Nieuw

Gemeente weigert Sinterklaasfeest voor bijstandskinderen in FCD

DRACHTEN – Het Sinterklaasfeest voor bijstandskinderen in het Fries Congrescentrum Drachten gaat dit jaar niet door. De gemeente weigert er een vergunning voor te geven omdat het feest niet meer past in het Bestemmingsplan.

Vrijwilligers hielden de afgelopen twee jaar onder leiding van initiatiefneemster Rieke Grijpstra in het Fries Congrescentrum Drachten een Sinterklaasfeest voor kinderen tot en met 12 jaar, die vanwege hun thuissituatie geen Sinterklaas kunnen vieren. Daarbij ging het om kinderen van ouders die een bijstandsuitkering hebben of aangesloten zijn bij de Voedselbank. Het Fries Congrescentrum sponsorde het feest door geen zaalhuur te rekenen. Verder leverde het FCD voor de ouders en vrijwilligers gratis koffie en thee en voor de 600 bezoekende kinderen gratis fris. De verdere traktaties en cadeaus werden door andere instellingen en bedrijven gesponsord.

Verder lezen : http://www.drachtstercourant.nl/nieuws/78537/gemeente-weigert-sinterklaasfeest-voor-bijstandskinderen-in-fcd/

Uit betrouwbare bron heb ik (Bolo) vernomen dat het ‘kleuter neuken’ en ‘blonde meisjes van de fiets trekken en verkrachten’ dat maandelijks wordt georganiseerd voor de bewoners van het plaatselijke AZC te Azeven Noord wel gewoon doorgang kan vinden. De gemeente had er geen enkel probleem mee om hiervoor een vergunning te verstrekken.

 

Doe mee met 8.266 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2098 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

5 Comments on Gemeente weigert Sinterklaasfeest voor bijstandskinderen in FCD

 1. trebor2110 // november 6, 2016 om 11:15 //

  Ho ho het is opgelost .
  http://www.drachtstercourant.nl/nieuws/78593/gemeente-regelt-de-lawei-voor-sinterklaasfeest-voor-iedereen/
  Wethouder Ron van der Leck van Smallingerland heeft persoonlijk de Lawei gevraagd of het feest kon verhuizen naar de schouwburg

  Een ontheffing is dus nodig”, aldus de behandelende ambtenaar in een mail aan het FCD

  Wel weer eigenaardig dat in het eerste bericht over de weigering over de behandelende ambtenaar wordt gesproken terwijl in het positieve bericht wel de naam van de ambtenaar er bij staat en dat hij het persoonlijk heeft geregeld .
  Verwacht hij nou een schouderklopje ??

  Like

 2. Waarom moet je een vergunning aanvragen als de zaal toch al gratis is.
  Zo iets organiseer je dan toch gewoon, of ben ik nou gek.

  Like

 3. ‘Dat heeft te maken met het conflict dat sinds vorige maand(?!?) speelt tussen FCD en gemeente. Volgens Smallingerland moet het FCD niet alleen vergunning vragen voor activiteiten in de grote evenementenhal, maar ook voor bijeenkomsten in het zalencentrum.

  ,,Een Sint en Piet-viering in het horecagedeelte past in mijn optiek, zonder ontheffing niet binnen de bestemming. De activiteit is niet paard-gerelateerd(??!), niet zakelijk in de zin van een symposium of congres, het is niet besloten in de zin dat er sprake is van een duurzame relatie (??!!) van de bezoekers met elkaar en de nadruk ligt niet op eten en drinken, maar op de Sint en Piet-viering. Deze activiteit is in die zin vergelijkbaar met het Kinderspeelparadijs. Een ontheffing is dus nodig”, aldus de behandelende ambtenaar in een mail aan het FCD.

  Dat is volgens directeur Johan Brandsma een nieuwe regel, omdat de gemeente eerder in een brief verklaarde dat bijeenkomsten in het zalencentrum niet een vergunning nodig hadden. Probleem is dat volgens het Bestemmingsplan elk jaar maximaal twaalf (??) vergunningen voor grote evenementen kunnen worden verleend. Door de nieuwe regel vallen daar nu veel meer activiteiten onder. Vorige maand legde de gemeente Brandsma een dwangsom op van 10.000 euro, omdat hij te veel (??!) activiteiten liet doorgaan. Twee andere evenementen, een Occasionshow en een Lady’s Fair, zijn inmiddels geschrapt.’

  Lees ik in bijgaand artikel.
  Dus: sedert vorige maand zijn de regels voor het kunnen gebruik maken van het FCD aangescherpt door de Gemeente. Men dient in eerste instantie vergunning aan te vragen voor bijeenkomsten in de grote evenementenhal (denk aan imams welke als ongewenst worden aangemerkt) en in tweede instantie, toch, ook voor evenementen in het zalencentrum.
  Hetgeen ik begrijp is dat er géén ontheffing benodigd is wanneer: de activiteit ‘paardgerelateerd’ is; de activiteit zakelijk van aard is in de zin van een symposium of congres (imams zijn welkom); de activiteit ‘besloten van aard is’, in de zin dat er sprake is van een duurzame relatie van de bezoekers met elkaar (moskee, kerk, onderwijs, vereniging, club, kroeg, etc.); de activiteit gerelateerd is aan ‘eten en drinken’.
  Deze voorwaarden zijn, volgens de FCD/Gemeente, niet van toepassing op deze activiteit van Sint en Piet-viering en wordt gelijk gesteld met iets als een Kinderspeelparadijs.

  Nu is het volgens mij zo dat een Kinderspeelparadijs niet eenmalig is, maar duurzaam is ingericht. Daarbij is het ook niet de bedoeling dat mensen enthousiast met schuimpjes, pepernoten en peperkoek gaan strooien in zo’n paradijs. Consumeren van allerhande snoepgoed en een fijn glaasje limonade (w.s. op basis van siroop) behoort tot het programma, maar dit is onvoldoende klaarblijkelijk om een Van-Harte-Welkom-status te ontvangen.

  Fijn voor de kinders en de organisatie dat men een alternatief en wellicht nog beter onderkomen heeft gevonden. Tip voor volgend jaar: investeer in die ‘duurzame’ relatie en zie dat niet te zwaar; het vergt iets van creativiteit in de zin van kunstzinnigheid en beeldend vormen. Moet kunnen. Sinterklaas met alle helpende Pieten weten vast een oplossing.

  Niets van doen met financiën: zowel een occasionshow en een lady’s fair met kaartjesverkoop en catering mochten geen doorgang vinden aangezien de FCD slechts 12 vergunningen per maand mag afgeven. Dat heeft iets te maken met ‘jezelf kunnen bedruipen’, denk ik. Wat een oersaaie materie … en dat allemaal voor de appel en peen in mijn schoen voor het paard.

  Like

 4. Fuck, zo moeilijk hoeft het allemaal niet; de oplossing staat bovenin: Neem volgend jaar dat paard mee !!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: