Nieuw

Koerdische gevangene steekt zichzelf in brandt uit protest tegen de huidige Turkse genocide op de Koerden

Normaal gesproken hoef ik hier geen stukje over te schrijven aangezien dit soort politieke acties bij de mainstream media ruimschoots worden bericht. Waarom ze het dit keer vergeten zijn? Geen idee.

Het gaat nochtans niet om een standaard gevangene maar ook nog eens om een jonge vrouw die streed namens de Koerden als guerrillastrijdster. Ze werd door het Turkse leger gevangen genomen na drie jaar strijd te kunnen voeren tegen de Turkse onderdrukkers. In de wetenschap dat deze gevangenen zich van dictator Erdogan allemaal zelf van het leven mogen beroven op welke manier dan ook en hij er zeker niet te beroerd voor is om ze daar bij te helpen besteed ik even kort aandacht aan deze daad aangezien het ook één van de doelen van Fenixx is om de mainstream media te helpen op het moment dat ze foutieve berichtgeving de wereld insturen of wanneer ze weer eens een ‘onbelangrijk’ bericht zijn vergeten.

Het bericht.

Maandag kwam het bericht binnen dat Zehra Epli (Zeynep Sason) haar eigen in brand had gestoken in de Gebze gevangenis gelegen in het westen van Turkije. Ze werd met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis overgebracht alwaar ze aan haar verwondingen is overleden. Zehra Epli was lid van de Free Woman Partij van Koerdistan (PAJK) en verklaarde dat haar daad een daad van protest was tegen de Turkse regering wegens de vele oorlogsmisdaden gepleegd tegen de Koerdische bevolking in Turkije.

Deze jonge vrouw werd geboren in de wijk Sason Batman’s en Zehra was student aan de Psychological Consultancy afdeling van de Universiteit van Ankara toen ze zich drie jaar geleden bij PAJK aansloot.

Honderden Koerden hebben zich de afgelopen jaren in brand gestoken als vorm van protest tegen de oorlog en het beleid van de Turkse regering tegen de Koerden.

Tientallen mensen hebben zichzelf van het leven beroofd uit protest tegen de gevangenneming van PKK-leider Abdullah Öcalan in 1999.

Bron: ETHA

 

Doe mee met 8.227 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2070 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: