Nieuw

Omgaan met de Trumpshock – advies en ondersteuning

(Door: Joakim Andersen – Vertaling: rommel)

In het kielzog van de Amerikaanse presidentsverkiezingen verkeren veel mensen in een staat van shock. Er is sprake van “angst” en de situatie wordt beschreven als “onbehaaglijk”, beroemdheden zoals Miley Cyrus en Samuel L. Jackson hebben eerder verklaard dat zij de Verenigde Staten zullen verlaten bij een overwinning van Trump. De overwinning van Trump, door ongevoelige zielen benoemd als de Trumpslide en de Trumpening, is voor veel mensen een trauma, deze mensen voelen zich vreselijk naargeestig over dit gebeuren. Gevoelens van onwerkelijkheid zijn geactiveerd, “hoe kon dit gebeuren?”, vragen veel mensen zich wanhopig af op Facebook. De schade die is verricht kan zonder probleem vergeleken worden met de oorlog in Syrië. Om de slachtoffers te helpen hebben we een lijst samengesteld met advies en ondersteuning.

1. Het is niet zo erg als u denkt

Wetenschappelijke studies tonen aan dat conservatieven makkelijker liberalen begrijpen dan de liberalen de conservatieven begrijpen. Als uw Facebook vrienden schrijven dat Trump en zijn kiezers hatelijke nazi’s zijn is er dus wetenschappelijk bewijs dat ze geen idee hebben waar ze over praten. Trump is niet een gek die “op de knop drukt” zodra hij de mogelijkheid krijgt. Het risico voor een kernwapenoorlog is juist afgenomen omdat Clinton niet is verkozen, de wereld is veiliger geworden.

2. Uw gezagsdragers weten niets

U was verrast door de verkiezingsuitslag, net zoals uw autoriteiten in de media en politiek, die als kleuterleidsters u wijsmaakten dat dit nooit zou gebeuren. Hillary was zeker van een overwinning en Trump is niet goed bij zijn hoofd. Een rationele reactie zou dan zijn om jezelf af te vragen of dit de eerste keer is dat uw overheid het verkeerd heeft, of dat u al eerder onjuiste informatie heeft ontvangen van deze autoriteit, misschien zelfs wel regelmatig, bijvoorbeeld de massavernietigingswapens in Irak, of het zogenaamde niet bestaan van nazi’s in Oekraïne. Nu de rampzalige consequenties worden voorspeld als gevolg van de overwinning van Trump hebben ze het net zo fout als hun voorspelling van de verkiezingsnederlaag van Trump. U heeft een slecht geheugen, maar dat kunt u genezen met een beetje meer kritisch denken.

3. U weet niets

Een gevolg van uw blinde vertrouwen in de autoriteiten die ook niets weten, of opzettelijk proberen u te misleiden, is de conclusie dat u niet over de vaardigheden beschikt die nodig zijn om zaken en dingen helder te begrijpen. U begrijpt niet waarom brave burgers op Trump hebben gestemd, dat komt omdat u geen moeite heeft genomen om te onderzoeken wat Wikileaks heeft onthuld over Hillary, geen aandacht besteed aan haar koppelingen met Wall Street en Saudi-Arabië. U heeft de valse retoriek geslikt en tot een eigen waarheid gemaakt. U heeft het zich intellectueel makkelijk gemaakt, maar dit kunt u genezen door wat meer de alternatieve media te volgen. De oplossing is stoppen met emoties te investeren in kwesties waar u niets van af weet en niet kan beïnvloeden.

4. U bent niet moreel of intellectueel superieur

De reden waarom u de propaganda heeft geslikt is omdat u zich superieur wilde voelen, een deel van het winnende team zijn. U wilde deel uitmaken van het grote collectief wat kan neerkijken op de inferieure, racistische en domme blanke Amerikaan, en meegenieten aan de glansrijke voortgang van de geschiedenis zonder enige moeite te leveren behalve een reactie op Twitter. Maar gezien uw gebrek aan kennis over en van de Verenigde Staten, van Clinton en veel andere dingen, bent u ver van superieur. Bij u valt niet veel meer moreel op te hangen dan in een kale kerstboom, met het oog op de kortste weg die u heeft gemaakt om bij het winnende team te behoren. U bent niet intellectueel indrukwekkend. Maar ook dit kunt u herstellen, door eraan te herinneren dat het een lege en zinloze vorm van eigenwaarde is om op anderen neer te kijken. Dan wordt het makkelijker om de politieke verschuiving objectief te beschouwen, het is geen recept voor succes om de Europese bevolking met immigranten te vervangen en ze vervolgens van racisme te beschuldigen. Dat heeft consequenties en resulteert in protest, en Trump is nog maar het begin. U moet dit leren begrijpen en accepteren, des te minder worden uw gevoelens gekwetst in de komende jaren.

Bron:

http://www.motpol.nu/oskorei/2016/11/09/att-hantera-trumpchocken-rad-och-stod/

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Omgaan met de Trumpshock – advies en ondersteuning

 1. Tijl Uylenspiegel // november 14, 2016 om 01:13 //

  Het is dat neerkijken op het gepeupel dat toch niet weet wat goed voor hen is, het denigrerende toontje dat aangeslagen wordt zodra men denkt met een PVV stemmer van doen te hebben, het opvoedende dat er direct vanuit gaat zodra zij uitleggen dat dit toch wel een heel erg slechte zaak is. Niet te vergeten dat politiek zó ingewikkeld is dat het te hoog gegrepen is voor arbeiders om dat te snappen. Maar straks in mei lopen de socialisten weer te zingen;
  Ontwaakt, verworpenen der aarde!
  Ontwaakt, verdoemde in hongers sfeer!
  Reedlijk willen stroomt over de aarde
  En die stroom rijst al meer en meer.
  Sterft, gij oude vormen en gedachten!
  Slaafgeboornen,ontwaakt,ontwaakt!
  De wereld steunt op nieuwe krachten,
  Begeerte heeft ons aangeraakt!

  Maar de Asschers, de Samsoms, of de Timmermansen zijn geen verworpenen der aarde, sterker nog ze zijn dat nooit geweest, ze komen ook niet uit het arbeidersmilieu, het zijn meestal academici die denken dat ze socialist zijn, beter gezegd salonsocialisten. Ze denken op te komen voor de arbeiders (tenminste dat hoop ik) maar hebben geen idee hoe en waar die arbeider leeft. Net zoals ze geen idee hebben hoe het is als je leefwereld wordt overspoeld met buitenlanders, hoe het is als je de enige Nederlands sprekende in je portiek bent, als je je buren niet langer kunt verstaan en vice versa. Natuurlijk Rutte geeft een keer in de week les op een school, maar dan wel een blanke school, eentje waarvan het merendeel straks gaat studeren en waarvan je alleen maar kunt hopen dat ze straks meer van de wereld begrijpen dan onze politieke elite. Want die snappen er de ballen van !

  Liked by 1 persoon

 2. Heerlijk duidelijk stuk.
  Gaan we in Nederland waarschijnlijk ook mee maken na de verkiezingen volgend jaar.
  De toestand in de VS (overwinning Trump) en de rest van de wereld geeft aan hoe de mensen zo enorm worden voorgelogen (gehersenspoeld) dat ze nu overvallen worden door letterlijk angst omdat hun wereld beeld niet meer past. Door het feit dat er een president aan de macht geschoven wordt die alles op zijn kop zet. In hoeverre Trump door de elite gebruikt wordt weten we nog niet. De situatie met Trump kan ook leiden tot nog meer protesten en revolutionaire toestanden in de VS en misschien elders. Op deze manier ontstaat ook de gewenste ordo ab chao.
  http://wearechange.org/wikileaks-ordo-ab-chao-george-soross-plan-america-exposed/

  DDR

  Like

 3. Whiny Butt-Hurt Special Snowflakes Can Go Straight To North Korea

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Omgaan met de Trump-shock – advies en ondersteuning | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s