Nieuw

De Europese gevangenissen zitten vol Marokkanen en Roemenen

Journalistiek onderzoek toont aan dat veel van de vreemdelingen in gevangenissen in de Europese Unie de Roemeense nationaliteit hebben. Wereldwijd gezien zijn de gevangenen met een Marokkaanse nationaliteit oververtegenwoordigd.

Binnen de EU is Roemenië het land dat het hoogste aantal expatriates in een buitenlandse gevangenis heeft, en wereldwijd gezien is Marokko het land met de meest staatsburgers in EU-gevangenissen. Dat blijkt uit gegevens die zijn verzameld door de journalisten van The Black Sea, een non-profitcollectief van journalisten. Zij onderzochten officiële statistieken uit 25 EU-landen. Enkel van Kroatië, Malta en Cyprus waren geen gegevens beschikbaar. Uit de gegevens blijkt dat er binnen de EU 11.700 Marokkanen, 11.511 Roemenen, 4.798 Turken en 4.449 Polen in een niet-vaderlandse gevangenis maar binnen de EU vastzitten.

Exodus
De Roemenen zitten veelal vast voor kleine criminaliteit, zoals winkeldiefstal, inbraak en zakkenrollerij. De daders – waaronder veel Roma – zijn arm, slecht opgeleid en worden in binnen- en buitenland vaak gediscrimineerd, schrijven de onderzoekers van The Black Sea.

Door Peter Blasic

Verder lezen : http://www.hpdetijd.nl/2016-11-08/de-europese-gevangenissen-zitten-vol-marokkanen-en-roemenen/

Doe mee met 8.088 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2046 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

1 Comment on De Europese gevangenissen zitten vol Marokkanen en Roemenen

  1. Dat verwonderd me zelf niet, en ik geloof veel mensen met mij.

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. De Europese gevangenissen zitten vol Marokkanen en Roemenen | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: