Nieuw

Waar maken we ons zo druk om?

Zoals de enigszins regelmatige lezer wel weet ben ik geboren en getogen in Den Haag en aangezien ik in 1950 het levenslicht aanschouwde heb ik dus een groot deel van de neergang van Den Haag en wijde omstreken van vrij dichtbij meegemaakt. En met neergang bedoel ik dan eigenlijk de ombouw naar de multiculturele wensdroom van de elite. Jazeker, ik heb dat met lede ogen moeten aanzien en zien voltrekken en was maar al te vaak met afschuw vervuld. Sinds vorig jaar ben ik gepensioneerd en aangezien je toch iets om handen wilt hebben en contact met andere mensen wilt heb ik een bootje aangeschaft. Nee rustig maar, ik ben geen vermogende senior, het is een eenvoudig en gedateerd tweedehandsje. Maar hij vaart en je kunt er met  6,5 mtr lengte en 2 mtr breedte met gemak op overnachten.

Het afgelopen vaarseizoen is niet bepaald verlopen zoals ik gewenst had doordat mijn gezondheid minder meewerkte dan ik verwacht en gehoopt had. Desalniettemin ben ik tijdens mijn omzwervingen wel op heel veel plekken geweest die ik eigenlijk niet of nauwelijks kende. Gek is dat, je woont 66 jaar in een land en gaat met vakantie naar verre oorden maar je eigen land blijk  je veel minder te kennen dan je altijd gedacht hebt. Natuurlijk je komt met de auto overal langs maar zolang je niet even de tijd neemt ergens wat langer te vertoeven leer je het niet kennen. Zo ben ik het afgelopen jaar in heel wat oude vestingstadjes gekomen die ik vaak alleen van naam (en soms zelfs dat niet eens) kende. En heel langzaam, heel traag drong het tot me door dat er best nog veel plaatsen zijn die niet of nauwelijks zijn aangetast door de zich als een olievlek verspreidende plaag van het multiculturele experiment. En even zo vaak besef je dat de strijd nog niet gestreden is. De randstad mag dan inmiddels als verloren worden beschouwd, opgeofferd zo u wilt, maar er is gelukkig ook nog veel onaangetast gebleven. Eigenlijk zou ik iedereen willen aanraden om wat vaker zonder werkelijk doel erop uit te trekken naar juist die plaatsen die nog Hollands zijn. Namen? Nou ik ben niet eens zo heel ver buiten mijn provincie geweest maar oude vestingsteden als Brielle, Hellevoetsluis, Heusden zijn allemaal de moeite van een bezoek meer dan waard. En leuke bijkomstigheid; het kost minder dan rondzwerven in Spanje Italië of Griekenland. In het buitenland willen we oh zo graag de cultuur opsnuiven terwijl er in Nederland nog meer dan genoeg te snuiven valt (nee Fubar, dat bedoel ik niet 🙂 )

En het heeft een voordeel. Na afloop weet u weer waarom we ons zo druk (moeten) maken om een gevecht tegen de multiculturele waanzin van de grond te krijgen. Een gevecht dat niet eens goed en wel begonnen is maar dat niet lang op zich mag laten wachten want het gaat sneller dan je denkt of hoopt. We zijn nog niet verloren, er zijn nog gebieden zoals bijvoorbeeld de Hoeksche Waard die nog niet helemaal naar de kloten zijn. En weet u wat zo grappig is? Zodra je de grote stad achter je laat met zijn hectiek, zijn lawaai en het gehaaste leven blijkt dat dat niet in heel Nederland het geval is, Mensen zijn er ook opvallend veel rustiger dan de mensen die je normaliter tegenkomt in de Randstad. Natuurlijk ook de plattelandsjeugd zijn geen lieverdjes maar zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat je er al overlast van zou ondervinden is het toch een stuk prettiger als je ze verstaat en ze niet om de haverklap overschakelen op het een of ander Arabisch dialect. Bedelaars met een straatkrant? Ik heb ze niet gezien. Agressieve junks? Ik ben ze niet tegengekomen. Nederland bestaat nog en het is nog niet helemaal verloren.

Goh als ik het zo teruglees is het net een aflevering van “Ontdek je plekje”. Maar wanhoop niet, het is goed gemeend en mijn achterliggende gedachte is een andere dan van de documentairemakers, ik wil niet alleen dat mensen hun land opnieuw ontdekken, ik wil dat mensen zien dat er ook nog een delen zijn die nog niet zijn aangetast door het multiculturele monster.

abdulrasheed-480909_1280

En mocht u mijn goed gemeende raad opvolgen en er op uit trekken dan wens ik u veel plezier en geniet van uw land dat nog niet helemaal is afgeschreven. En mocht u een leuk terrasje vinden proost dan maar in gedachten even met mij!

Doe mee met 8.366 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

19 Comments on Waar maken we ons zo druk om?

 1. Tijl, ik sluit me geheel aan bij jouw verhaal. Nederland heeft vele prachtige plaatsen. Laat het buitenland maar even voor wat het is.

  Like

 2. Ik ga bij mooi weer vaak fietsen in de Meierij en tussen Den Bosch en Veghel. Het is er nog steeds prachtig en geen hoofddoekje te zien … nog.
  Tijl, voor met het bootje lijken me Gorinchem en vooral Woudrichem ook heel mooi. Dichtbij ligt slot Loevestijn.
  Heusden, Nederhemert, Well, Ammerzoden met een prachtig kasteel.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // november 11, 2016 om 16:34 //

  Voordat ik besloot een bootje te kopen heb ik eerst twee jaar terug samen met een broer van me een jacht gehuurd om te zien of ik het echt zo leuk zou vinden als ik dacht Edjan, het mag dan tweedehands zijn er gaat toch een hoop geld inzitten. We zijn toen via Gorinchem naar Heusden gevaren en van daaruit de Biesbosch rond gevaren. Met zijn tweeën want hij was te groot om in je eentje te mannen. En met name Heusden was voor mij een eyeopener, niet alleen prachtig om te zien maar ook reuze gezellig met alle terrasjes en restaurantjes. En daar begon tot me door te dringen dat weliswaar een groot deel van ons land naar de kloten is geholpen maar er zijn nog delen die bewaard zijn gebleven. Gelukkig maar, dan weet je weer waar je je zo druk om maakt.

  Like

 4. Heusden is leuk. Dan hebben jullie “geparkeerd” in het haventje bij de molen en op een van de terrasjes op de markt gezeten. Ik ben er veel geweest op mijn fietstochten. Weet je dat Heusden feitelijk een replica is van zichzelf? Ooit is er een kruithuis de lucht in gegaan en is heel Heusden tot barrels geblazen. Ik heb meegemaakt, iets van 40 jaar geleden, dat ze het weer aan het opbouwen waren nav oude prenten en mbv de oude stenen. De oude Maas liep zuidelijk van Heusden.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // november 11, 2016 om 17:16 //

  Nee dat was geen kruithuis maar het stadhuis dat in ’44 werd opgeblazen, vanaf 1968 is nagenoeg het hele stadje weer in oude luister herstelt. Wij lagen met ons schip op een passantenplek onderaan bij het restaurant ‘de Toren’. Reuze makkelijk, je liep zo de vesting in.

  Like

 6. Wat je zegt, is waar, maar de grote klap was toch al eerder geweest.

  Uit Wikipedia:
  In Heusden hebben zich meerdere rampen voorgedaan. In 1569 werd de stad door de Spanjaarden belegerd en geheel verwoest. Meerdere keren werd de stad getroffen door de pest. Tijdens de grote brand in 1572 werd bijna de hele stad in de as gelegd. Van het prachtige stadhuis was niets meer over. In 1680 werden het kasteel en omliggende huizen verwoest, doordat de bliksem in de kruittoren sloeg.

  Die klap in 1680 was zoiets als de vuurwerkramp maal 10.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // november 11, 2016 om 17:39 //

  Punt is wel dat ik me sinds de herontdekking van de mooie stukjes Nederland eens te meer ben gaan beseffen hoezeer de Randstad een puinhoop zonder weerga is geworden, het mag dan het economische hart zijn het mag van mij zo op de schroothoop. Misschien kunnen ze er een reservaat van maken om de rest van de wereld te tonen hoe multiculturaliteit een samenleving kan verwoesten.

  Like

 8. We hebben hier, in Den Bosch een archief, in de citadel. In Heusden staat ook een groot archief. Je kunt daar niet zomaar een boekje gaan lezen. Eerst moet je een pasje laten maken, dan invullen welk boek je wilt hebben. Dan moet je braaf wachten tot een boos kijkende meneer met zijn karretje het uit de ondergrondse, bomvrije kluis haalt en het je brengt. En daar zit je dan, onder de grond met al die wijsneuzen en hun computers die allemaal iets onderzoeken of een scriptie schrijven. Daar ligt nog steeds onze geschiedenis bewaard. Net als in musea, ook in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Het is er nog steeds, maar het begint zo langzamerhand wél een bezienswaardigheid te worden.

  Multicul is links vandalisme.

  Like

 9. Tijl klopt, waar om denk je dat van Aartsen weg gaat , dank zij deze politieke hondenlul sorry ik bedoel politieke onbenul is den haag verworden tot een groot Getto van Marokkanen Turken en wat nog meer

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // november 11, 2016 om 18:15 //

  Het Sodom en Gomorra van de 21ste eeuw andere woorden zijn er niet voor en niet alleen Den Haag maar ook Rotterdam, Utrecht en Amsterdam zijn volledig naar de Filistijnen. Het beste om dat te ontdekken is een dagje winkelen in een van de binnensteden en dan niet zo zeer in de etalages kijken maar luisteren naar wat er om je heen gesproken wordt. Als je heel goed oplet hoor je af en toe Nederlands! Wel goed opletten dan hè!

  Like

 11. Esperanza // november 11, 2016 om 20:43 //

  Proficiat met je aanwinst, Tijl, doet me goed te horen dat je jezelf op een bootje hebt getrakteerd! En inderdaad zijn er nog zat fijne plaatsjes over om aan te meren. In mijn vaartijd in NL lag mijn scheepje in Monnickendam van waaruit in enkele uren de fijne veelal nog onbevlekte havenstadjes aan het Ijsselmeer bevaarbaar waren. Het zal je interesseren dat voor meervoudig wereld omzeiler Henk de Velde de Ijsseldelta een openbaring was. 🙂

  http://www.henkdevelde.com/go/index.php/2016/09/29/om-t-krijschen-van-mijn-lust-zal-zich-geen-reiger-reppen/

  Like

 12. Esperanza // november 11, 2016 om 20:50 //

  Ietsje andere koek, een update van de Vendée Globe, met Nederlandse deelnemer Pieter Heerema die nu onderweg is,

  Like

 13. Like

 14. Republikein // november 11, 2016 om 21:58 //

  Paardenfluisteraar vertelt een ander verhaal.

  Like

 15. Tijl Uylenspiegel // november 11, 2016 om 23:18 //

  Republikein ik snap hem niet, leg eens uit?

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel // november 11, 2016 om 23:32 //

  Ja dankjewel Esperanza, ik vond het te laat om nog te leren zeilen en ik ben best een beetje lui aangelegd dus het is een motorboot(je) maar ik vind het zelf nog avontuurlijk genoeg!
  Als nieuweling op het water zijn er wel zo nu en dan dingen waar ik me over verbaas. Zo had ik totaal niet verwacht dat varen op lage snelheid met een buitenboordmotor een stuk moeilijker is dan je zou denken, vooral in het begin had ik echt het idee dat ik alle kanten opging, ik was zelfs een beetje beschaamd als ik als een dronken aardbei de haven uitvoer. Ik heb nu een ruddersave gekocht die er van de winter opgezet gaat worden en hoop het daarmee een beetje op te vangen. Verbazingwekkend vind ik ook dat zeiljachten met een betrekkelijk lichte motor een stevige snelheid halen, dat schijnt hem erin te zitten dat ze scherper gesneden zijn maar ik vraag me dan toch af waarom ze dat bij motorboten niet kopiëren. Nou ja, ik heb er geen last van want met 25 PK haal ik best een leuke snelheid hoewel ik moet toegeven dat ik verwacht had dat hij sneller zou gaan. Het schijnt te maken te hebben met de rompsnelheid, feit is dat hij op zeker moment wel zijn neus een stuk optilt maar daarna houd het wel op, dan gaat hij niet meer harder, ook niet als je nog gas bijgeeft. Ach ik heb tijd in overvloed dus harder hoeft voor mij niet.

  Like

 17. Republikein // november 11, 2016 om 23:50 //

  Grappie man, ik vond het een mooi verhaal.

  Like

 18. Tijl Uylenspiegel // november 12, 2016 om 00:07 //

  Oh dankjewel, en sorry ik kon de opmerking even niet helemaal plaatsen.

  Like

 19. Republikein // november 12, 2016 om 00:26 //

  No sorry, nergens voor nodig joh.
  Gewoon doorgaan met de verhalen zeg ik als Hagenees.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: