Nieuw

Speculation mounts WikiLeaks founder Julian Assange ‘could be PARDONED by Donald Trump’

DONALD Trump could pardon Julian Assange and put an end to his Ecuadorian embassy hell.

The President-elect may decide to stop America’s investigation into the Australian-born WikiLeaks co-founder, which could see him regain his freedom after being holed-up in the South American embassy since June 2012.

Reports are suggesting Mr Assange’s lawyers are preparing to make the plea with Mr Trump.

The Obama administration launched a criminal investigation into WikiLeaks in 2010, following the publication of documents about the Iraq and Afghanistan wars provided by whistleblower Private Bradley Manning.

The Express >>

Doe mee met 8.366 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7219 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Speculation mounts WikiLeaks founder Julian Assange ‘could be PARDONED by Donald Trump’

 1. D. G. Neree // november 17, 2016 om 16:06 //

  In de juridische zin van het woord kan er geen sprake zijn van een pardon/gratie, aangezien Julian Assange nog nergens voor veroordeeld is. Assange is geen Amerikaans staatsburger en heeft geen gegevens gestolen, maar alleen gepubliceerd wat hij (Wikileaks) kreeg aangeleverd, zoals goede journalisten betaamt. Daarom is er in zijn geval van spionage geen sprake.

  Voor Trump is dit een heikel punt, vooral door Michael Manning.Gratie voor Manning zal m.i. op grote tegenstand stuiten vanuit het leger en de inlichtingendiensten. Idem dito voor Snowden. Zoals Fubar zei: “daar zal hij eens goed met Putin over moeten praten”

  Like

 2. D. G. Neree // november 17, 2016 om 16:08 //

  Trump realiseert zich vast wel, dat hij zijn overwinning voor een niet onbelangrijk deel aan Julian Assange te danken heeft, door zijn op een cruciaal moment vrijgeven van de Podesta emails en de ontmaskering van de Clinton Foundation.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: