Nieuw

OM vervolgt Wilders ‘vol overtuiging’

Volgens Bos en Van der Kallen geven zowel het Nederlands parlement als het Europees Hof voor de Rechten van de Mens voorrang aan het bestrijden van racisme en discriminatie, boven de vrijheid van meningsuiting. Een politicus heeft een ruime vrijheid van meningsuiting, maar die is niet onbegrensd, aldus het Openbaar Ministerie. ,,Een politicus heeft ook een bijzondere verantwoordelijkheid.”

Telegraaf >>

Iets subjectiefs als racisme en discriminatie wordt door deze policorfascisten dus boven de vrijheid van meningsuiting gesteld, die slechts begrensd zou moeten zijn daar waar opgeroepen wordt tot geweld.

Discriminatie moet (kunnen)

En gebeurt dan ook regelmatig: Homo’s, lesbiennes en joden worden steeds vaker onze steden uitgepest. Voornamelijk blanke blonde vrouwen worden voor hoer uitgemaakt op onze straten en verkracht.  En voornamelijk blanken en bejaarden zijn het slachtoffer van roofovervallen en berovingen. Zelfs rouwstoeten van autochtonen worden aangevallen. En steeds vaker worden mannen en vrouwen gescheiden.  Vreemd genoeg zijn het de daders  die zich gediscrimineerd voelen. Diezelfde daders die voortvarend bezig zijn complete wijken etnisch te zuiveren.

In artikel 1 staat: “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen als gelijke behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond ook is niet toegestaan.”   
Fortuyn: 
Tien jaar geleden pleitte Pim Fortuyn er al voor om dit artikel uit de Grondwet te schrappen, omdat hij vond dat dit in strijd was met de vrijheid van meningsuiting. Dat leidde tot heftige reacties en kwam hem op een breuk met zijn toenmalige partij Leefbaar Nederland te staan.

 

Fortuyn haalde een aan Voltaire toegeschreven citaat aan: “Ik kan uw mening nog zo abject vinden, maar ik zal uw recht verdedigen om die te uiten.” Daarna vervolgde hij met: “Ik ben ook voor afschaffen van dat rare Grondwetsartikel: gij zult niet discrimineren. Prachtig. Maar als dat betekent dat mensen geen discriminerende opmerkingen meer mogen maken, en die maak je in dit land nogal snel, dan zeg ik: dit is niet goed. Laat mensen die opmerkingen maar maken.

In augustus 2001 citeerde het Rotterdams Dagblad hem onder andere als volgt: “Ik ben ook voor een ‘koude oorlog’ met de islam. De islam zie ik als een buitengewone bedreiging, als een ons vijandige samenleving.” Verschillende organisaties dienden vanwege deze uitspraak een aanklacht tegen hem in op grond van Nederlandse anti-discriminatiewetten. Op 1 september werd uit zijn mond opgetekend: “Je moet de moskeeën zien als mantelorganisaties..in de moskeeën worden martelaars gefokt” en in een kersttoespraak sprak hij uit: “Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal meevallen met de agressie van de islam veel sterkte. Zalig zij[n] de onnozelen van geest.” 
“Als u dat zegt discrimineert u.” 
 http://www.youtube.com/watch?v=deTKmGGZPWc&feature=related 

Wilders: 

Ook Wilders wil art 1 schrappen.
Onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders zegt in zijn verkiezingsprogramma ‘Klare Wijn’ dat artikel 1 van de Grondwet, dat discriminatie verbiedt, moet worden vervangen door een artikel waarin staat dat de joods-christelijke en humanistische traditie de dominante cultuur is in Nederland. Elsevier, dinsdag 21 maart 2006

en NOS, dinsdag 21 maart2006

Gerechtvaardigde onderscheiden worden op de grote hoop van ‘discriminatie’ gegooid. Ongelijke gevallen hoeven niet gelijk te worden behandeld.” Trouw, 21/03/06

De grote blonde leider heeft een goede reden voor het schrappen van Artikel 1. Door het artikel zou het niet mogelijk zijn “om problemen te benoemen en indien nodig een gerechtvaardigd onderscheid te maken”. Als dat betekent dat we onder meer homo-discriminatie niet langer accepteren van gelovigen omdat het op religieuze gronden gebaseerd is, dan ben ik voor. Het uit pragmatische overwegingen tolereren van intolerantie heeft meer met waanzinnige naïviteit dan met godsdienstvrijheid te maken.
Geert Wilders wil zijn achterban het vertrouwen in de rechtsstaat teruggeven en denkt daarvoor onder andere korte metten te moeten maken met Artikel 1. Daar is niets onrechtsstatelijks aan. In tegendeel: mocht hij erin slagen daarmee het Nederlandse veiligheidsgevoel terug te winnen, dan vaart het gezag van de rechtsstaat daar wel bij.(aldus Rob Goossens in dagelijksestandaard 4 juli, 2011 )

http://fubarfubar.blogspot.nl/2011/10/discriminatie-moet-kunnen.html

Doe mee met 8.094 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6125 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

15 Comments on OM vervolgt Wilders ‘vol overtuiging’

 1. Als u het nou eens zo bekijkt:

  De islamisering van Nederland en de invoering van de superstaat EU is top-prioriteit en mag onder geen beding gefrustreerd worden.
  Dan moet dus iedereen die het daar niet mee eens is, de mond gesnoerd worden. Dat is inmiddels een forse groep van de bevolking, zo rond de 20%.
  Dat pakt de overheid het beste aan (denken ze) door de belangrijkste woordvoerder van die groep te laten veroordelen door de aan haar onderworpen justitie, al is het dan ook maar voor iets onbenulligs.
  Dit heeft twee voordelen voor de overheid. 1) de betreffende groep wordt geleerd hun muil te houden en 2) wordt duidelijk gemaakt dat de onafhankelijke rechtspraak in Nederland verleden tijd is en dat je daar dus geen beroep meer op kunt doen.

  Nog even verder en DENK krijgt zijn racisme politie die actief op zoek gaat naar “racisten” om ze te laten “heropvoeden”.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik zou het O.M. de definitie van discriminatie willen vragen en hoe zij dan de aanhoudende bezuinigingen in de zorg omschrijven?!

  Like

 3. Het heropvoeden is al begonnen, onder andere met huisbezoeken en “adviezen” om een andere bezigheid te gaan zoeken. Aankomende verkiezingen zullen de laatste zijn waarin we nog een vorm van keuze hebben, daarna komt het stembiljet er puur als middel om oppositie het zwijgen op te leggen.

  Mensen onderschatten de partij Denk enorm, ze hebben een potentieel van ruim een miljoen stemmen, de enige vraag is of rond maart de moskeeën massaal hun volgelingen oproepen om via ons wetsysteem ons de vrijheid te ontnemen.
  Mensen verwachten van Wilders iets dat hij niet kan geven, mensen moeten zelf de barricades op als ze gehoord willen worden, bijna iedereen kan zien aankomen dat Wilders afgemaakt moet worden, ofwel via het rechtssysteem, of op andere wijze. Enkel als de zekerheid er is dat Wilders met misschien tien tot vijftien zetels zal verder gaan zal men hem loslaten.
  Onze politiek en ons rechtssysteem word beheerst door politieke benoemingen en belangen, met rechtspraak heeft het niet veel meer te maken, alles met macht en hoe deze te behouden.

  We leven in een poppenkast, een nep democratie, een farce.

  Op geen enkele wijze zal naar de wil van de bevolking worden geluisterd dan door geweld, geweld vanuit die bevolking of een duidelijke belofte daartoe. Tot dat moment is de politiek zo vrij om de burger te schandaliseren zoals men wil.

  Vandaag stond er in de kamer iemand verraad te plegen aan dit land, aan dit volk. Hij staat er morgen weer en niemand trapt deze hond terug naar Turkije, naar zijn baas. Wel, als we het tolereren ons zo te laten beledigen dan hebben we geen enkel middel meer om onze stem waarde te geven, dan is het einde over en sluiten.

  Als wij als volk toelaten dat een politieke partij voor de verkiezingen word onthoofd, word afgeschoten of met geweld verdreven dan heeft stemmen geen nut meer. Als rechters en politie toelaten dat via hun systeem door politici politiek word bedreven dan zijn ze overbodig, nutteloos behalve voor diezelfde politiek. Dan zijn het de honden van de meester, zijn slaven, zijn hoeren.

  Iedere agent, iedere rechter en zelfs iedere politicus in dit land moet zich afvragen welke toekomst hij of zij voor zijn familie en zichzelf wil, hoe hij of zij deze wereld wil achterlaten voor de volgende generatie: als slavenkamp of als land met mogelijkheden en toekomst. Iedere actie van politie, rechtbank en pers tegen oppositie zoals de PVV of burgers die in opstand komen is ook een actie tegen zichzelf, tegen de eigen vrijheid en toekomst, het vraagt slechts vijf minuten van nadenken om dat te begrijpen, misschien teveel gevraagd of te beangstigend?

  Liked by 3 people

 4. gemaild aan het OM en vele politieke clubjes:

  Geachte;

  Naar aanleiding van het proces tegen Wilders vraag ik me af:

  waarom het voortdurende fascisme tegen zorgafhankelijke Nederlandse burgers
  geen probleem wordt gevonden.

  Het niet betalen van mijn zorg / PGB

  Mocht ik geen inhoudelijk antwoord krijgen, ervaar ik dat als een bevestiging van het huidige fascisme,
  waar politieke bestuurders (vvd Lelystad) mij publiekelijk als debiel bestempelde vanwege mijn spaargebrek door mijn spasme.

  getekend:

  Spast, zorgafhankelijk, moderne untermensch!

  Wordt vervolgt (misschien) of ik word vervolgd ?!

  Like

 5. Strafeis van OM tegen Wilders: € 5000,00 wegens haatzaaien.

  Vrijheid van meningsuiting, onafhankelijke rechtspraak en onafhankelijk journalistiek worden opgeofferd op het altaar van de islamisering.

  Like

 6. bedonderde burger nr 16.000.001 // november 17, 2016 om 13:58 //

  Vanwege een gemeenschappelijke nationale afstamming vallen Marokkanen onder begrip ras, zegt de Officier van Justitie in Wilders proces.

  De druiloor
  Dan zijn wij Nederlanders ook een ras ! Dat kunnen en moeten we dus gebruiken, wij eisen bescherming omdat ons ras bedreigd wordt. Justitie, dit mes kan van twee kanten snijden.

  Like

 7. de bedoeling is dat de veroordeling van Wilders een nieuwe lijn schept. Mensen opsluiten is voor de overheid niet handig want dan krijg je een negatieve voorbeeldfunctie tegen de overheid. Mensen via de portemonnee/ creditcard straffen is vele malen effectiever.
  Ik vind de uitspraak van Wilders reëel, hij mag vragen wat mensen willen, dat is zijn taak als volksvertegenwoordiger. Als hij wil weten of ze minder Marokkanen willen of meer, dan is dat een legitieme vraag.
  Zo kom je erachter wat je achterban wil.
  Laat Rutte op een VVD congres dezelfde vraag stellen en de meerderheid van zijn stemmers zal precies hetzelfde zeggen, minder, minder. Maar hij vraagt het niet want zijn kiezers zijn enkel goed voor een stembusgang. Het VVD stembusvee….

  Liked by 1 persoon

 8. Het is eigenlijk heel simpel: Wilders gaat in hoger beroep, en word het beroep afgewezen dan is het de taak van de burger de rechtbank te corrigeren. Met geweld vrees ik, want via stemming of andere democratische wijze is het niet mogelijk in dit land nog recht te krijgen.
  We zullen zien wat er gebeurd, is hoger beroep niet mogelijk dan kan Wilders weigeren te betalen en het land als politiek vluchteling verlaten als men de boete wil innen en dit doet door vervangende hechtenis. Zou ik als ik hem was direct voor gaan, zal de macht van de elite breken want in tegenstelling tot vroeger is iedereen nu wel in staat zelf te kiezen en heeft kerk, pastoor en burgemeester geen invloed meer.
  En gezien de veranderende politieke machten in de wereld kan Wilders vast wel ergens van harte politiek asiel krijgen, mogelijk zelfs met steun een Nederlandse regering in ballingschap oprichten, democratisch verkozen, dat wel natuurlijk. Komt goed, hoe dan ook, de lont van het kruitvat is nu aangestoken, de vraag is hoe lang de lont is.

  Like

 9. Minder marokkaanse racisten graag

  Like

 10. Duchesne // november 17, 2016 om 14:34 //
  Ik zou je graag gelijk willen geven, maar vrees dat het iets ingewikkelder ligt. Wilders gaat veroordeeld worden, hoger beroep wordt afgewezen, beroep op Europees recht heeft geen zin want die zijn nog erger. Als Wilders naar het buitenland gaat, treft hem weer de fatwa van dezelfde mensen die ons “recht” zo fanatiek aan het verdedigen en beschermen is. Want zijn recht op bescherming vervalt dan. En volksopstand in het land waar tijdens de Franse Revolutie de Antirevolutionaire partij werd opgericht? Ik zou van verbazing van mijn stoel vallen.

  Liked by 1 persoon

 11. Dan word het naar de matrassen…

  Like

 12. Sorry Duchesne maar die snap ik niet.

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel // november 17, 2016 om 16:54 //

  Like

 14. Het zal vanavond op de Erasmusbrug wel weer vol staan met vlaggende Nederlanders met een turkse achtergrond.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. OM vervolgt Wilders ‘vol overtuiging’ – jroam

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: