Nieuw

Interview met Julian Assange (Engels. video en transcriptie)

Over de gepubliceerde emails, Hillary Clinton, Libië, Saoedi-Arabië, ISIS, Trump, de verkiezingen, de FBI opstand en zijn eigen illegale gijzeling in de ambassade van Ecuador in Londen.

[Noot van de redacteur: Is het niet amusant om te zien hoe Julian Assange, ooit de held van  het linkse activisme, nu in alle talen doodgezwegen wordt, nu hij hun favoriet, Hillary Clinton,  te kijk zet als een fraudeur, oorlogsmisdadigster en gewetenloze spil van het bankenconcern?]

Whistleblower Julian Assange has given one of his most incendiary interviews ever in a John Pilger Special, courtesy of Dartmouth Films, in which he summarizes what can be gleaned from the tens of thousands of Clinton emails released by WikiLeaks this year.

John Pilger, another Australian émigré, conducted the 25-minute interview at the Ecuadorian Embassy, where Assange has been trapped since 2012 for fear of extradition to the US. Last month, Assange had his internet access cut off for alleged “interference” in the American presidential election through the work of his website.

‘Clinton made FBI look weak, now there is anger’

John Pilger: What’s the significance of the FBI’s intervention in these last days of the U.S. election campaign, in the case against Hillary Clinton?

Julian Assange: If you look at the history of the FBI, it has become effectively America’s political police. The FBI demonstrated this by taking down the former head of the CIA [General David Petraeus] over classified information given to his mistress. Almost no-one is untouchable.  The FBI is always trying to demonstrate that no-one can resist us.  But Hillary Clinton very conspicuously resisted the FBI’s investigation, so there’s anger within the FBI because it made the FBI look weak.  We’ve published about 33,000 of Clinton’s emails when she was Secretary of State.  They come from a batch of just over 60,000 emails, [of which] Clinton has kept about half – 30,000 — to herself, and we’ve published about half.

Then there are the Podesta emails we’ve been publishing.  [John] Podesta is Hillary Clinton’s primary campaign manager, so there’s a thread that runs through all these emails; there are quite a lot of pay-for-play, as they call it, giving access in exchange for money to states, individuals and corporations. [These emails are] combined with the cover up of the Hillary Clinton emails when she was Secretary of State, [which] has led to an environment where the pressure on the FBI increases.

Lees voor de transcriptie van het interview verder op Russia Today

Doe mee met 8.345 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

1 Comment on Interview met Julian Assange (Engels. video en transcriptie)

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: