus een jonkie. Nog van na de Grote en Algemene Verslechteringsmammoetwet. En laatst was je aan het opscheppen dat je 80 was? Daarom sprak ik je zo beleefd aan.

  Like

 27. Tijl Uylenspiegel // november 20, 2016 om 14:57 //

  Ja hoor eens Fub je kunt niet zomaar worden wat je wilt, als je tot en met je middelbare schooltijd in Zwolle hebt gewoond dan word je nooit een Amsterdammer (of een Hagenees wat dat betreft) En dat kun je vervelend vinden maar je hebt het er maar mee te doen! En om maar even te vloeken in de kerk, je hebt heel veel dialecten in ons kleine landje, het zal er wel mee te maken hebben waar een mens zelf vandaan komt maar iedereen heeft bepaalde voor en afkeuren. Persoonlijk vind ik de wat meer zuidelijke dialecten wat lieflijks hebben, hoe waarom of waardoor? Geen idee. Totdat ik Papillon gezien had kon ik me ook nooit een voorstelling maken van een Franse crimineel, ik vond die taal zo mooi klinken dat ik dacht dat je in het Frans niet eens kon vloeken. Gronings, Fries of Achterhoeks (zeg ik dat goed?) heb ik altijd vreselijk gevonden. De Liefde van mijn Leven kwam oorspronkelijk uit Winschoten en dat vond ik dan weer meevallen maar ja dat was meer Duits dan Nederlands net als in Maastricht en omstreken. Hoe het ook zij, je kunt nou eenmaal niet kiezen waar je wiegje staat, je hebt het er maar mee te doen, wen er maar aan!

  Liked by 1 persoon

 28. Pieter Breydel // november 20, 2016 om 22:36 //

  Mooi gedaan van die brede mannen om voor die anti-pieten-nazi’s te gaan staan en luid te gaan juichen als de Sint en zijn zwarte pieten langskomt. Bovendien duwden ze ook terug en maakten een mooie menselijke blokkade. Moet navolging krijgen.

  Like

 29. @ Fub, is jouw dialect het zwolse dialect of meer die van het platteland?
  ik kome zelluf ok doar vandoan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: