Nieuw

Stuur ook een kaartje naar Avidia

Jullie hebben haar vast ook al een tijdje gemist. Ze is al jaren een trouwe reageerster. Vorig jaar had ze haar heup gebroken en was ze ook al een tijdje afwezig. Nu heeft ze haar enkel gebroken. Het gebeurde een paar weken nadat D.G. Neree en ik bij haar op bezoek waren geweest afgelopen zomer. Avidia haar enkel moest geopereerd worden, ze vertelde me aan de telefoon dat er een heel hekwerk aan pennen doorheen gestoken was om de zaak op zijn plek te houden en dat het razend pijn deed. Na een tijdje in het ziekenhuis ging ze naar een verpleegtehuis, omdat het thuis nog niet gaat, en om daar te revalideren. Vorig jaar met der heup is ze te snel weer gaan lopen en nu is het zaak dat de enkel wel goed revalideert, maar het duurt langer dan leuk is. En dan is het wel fijn om te zien dat er af en toe nog iemand aan je denkt. Als je een kaartje naar Avidia wilt sturen om der een beetje moed in te spreken dan kan dat via haar hulp, die bijna dagelijks bij haar op bezoek gaat. Het adres geven we niet in het openbaar, maar als je even laat weten in de comments dat je een kaartje wilt sturen dan zorgen we dat je het adres krijgt.

 

Doe mee met 8.222 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6489 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

18 Comments on Stuur ook een kaartje naar Avidia

 1. Republikein // november 12, 2016 om 01:11 //

  Dat wil ik best doen, een kleine moeite.
  Ze kent me niet maar toch.

  Like

 2. Maar natuurlijk, als je mij haar email adres geeft, stuur ik een Hallmark beterschap kaart.

  Like

 3. Republikein // november 12, 2016 om 01:38 //

  Een hele grote kaart met iedereen erop die dit topic waardeert, is dat iets?

  Liked by 1 persoon

 4. Meer kaarten is leuker toch?

  @VarAway // november 12, 2016 om 01:28

  Ja, ik wacht even één of twee dagen om te kijken wie er willen en dan stuur ik iedereen een mailtje.

  Liked by 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel // november 12, 2016 om 02:12 //

  Zet mij alvast maar op je mailinglist, ik zal morgen vast een leuke kaart uitzoeken, misschien is het een idee om je gironummer erbij te geven zodat we gezamenlijk een mooi boeket kunnen laten bezorgen?

  Like

 6. Adres staat in de redactiekroeg, Tijl.

  Like

 7. Avidia en ik gaan al lang geleden terug in de tijd dat Frik nog leefde. Ze is een stukje verleden van Amsterdam Post. Waar ik nog steeds goeie herinneringen aan heb. Was ondanks mijn idioterie altijd lief en aardig tegen me. Schrijf het adres in de redactiekroeg, stuur ik haar een kerstpakketje op met typisch Zweedse presentjes.

  Like

 8. Staat er al 3 uur.

  Like

 9. 26 juli, nooit gepubliceerd:

  Fenixx komt naar je toe deze zomer. En als eerste gingen we naar …

  Avidia.

  In het prachtige … Ja, dat ga ik dus al niet eens zeggen. Het zijn rare tijden tenslotte. De onschuld is verdwenen en we hebben hordes vol met moorddadige mohammedanen binnen de grenzen tegenwoordig.

  Dat hadden we al lang beloofd en belofte maakt schuld. Enneh, in tegenstelling tot politici hechten wij er wel aan onze afspraken na te komen.

  Een paar weken terug had Avidia nog afgezegd, was een beetje ziekjes. De week daarop hadden D.G. Neree en ik een smoes, ben al weer vergeten wat, maar gisteren (eigenlijk eergisteren) was het dan eindelijk zover. In de intercontinentale boemel en hup over het IJ (er onderdoor).

  Tsjoeke-tsjoek, en met vertraging zoals we dat gewend zijn van de NS. Door ’s land prachtige veengebieden en waterschappen (kom, maak die video met je drone eens af, Neree), maar toch ook met steeds meer volgebouwd terrein.

  Op dat soort momenten kan ik me ergeren aan mennekes die trots aankondigen dat ze weer een weidegebied vol gaan bouwen. Zoals laatst op twitter. Was het de zoon van Erik de Vlieger die omgeving Haarlem nog verder wil verpesten? Zijn achternaam was hetzelfde en hij noemde zich vol trots vastgoedontwikkelaar. Ik riep hem op op te houden met Nederland te verbetonneren en asfalteren. Hij reageerde met een plaatje van Nederland bij nacht, er waren nog zat donkere plekken over, en hij vond me maar een malle. Ik had een plaatje terug moeten sturen met de bebouwing van Nederland in 1950 (niet dat ik daar naar terug wil, ben der ook nooit geweest, ik ben van ’65) en nu. Dan had die kunnen zien dat de bebouwing in die periode ruim verdubbeld is (of veel meer, meestal zoek ik alles op en geef er een linkje bij, maar nu niet). En toen zei Wilhelmina al dat Nederland vol was, ten dele overvol, en werden landgenoten opgeroepen te emigreren. Diezelfde koninklijke familie weet nu niet hoe snel ze dit land vol moet stoppen met barbaren.

  Slootjes, met mensen in bootjes. Weiden, met koetjes, en kalfjes. En naarmate je verder van Amsterdam verwijderd raakt steeds minder mohammedanen in de trein. Het is niet ouderwets of conservatief om dat te willen behouden, het is ronduit misdadig om het te willen vernietigen, het mooiste land ter wereld, en als enige land ter wereld zelfgebouwd. Ik vind andere landen ook prachtig, maar dit is mijn land. God created the world and the Dutch created Holland ! En uiteindelijk een heel oud stationnetje. Zo eentje uit de vorige eeuw, of zelfs de eeuw daarvoor. Direct aan de haven van het Zuiderzeestadje. Dat je je toch eens indenkt dat al die Zuiderzeestadjes, klein als ze waren en zijn, 4-5oo jaar geleden de wereldzeeën beheersten nog voor de opkomst van Amsterdam en even na de hoogtijdagen van de Hanzesteden. En dat met bootjes van niks, als je het vergelijkt me wat er tegenwoordig rondvaart.

  Avidia woont dichtbij het station dus ver hoefden we niet te lopen. Een prachtige straat met een enorm park ernaast. Volenthousiast werden we begroet door een zeer hip geklede prachtige dame (je deed me denken aan een van mijn vele ex-en, hippie, zelfde kledij) en werden gelijk de trap af gedirigeerd voor we ook maar aan iets anders mochten denken. Met kruk en gebroken heup ging ze ons voor. Ik stond serieus perplex van wat we te zien kregen (headerfoto), terwijl ik toch al wist wat me te wachten stond.

  Een enthousiastere uitleg kan je niet krijgen. Zó ijverig is ze. Ze restaureert de beelden zelf, maakt onderdelen bij, mengt verf om ze in de juiste kleur weer bij te verven, boeken heeft ze er over geschreven, en vertaald. Verhalen kregen we overal bij, honderduit.

  Mooi als dat alles is, was ik blij dat we ook de tuin in mochten. Ik had stiekem de deur tijdens de uitleg al een beetje open geschoven, sorry. Een dame die zelf muurtjes metselt in der tuin, dat kan ik wel waarderen als knutselaar.

  Mijn gebroken botten doen ook een beetje pijn als ik zie hoeveel pijn de volgende trap haar doet. Ik zou haar wel willen tillen, maar ik weet vrij zeker dat ik dan een tik met de kruk krijg. Wat een heerlijk balkon, terras, half boven de tuin. De hulp komt aanschieten met worst en kaas en merkt op dat ze nu dan eindelijk weet welke gezichten er bij die verhalen horen. En omdat toch alles doorgeluld wordt wat wij hier zeggen, vertel der maar dat ik haar een geweldig mooie dame vind. Zo. Wat een geluk voor je, dat je zo’n lieve vriendin hebt, die zo goed voor je zorgt.

  Met Avidia haar I-pad kon ik niet overweg, maar het viel me wel op dat Fenixx als eerste app geïnstalleerd stond. En dat rechtvaardigt dan gelijk ons bezoek. Avidia is al onze mede-nachtbraakster sinds Frik, de onvergetelijke Amsterdam Post, waar dat andere blaadje met Post in de naam nog naar vernoemd is vanwege het onmetelijke succes. Neree kon zijn verbazing niet verbergen toen Avidia zei dat ze alles, maar dan ook alles hier op de site leest. Zelf denk ik dat naast Avidia, rommel en ik de enigen zijn en misschien BertG, al komen er de laatste tijd wat meer bij (welkom).

  Verse tomaatjes met luxe ham en eigengemaakte pesto (leuk vind ik dat) moesten we verplicht proeven, voordat we naar de haven (dat moet ik dan weer) konden om daar, met uitzicht, een vissie te eten. Ik mocht lekker bij Avidia in haar auto, de Paarse Pukkel, en Neree moest lopen. Haha. Vaste lezers van de comment-sectie hebben weet van haar autootje en weten dat er maar twee mensen in kunnen. Bovendien was het maar vijftig meter.

  Het was nog lang supergezellig. Tot de laatste trein. Wat hebben we gelachen he. Al die verhalen. Die we misschien hier ooit ook nog wel eens vertellen.

  Dankjewel, Avidia !

  Bij wie we als volgende op bezoek gaan hebben we nog in beraad. Het is wat lastig kiezen met de 1,5 miljoen lezers en 3 miljoen views sinds we van DVC naar Fenixx gegaan zijn.

  Liked by 2 people

 10. Ondertussen meer dan 4 miljoen views en 2 miljoen unieke bezoekers. Niet slecht voor een paar luizige hippies, een bejaarde met een boot, en een ex-pooier verloren in Zweden.

  Liked by 1 persoon

 11. kaart is onderweg

  Like

 12. Wil ook graag een kaart sturen.

  Like

 13. Ik ben helemaal van de kaart, door de winst van Uncle Donald.
  Brat Vlad, Donald en Marine gaan de wereld redden van de corrupte banken, hebzuchtige multinationals en geperverteerde carrière jagertjes als Rutte, Merkel, Hollande en ander onguur gespuis.
  Hup Avidia, over een paar weken loop je weer als een prima ballerina.

  Like

 14. Ook toevallig, zeg.
  Gisterenavond moest ik aan Avidia denken en vroeg me af waarom we niets
  meer horen.
  Over de gebroken heup had ze geschreven en ik meen ook over haar enkel.
  Ik heb haar adres en zal zeker een kaartje sturen.

  Like

 15. Dank Bolo voor de adresgegevens…….hoop dat kaart en snoepgoedje voorzien zijn van afzender; dit als opmerking bij bestelling geschreven. Hoop dus dat dit goed aankomt 😉

  Like

 16. bedonderde burger nr 16.000.001 // november 12, 2016 om 14:05 //

  Wil best een kaart sturen maar de ellende is dat ik alles vaak weer net zo snel vergeet als dat ik het beloof, ben absoluut geen sociaal dier. Ik wens haar het alle beste toe en kan wel beloven een kaart te sturen maar ja, dat schreef ik hierboven al…

  Like

 17. Berichtje van de hulp van Avidia:

  Fantastisch, ik mocht gisteren 3 kaarten meenemen voor haar. De glimlach in haar ogen was onbeschrijfelijk mooi. Er was een kaart van jou, van een ‘Witte Roos’? En een ‘Bolle’? Ik kon haar niet goed verstaan en de kaarten stopte ze in haar tas. Van die ‘Roos’ kreeg ze ook lekkere snoepjes. Later mocht ik ze in haar kamertje neerzetten, maar ik had ze niet gelezen. Ik moest haar dank aan jullie doorgeven. Dit was echt een heel mooi moment.

  Like

 18. @rommel // november 12, 2016 om 03:00 /

  heb je dat kaartje al verstuurd?

  een tweede mag ook wel hoor, want de ellende duurt al best wel lang inmiddels en met de feestdagen die er aan komen …

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: