Nieuw

Hillary Wins!

Best leuk om eens duidelijk te zien hoeveel mensen er volledig van overtuigd waren dat Hillary de verkiezingen wel even zou gaan winnen.

De leukste cartoon kwam ik op ‘de dag des oordeels’ tegen in mijn mailbox en was afkomstig van een Amerikaanse cartoonist die vaak hele leuke cartoons maakt en ondanks het feit dat ik het in 9 op de 10 gevallen totaal niet met zijn politieke standpunt eens ben speelt hij het toch heel vaak klaar om een glimlach op mijn gezicht te toveren.

Ik vertaal onderstaande niet om de doodeenvoudige reden dat bang ben dat ik middels mijn vertaalwerk het bovenkomende leedvermaak doet verminderen.

Deze cartoon komt van Daryl Cagle en middels onderstaande links kom je op zijn blog terecht. Zeker de moeite om eens te gaan bekijken.

In het Nederlands is het zo iets als ‘niet de huid verkopen alvorens de beer geschoten is’

De mail

van: Daryl Cagle <newsletter@darylcagle.com> via mail129.atl21.rsgsv.net 
Antwoorden op: Daryl Cagle <newsletter@darylcagle.com>
aan: Bolo <……..@gmail.com>
datum: 9 november 2016 00:01
onderwerp: Daryl Cagle’s Blog

 

Hillary Wins!

By Daryl Cagle on Nov 08, 2016 01:21 pm

Editorial cartoonists often draw election day cartoons that predict a winner in advance, so that editors have a cartoon ready when the news breaks on election night. Here’s mine.

1.png

De rest kun je lezen via de link hierboven echter de afsluiting van de mail wil ik nog wel even tonen

Now that I don’t have a newspaper home I don’t think anyone will be gambling on my Hillary Wins cartoon for tomorrows editions. I was going to draw a Trump Wins cartoon with the characters switching places. Maybe I’ll scramble to draw a Trump Wins cartoon late tonight.

No. I’m too lazy.

De eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat deze mail vanmorgen in me mailbox lag.

Trump Wins! Oops! Ouch!

By Daryl Cagle on Nov 09, 2016 08:49 am

Ouch! It turns out that I’m not too good at predicting election outcomes; I suppose I have some good company in that, still … OUCH! Here’s a nice, triumphant Trump I drew last year.

1

Ook deze is middels de link verder te lezen

Met een gemene glimlach om de lippen doe ik U de groeten van Bolo

Doe mee met 8.363 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2107 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

7 Comments on Hillary Wins!

 1. Tja. De Teleraaf schreeuwde van de daken dat Clinton voor 90% zeker ging winnen. Of was het Elsevier?
  Ik denk wel eens dat het gewoon propaganda is. Roep heel hard dat je gaat winnen en dat het wetenschappelijk vast staat. Dan geeft de kiezer die iets anders wil stemmen het op en blijft thuis. Het heeft toch geen zin.
  Dus: het staat voor 99% vast dat “onze” Hillary gaat winnen. Het staat voor 99% vast dat Engeland bij de EU blijft, dat Nederland vóór Oekraïne stemt. Dat Nederland tegen Wilders stemt. Duitsland vóór Merkel. Oostenrijk, Italië etc.

  VIM doodt 99% van de huishoudbacteriën die u ook niet kunt zien dus dat zal wel.
  Helaas voor de “elite” trapt het deplorable plebs er niet meer in en gaat tóch stemmen. “Huiswerk” voor Wilders: het plebs mobiliseren.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // november 11, 2016 om 00:05 //

  Er is mij ook totaal niet duidelijk waarom de Nederlandse media van de daken liepen te schreeuwen dat Trump zo slecht en Hillary zo goed was, wat winnen ze daarmee? Wij mogen helemaal niet stemmen! Het stomme en het ergerlijke kwam eigenlijk aan het licht toen de uitslag bekend werd want ik was écht verbaasd en had het niet verwacht. Waarom? Omdat maandenlange propaganda onderhuids zijn werk had gedaan. En daar was ik dus doodziek van, ik zie mezelf graag als iemand die kritisch is op de media en toch had ik me laten foppen. Dus ondanks de jubelstemming had ik ook een binnensmonds godverpestje bij het nieuws.

  Like

 3. HILL-ARIOUS:

  Like

 4. Overnacht is de Telegraaf omgeslagen als een Telegraaf aan de boom. Ze zullen wel bang zijn dat er net zoveel lezers vóór Trump zijn als kiezers.
  Toch zijn ze nog niet écht genezen. Nu hebben “we” weer ontdekt dat Trump in feite een spion van de Russen is.
  Het gaat nog héél erg lang duren en het gaat nog héél erg worden.

  Like

 5. HetZalWeIWeer // november 11, 2016 om 17:57 //

  @Edjan

  Dat zou heel goed kunnen om mensen op het verkeerde been te zetten om niet te laten stemmen.

  Gezien de elite, zou je het dan ook zo kunnen stellen; ze willen dat we naar de stembus gaan en dit nu zo neergezet te hebben, de volgende keer mensen wel massaal gaan stemmen.
  De uitslagen van een verkiezing zullen voordat het naar buiten gaat, eerst nog wel langs andere gegaardigen gaan en hierop dan meteen het antwoord op Tijl (een stukje hieronder verder).

  Stemmen doe ik niet meer, net zoals Theo van Gogh wel eens heeft gezegd, “die poppenkast doe ik allemaal niet aan mee”.
  Het zittende kabinet maakt de plannen en het volgende kabinet voert ze uit ongeacht wat er gekozen is.

  Het enige wat Trump nog wel eens op z’n bord zou kunnen gaan krijgen, is zijn belastingontduiking.
  Trump wordt dus net zoals de anderen, een puppet hierdoor, want uiteindelijk zijn ze allemaal chantabel, misschien wel een eis van de gevestigde orde om te zijn.
  Chantabel zijn maakt dus niet uit, zolang je hun orders maar opvolgd, zullen alle aantijgeringen van buitenaf zonder proces of tegenbewijs van tafel geveegd worden en daar moeten we het mee doen.
  Geen rechter die het in de kop zal halen, om te gaan veroordelen als het al zo ver zou komen, er zijn overal reorganisaties, weten we ook meteen weer waarvoor dat in het leven geroepen is.

  @Tijl Uylenspiegel
  Het zal met ping ping te maken hebben vermoed ik, de beursen e.d., daar draait het immers om, om mensen op het verkeerde been te zetten.
  Klootjesvolk verliest door paniek en dat zijn dan weer de inkomsten van de grote jongens, het moet toch ergens vandaan komen.
  Met jr Bush was het precies hetzelfde, alle kranten wezen andere kanten op, terwijl als je de Amerikaanse bevolking goed kent, je had kunnen weten dat de media weer een kolder uitkraamde.
  De elite heeft er flink geld mee gemaakt.

  Like

 6. HetZalWeIWeer // november 11, 2016 om 18:10 //

  Neem nou Hennie Plasschaert, volgens mij is haar al gevraagd wat ze van de uitspraken van Trump vond, dat met name Nederland niet aan de 2 procent defentie uitgaven zit.
  Prachtig om hier mee naar de TK te gaan en om meer geld te kunnen krijgen, maar in plaats daarvan heeft ze het zelf al van tafel geveegd.

  Je vraagt je af waarom ze dan op die post gaat zitten, want volgens mij ga je daar zitten om het balang van defentie aan te kaarten en centjes binnen te gaan halen, maar niets van dat.

  Like

 7. HetZalWeIWeer // november 12, 2016 om 11:33 //

  Hoe zou het met Edith Schippers zo gaan?!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: