Nieuw

Sintboek rekent af met Zwarte Piet-discussie

Gouda – Sinterklaas leefde rond het jaar 300, 1400 jaar voordat de Nederlandse slavenhandel op grote schaal begon. Volgens Hans Kreuger is dit het ultieme bewijs dat slavernij niets met Zwarte Piet te maken heeft

.

Aanstaande vrijdag verschijnt het boek ‘1000 jaar Sinterklaas’, een co-productie van wetenschappelijk onderzoeksjournalist Peter van Trigt en Gouwenaar Hans Kreuger. Kreuger hoopt dat het boek voor een kantelpunt zorgt in de oneindige Zwarte Piet discussie. “Zwarte Piet is een metafoor en heeft niets met racisme of met enige vorm van slavernij te maken, dat staat nu onomstotelijk vast,” benadrukt Kreuger. ”Sint Nicolaas stond voor het goede en Zwarte Piet voor het kwade, net als dat engelen wit worden afgebeeld en duivels zwart. Het ying-yang effect zeg maar.”

Goudse Post >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.199 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Sintboek rekent af met Zwarte Piet-discussie

 1. Republikein // november 11, 2016 om 00:58 //

  Zo zijn er veel meer verhalen natuurlijk, voor elk wat wils.
  K wee nie of iemand het verhaaltje heeft beluisterd op Pateo tv.?
  Ook wel leuk hoor.
  Ik geloof in de Sint.

  Liked by 1 persoon

 2. Adriaen Beyer // november 11, 2016 om 13:51 //

  Ook al zou Zwarte Piet wèl met slavernij te maken hebben.
  Wat maakt dat uit?
  Ze blijven er met hun tengels vanaf.
  Wij zaniken en zeuren toch ook niet over neger feesten en tradities?

  Liked by 1 persoon

 3. Vroeger, vroeger had je de christelijke kerk en die had een duivel als antipool: kerk = goed en duivel = het kwaad.

  Tegenwoordig heb je de Linkse Kerk en die heeft Zwarte Piet als antipool. Links (+ mohammedanen) = goed en Zwarte Piet (+ Trump) = het kwaad.

  Zwarte Piet is dus de plaats van de duivel aan het innemen. Het vroegere wijwater zijn nu de roetvegen geworden.

  Like

 4. Het mag allemaal zo zijn, zoals Hans Kreuger het schrijft, maar … het is en blijft racisme!!!!!!
  Goh, krijgen we nu weer bovenop het verwijt racisme, ook nog het verwijt dat het goede als blank werd afgeschilderd en het kwade als zwart. Dus is het wel duidelijk, elke neger is een duivel of in ieder geval slecht. Dus toch racisme!!!
  Dan ook nog even beweren dat mensen niet in de slachtofferrol moeten schieten omdat ze toevallig een kleurtje hebben. Racisme!!!
  Nu begrijpen we ook allemaal dat “onze” elite haar uiterste best doet om het blanke ras te laten uitsterven door alle blanke vrouwen (al dan niet gedwongen) te laten bevruchten door gekleurde mannen.
  Gekleurde vrouwen door blanke mannen natuurlijk liever niet, want dan gaat zo’n racist zich nog met de opvoeding bemoeien misschien en daar kan niets goeds van komen. De door gekleurde mannen bevruchtte vrouwen voeden hun kinderen uiteraard precies op volgens de instructies van hun bevruchter, anders krijgen ze een ongenadig pak slaag (als ze het al overleven natuurlijk) dus die kijken wel uit.
  Nou, wordt het toch gezellig zo met elkaar. Allemaal een kleurtje, lichtbruin, donkerbruin, halfbruin (oh nee, dat is bij de bakker).
  Wellicht is er net zoiets te regelen als Michael Jackson heeft gebruikt (maar dan omgekeerd natuurlijk) zodat het hele omvormingsproces wat sneller gaat. En op kosten van de overheid kun je als geverfde blanke dan je neus laten aanpassen aan je nieuwe kleur.
  Win win!

  Liked by 1 persoon

 5. Laten de (on)rechters dan nu ook hun zwarte toga’s aanhouden want machtsmisbruik is daar goed bekend en heeft niks met RECHT te doen. Het zijn zeker geen engelen in het wit. Corrupt tuig die niet naar feiten zien maar vriendjespolitiek of op de false gegevens van een tegenpartij afgaan. VERNEDERLAND ten voeten uit.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s