Nieuwsticker

Paus was altijd voorstander van immigratie – totdat hij Malmö bezocht

Foto: Wikimedia - Andreas Tille

Het bezoek van Paus Franciscus aan Zweden vorige week is een regelrechte eye-opener voor hem geworden. Schrijft het prestigieuze katholieke tijdschrift Crux, die een groot inzicht heeft in het leven van de paus en de gang van zaken op het Vaticaan.

Eerder heeft de paus verklaringen afgelegd zoals: “wij zijn allemaal immigranten”, en “het is hypocriet om zichzelf een christen te noemen en vluchtelingen wegsturen”, en dat “immigranten geen gevaar opleveren”. De verklaringen zijn geïnterpreteerd als dat de paus de opengrenspolitiek steunde die onder andere Zweden en Duitsland hebben toegepast.

Nadat hij Malmö en Lund had bezocht klonk het op de reisvlucht terug naar huis in Rome ineens anders, zo meldt het tijdschrift wat correspondenten heeft die full-time in het Vaticaan werken.

– Immigranten moeten in overeenstemming met bepaalde regels worden behandeld, immigratie is een recht, maar moet nauwkeurig worden gecontroleerd, zei de paus.

Tijdens zijn bezoek aan Zweden heeft de paus verschillende Zweedse regeringsvertegenwoordigers ontmoet die hem op de hoogte hebben gebracht van de situatie in het land. Volgens deze anonieme regeringsvertegenwoordiger hebben slechts 500 van de 163 000 asielzoekers die vorig jaar in Zweden aankwamen een baan en ondersteunen zichzelf. De rest leeft van een uitkering.

Deze cijfers, waarover niet luidop kan worden gesproken in Zweden, lijkt de paus zorgen te maken. Hij is ook ongerust over de rapporten van de zogenoemde “no-go-zones”, en in het bijzonder het aarzelen van de politie om deze gebieden te betreden om bijvoorbeeld een verdachte auto te controleren.

Wat zijn de gevaren als een vluchteling of immigrant niet integreert? Vraagt Francis zich retorisch af.

– Hij wordt ghettorized, hij belandt in een ghetto . Een cultuur die niet ontwikkelt in relatie met een andere cultuur is gevaarlijk!

De paus heeft ook verduidelijkt dat hij een onderscheid maakt tussen het hebben van een open hart en een open grens.

– Als een land alleen maar in staat is om bijvoorbeeld 20 immigranten te laten integreren, dan moeten ze niet meer dan deze hoeveelheid toelaten. Als een ander land meer kan ontvangen, dan kan deze meer ontvangen, zei hij.

Bron:

http://www.friatider.se/pave-franciskus-var-positiv-till-invandring-tills-han-besokte-malmo

Doe mee met 5.453 andere volgers

About rommel (1228 Articles)
Only dead fish go with the flow

7 Comments on Paus was altijd voorstander van immigratie – totdat hij Malmö bezocht

 1. Like

 2. Zal zijn mijter vol schijten, beschermer van pedo’s

  Like

 3. Een voorgeprogrameerd programma en ik denk dat hij niet alles mocht zien of horen zoals dit vaak gaat bij bezoeken van prominenten.

  Like

 4. Goh…Onbenul.

  Like

 5. Duchesne // november 9, 2016 om 15:02 //

  Het zou flink zijn geweest als de Paus eens door Rosengard zou zijn gaan wandelen, met de liefde voor de medemens en het vertrouwen in God.

  Maar op een of andere manier denk ik dat zowel de Paus als zijn aanhang op dat punt net even de mens niet genoeg liefhebben en het vertrouwen in God net even iets te ontoereikend is.
  Maar zeg nooit nooit…..

  Like

 6. De paus is ook slachtoffer van de leugenpers. Maar hij had ook zelf op Fenixx, Bron, of de Nieuwe realist kunnen rondneuzen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: