Nieuw

Wat doe je als een kleuter een scheermesje vraagt?

Want hoe moet je het anders beoordelen als Federica Mogherini een Europees leger wil? Deze heks is nu EU-buitenlandchef, een titel die bedacht is omdat minister nog te hoog gegrepen is. Officieel heet dat; “Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheid”. Een mond vol om het zo maar eens te zeggen.Vanuit haar ogen is dat natuurlijk ook een heel logische stap, zeker  vanuit haar van oorsprong communistische visie.

Je zou erom kunnen lachen maar dat is het natuurlijk allerminst. Ik kan er niks aan doen maar het eerste dat bij mij opkwam was “onder welke steen, in welke grot heeft dat mens de laatste decennia gezeten”? Terwijl in de hele Europese Unie de stem om de macht van de EU te verkleinen of zelfs in zijn huidige vorm geheel af te schaffen komt zij met een plan om het nóg machtiger te maken!

Het meest voor de hand liggende is natuurlijk dat het mens wordt weggehoond maar dat is te simplistisch gedacht, het is natuurlijk niet zo dat het idee haar zomaar te binnen schoot terwijl zij in een grote ketel gif stond te mengen.

the-witch-888273_1280

Nee daar is eerst in het geheim overleg over geweest. Niet in het parlement natuurlijk, die hebben niks te vertellen en dat moet vooral zo blijven in de ogen van de Europese Commissie. Hier hebben de grote jongens binnen de EU over overlegd en zij is als spreekbuis aangewezen om het naar buiten te brengen.

En dat brengt ons op de vraag wat willen ze eigenlijk met een Europees leger? Moet daar de dienstplicht voor worden ingevoerd? Krijgt zo’n leger uitsluitend defensieve taken of gaat dat wereldwijd ingezet worden bij brandhaarden? Krijgen we dan straks ook een Europese versie van de CIA? Nemen we dan grote broer USA als leidend voorbeeld?

Nee mevrouw Mogherini gaat niet weggehoond worden zoveel mag duidelijk zijn, zij krijgt bijval uit de Europese Commissie en ook de diverse premiers binnen de lidstaten gaan dit serieus bespreken voor zover dit niet allang besproken was. Het is ook niet toevallig dat dit nu naar buiten wordt gebracht want met de komst van Trump in Amerika ziet men de bui hangen dat de uitgaven voor defensie stevig moeten worden opgeschroefd, Amerika is straks niet meer de grote broer die je te hulp kunt roepen als je denkt hem nodig te hebben.

Het is allemaal eenvoudiger dan we denken, met de voornemens in alle lidstaten om de uitgaven voor defensie significant te verhogen komt er een enorme geldstroom op gang en waar geld is daar is de Europese Commissie met haar grijpgrage klauwen graag bij, op de eerste rang liefst.

De vraag wordt of de lidstaten het op dit moment aandurven om de kleuters scheermesjes te geven en als ik dan even focus op Nederland dan denk ik dat de diverse elastische ruggengraten maar wat blij zullen zijn als ze hun verantwoordelijkheid af kunnen schuiven naar de EU. Ik ben in elk geval benieuwd waar straks de Europese FEMA kampen komen te staan.

Doe mee met 8.094 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (469 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

8 Comments on Wat doe je als een kleuter een scheermesje vraagt?

 1. bedonderde burger nr 16.000.001 // november 15, 2016 om 14:59 //

  Keizerin Sissi Merkel staat te watertanden bij het idee van een Europees leger waarmee zij oproerkraaiers kan bestoken.

  Like

 2. De enige manier waarop de EU een leger kan beheersen is als het puur professioneel is en als de soldaten geen binding hebben met een van de lidstaten. De loyaliteit zal dan puur liggen in de hand die het leger betaald. Verder is een leger uit verschillende landen altijd moeilijk te coördineren, tenzij de taalvorm dicht bij elkaar ligt, maar dan nog. Toen ik in het leger zat moest ik soms tolk spelen om bijvoorbeeld een Fries die ruzie had met een zuid Limburger elkaar te laten verstaan. Een leger van twintig verschillende talen coördineren werkt alleen als een land de totale macht heeft in dat leger en de voertaal van de officieren een en dezelfde is. De Duitsers hadden in WO2 vele nationaliteiten in hun leger, met toegevoegde Duitse officieren in de staven en de verbindingsdiensten. Er zijn legio gevallen bekend waarbij complete legers verloren gingen door een taalverwarring of door een bepaalde nationalistische instelling die botste met de divisies die andere delen van het front moesten beheersen.
  Een huurleger dus voor de EU, zeer waarschijnlijk uit de Oekraïne of uit Turkije. Het zal een vorm zijn tussen politie en leger, als pressiemiddel voor de eigen staten en superieur aan de lokale politie macht. Legers van landen zullen dan overbodig zijn en beperkt worden tot marine en misschien luchtmacht, maar uiteindelijk is de macht op de grond de macht die bepaald.
  En dat is de uiteindelijke weg die de EU macht garandeert, een leger van huurlingen die zonder terughoudendheid zal optreden tegen de bevolking van de lidstaten, op andere wijze zal er altijd de factor zijn dat militairen in opstand komen als hun thuisland moet worden gecorrigeerd.

  Kortom, een E.U leger is er om de bevolking in de EU onder de duim te houden en mogelijke burgerlijke ongehoorzaamheid de kop in te drukken, niet om de EU als geheel te beschermen, want dat punt is feitelijk niet meer aan de orde.
  Het is voor ons als burgers te hopen dat de EU in elkaar dondert of dat er op een heel andere wijze word gekeken naar het nut van een verenigd Europa, maar ik vrees dat er qua denkwijze nooit iets zal veranderen. Er is gewoon teveel te vreten voor een dusdanige grote groep mensen zonder dat iemand het kan stoppen, een ineenstorting is een logisch gevolg. En daar helpt geen EU leger aan, het zal enkel het bloeden erger maken.

  Liked by 2 people

 3. Het is dankzij de Pechtolds van deze wereld dat pedofiele kinderverkrachters aan de top ongehinderd hun gang kunnen gaan. Laffe politici die liever de andere kant op kijken dan dat ze de elite in de wielen zouden rijden.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // november 15, 2016 om 15:56 //

  Duchesne je denkt misschien waar bemoeit hij zich mee maar je had kennelijk een beetje gehaast zitten typen, ik heb er wat verschrijvingen in verbeterd/veranderd.

  Like

 5. We hebben het Russische leger al, niks geen moffenlegers meer.

  Like

 6. Tyl, heel erg bedankt, ik zie vaak niet dat ik fouten heb getikt ( medisch probleempje zeg maar) en ik baal vaak als ik dan later terug lees, soms is een verhaal daardoor gewoon niet meer wat ik wilde….dus ….graag !

  Liked by 1 persoon

 7. Johan P // oktober 3, 2017 om 18:12 //

  Kijk maar naar wat er nu in Spanje is gebeurd. Precies de reden waarom ze een Europees leger willen hebben. De doorsnee soldaat uit Duitsland, Polen of Denemarken weet weinig van de situatie in Catalonie, heeft er geen binding mee en zal dus makkelijker worden overtuigd grof geweld te gebruiken.
  Door de invoering van een dergelijk leger zullen ‘binnenlandse onrusten’, oftewel, demonstaties van organisaties die de politiek onwenselijk acht, sneller en harder worden uiteengeslagen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: