Nieuw

Handboek jihad nu ook in Tweede Kamer

De beweging DENK heeft maandag 14 november als laatste partij haar partijprogramma gepresenteerd waarin racismebestrijding het belangrijkste speerpunt is. Zegt men.

Artikel door Willem Seepma

Dat klinkt best aardig, maar ik wil het partijprogramma eens door een islamitisch allochtone bril bezien. Om te kijken of er vanuit die mohammedaanse hoek dingen uitspringen die van specifiek van belang zijn. Denkend aan Nederland ziet de politiek leider (voorwoord partijprogramma heeft de ik-vorm) Tunahan Kuzu een 1.inclusieve 2.lerende 3.gezonde 4.sociale 5.veilige 6.ondernemende 7.leefbare 8.rechtvaardige 9.democratische 10.duurzame samenleving, en hij pretendeert dit te zien en te willen zijn voor ALLE Nederlanders… ook in de overzeese gebieden. Om het voor u wat overzichtelijk te houden heb ik dezelfde volgorde als de hoofdstukken uit het partijprogramma aangehouden.

  1. Denkend aan Nederland zie ik een inclusieve samenleving, waarin Hendrik en Hannane bij gelijke geschiktheid evenveel kans maken op een baan. Een samenleving waarin institutioneel racisme benoemd wordt en discriminatie, op welke grond dan ook, keihard wordt aangepakt. DENK roept daarom een halt toe aan de groeiende tendensen van alledaagse vormen van xenofobie, homofobie, islamofobie, moslimhaat, afrofobie, antisemitisme en racisme in onze samenleving en biedt met democratische middelen weerstand tegen politieke haatzaaiers en electoraalopportunistische splijtzwammen. Want omdat de zwijgende meerderheid blijft zwijgen, is het geluid van DENK harder nodig dan ooit. DENK zet daarom in op het bestrijden van de segregatie in onze samenleving, waardoor bevolkingsgroepen langs elkaar heen leven en geen begrip voor elkaar ontwikkelen. Want alleen door het faciliteren van institutionele ontmoeting leren mensen elkaar kennen, waarderen en begrijpen, zodat wederzijdse acceptatie kan ontstaan.

Ik heb even de definitie van “Segregatie” opgezocht, zijnde het tegenovergestelde van integratie. Een groep mensen zondert zich af van de rest van de mensen en probeert binnen het eigen gebied bepaalde waarden en normen te handhaven. Er ontstaat dan een getto.

Tot zover letterlijk even een eerste stukje van hoofdstuk 1 uit het partijprogramma.

Verder lezen via Veren of Lood

1

Doe mee met 7.639 andere volgers

About Bolo (1840 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

1 Comment on Handboek jihad nu ook in Tweede Kamer

  1. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: