Nieuw

Veel belangstelling voor nieuwe concurrent van Twitter

De belangstelling voor de Twitter concurrent Gab schijnt enorm te zijn. Meer dan 160.000 mensen hebben zich inmiddels aangemeld om deel te nemen aan een lopende betatest.

In juli van dit jaar kondigde de klokkenluider-vereniging Wikileaks een alternatief voor Twitter aan. De reden was dat Twitter begon te censureren en vooral conservatieve stemmen van het sociale medium afsloot.

De openlijk homoseksuele Breitbart medewerker Milo Yiannopoulos was een van degenen die werd afgesloten. De voormalige redacteur Robert Stacy McCain van de  New York Times en professor in de rechten Glenn Reynolds zijn andere bekende namen die van deze sociale medium verbannen zijn.

In het geval van McCain is het onbekend waarom hij werd afgesloten, maar Reynolds werd afgesloten omdat hij zich onvriendelijk had uitgedrukt over de relschoppers die de politie aanvallen, winkels plunderen en gebouwen platbranden.

WikiLeaks maakt zich zorgen dat de censuur uiteindelijk funest voor hen zal zijn. De organisatie wordt gehaat door het Amerikaanse politieke establishment en de oprichter Julian Assange wordt gejaagd op beschuldiging van spionage.

Reeds in Augustus kondigde zich op de website Regated.com een concurrent aan met de naam Gab.

Het doel van de nieuwe dienst is een platform te bieden zonder politieke poortwachters. Volgens de website gab.ai is “illegale pornografie”, “bedreigingen en terrorisme” en de verspreiding van “persoonlijke gegevens” het enige dat verboden is op Gab.

In overige is de service vergelijkbaar met Twitter. In plaats van “tweets” worden de geschreven berichten “gabs” genoemd. Het maximum aantal tekens van een “gab” kan 300 bevatten in plaats van 140. Gebruikers kunnen gabs naar boven of naar beneden waarderen en elkaar volgen.

Het logo van het nieuwe medium Gab is een groene kikker die doet denken aan”Pepe de kikker”, een groene kikker die symbool gaat worden voor het alternatieve rechts in de Verenigde Staten. De grondvesters van Gab benadrukken echter dat de dienst voor iedereen is, en niet alleen maar voor degenen met een bepaalde politieke opvatting.

 

gab-frog_0

Gab’s groene kikker.

Een maand na de aankondiging van Gab rapporteert Breitbart dat er tijdens de eerste twee weken meer dan 120.000 gabs verstuurd zijn.

– De reactie van de wereld op Gab kan niet anders omschreven worden als ongelofelijk, verklaarde directeur Andrew Torba.

Maar tot nu toe bevindt zich het nieuwe sociale medium in een beta fase en diegene die de nieuwe dienst willen gebruiken moeten zich in een rij aansluiten waar al meer dan 160.000 anderen staan te wachten om lid te worden.

Bron:

http://www.friatider.se/stort-intresse-for-ny-konkurrent-till-twitter

Doe mee met 8.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4121 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: