Nieuw

Wederom aanslag op mensenrechten in Turkije, het land van dictator Erdogan

Turkije arresteert Koerdische politici, nachtelijke demonstratie in Den Haag

Turkse politieagenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag twee leiders en negen parlementsleden gearresteerd van de Koerdische partij HDP. Volgens Turkije weigerden de elf te getuigen in een zaak over ‘terroristische propaganda’. In Den Haag werd ’s nachts meteen gedemonstreerd tegen de aanhoudingen.

De politie viel donderdag in Diyarbakir het huis binnen van voorzitter Selahattin Demirtas en in Ankara het huis van Figen Yuksekdag. Volgens advocaten van de HDP is het partijbureau in Ankara doorzocht en zijn nog negen parlementsleden opgepakt. ‘Agenten staan voor mijn huis en willen me desnoods met geweld oppakken’, liet Demirtas nog kort voor zijn arrestatie via Twitter weten.

Verder lezen : http://www.gelderlander.nl/algemeen/buitenland/turkije-arresteert-koerdische-politici-nachtelijke-demonstratie-in-den-haag-1.6607942

HDP MP: This is a coup and fascistic approach of the state”

HDP Amed MP Çağlar Demirel described the detention of HDP Co-chairs and deputies as a coup and fascistic approach of the state.

Friday, November 4, 2016 /AMED – ANF
The AKP government’s increasingly ongoing operations of political genocide have tonight targeted the deputies of the Peoples’ Democratic Party (HDP) who were detained as a result of simultaneous house raids in line with the order of Diyarbakır Public Prosecutor.

HDP Amed MP Çağlar Demirel stated the followings regarding the crackdown on the party executives: “These raids and detentions are a coup. The will of the people cannot be suppressed through an abduction and arrest of their elected representatives. We consider this a coup and never accept it. This is the fascistic approach of the state.”

Via Koerdische Roos (sorry even geen tijd om dit snel te vertalen)

Een groep sympathisanten ging in Den Haag meteen de straat op om te demonstreren tegen de arrestaties. De spontane demonstratie is volgens de politie zonder incidenten verlopen. De Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan had op haar website al direct zorgen geuit over de arrestaties in Turkije en sympathisanten opgeroepen in Den Haag hun stem te laten horen tegen het beleid van de Turkse president Erdogan. De Turkse regering heeft recent veel politici van de HDP opgepakt.

Wellicht dat één van mijn collega’s uit de ‘dagdienst’ dit nog kan aanvullen en anders de lezers middels de reacties, ik moet snel gaan werken anders ben ik niet op tijd thuis voor me avond ‘bankzaken’

met groet Bolo

Doe mee met 8.344 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2107 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

18 Comments on Wederom aanslag op mensenrechten in Turkije, het land van dictator Erdogan

 1. Turkse fascisten hebben lak aan de Europese weekdieren en schakelen elke afzonderlijke oppositiegroep een voor een uit.
  Merkel. Obama, ze laten het allemaal toe.

  Like

 2. polderboy // november 4, 2016 om 09:21 //

  Wel aardig van Piri, zo een twittertje, maar het zet absoluut geen zoden aan de dijk.

  Turkije is economisch gezien niet een land. Het gebied waar de Koerden wonen heb je regio’s waar het regionaal inkomen zich op de grens van een derde wereldland bevindt. Vanaf Ankara richting het westen heb je de hogere inkomen regio’s waar zich de bedrijven bevinden, waarvan vele in handen zijn van het West Europese bedrijfsleven. Dat gaat om enorme belangen, en lui als Verhofstadt, die die belangen dienen, zullen hooguit pro forma wat brabbelen, maar Erdogan heeft groen licht om in de woorden van Rutte “de grenzen van de EU stabiel te houden”.

  Degene die reeds vroeg inzag dat Erdogan gevaarlijk was, Wilders van de PVV, wordt gemarginaliseerd. Vergeet verder niet dat Hitler de interneringskampen in 1932 reeds opende. Ook toen waren het economische belangen die kritiek verstomden.
  En vergeet verder niet dat het maar 30.000 manschappen waren, die uitvoering gaven aan de vernietiging van 6 miljoen Joden en 5 miljoen anderen in de kampen. Met ISIS-Erdogan kunnen we nog heel wat beleven.

  Piri zal met wat meer dan een twittertje moeten komen. Ik denk aan een arrestatiebevelen voor Erdogan en zijn trawanten of dergelijke.
  Maar dat kan niet, want dan komen de investeringen in Turkije in gevaar, zal Verhofstadt vinden.

  Like

 3. Volgens Russia Today is in de Koerdisch/Turkse stad Diyarbakir voor het politie bureau een bom ontploft na de arrestatie van de Koerdische politici. Geweldige ravage verder 1 dode en 30 gewonden.
  Een gebed zonder end.
  En dit moet dan de Oostgrens van de EU worden?? Brussel, Washington, Berlijn, Ankara 1 grote gore corrupte troep.

  Like

 4. polderboy // november 4, 2016 om 10:15 //

  Ja, en die autobom zal de PKK wel zijn, zegt een kloontje van Erdogan:
  http://www.manilatimes.net/1-dead-30-injured-blast-hits-turkeys-diyarbakir/294730/

  De Manila Times beschrijft de twijfel goed. De Koerdisch politieke leiders worden volgens schema van Erdogan kaltgestelt, en een paar uur later rijdt er een busje met explosieven voor het politiebureau met een bom. Lijkt me eerder georganiseerd door de nationaal-soennieten, de NaSoe’s, van Erdogan, zoals Hitler ook zijn truc had.

  Verder treden de NaSoe’s van Erdogan daar al veel langer als hufters op. Ze schieten daar maar wat graag bij elke gelegenheid die zich aandient Koerden kapot: http://rudaw.net/english/middleeast/turkey/14122015
  Van de EU mag het. En dat gelul over mensenrechten van lui als Timmermans, denk ik:
  “Neem je moeder in de zeik: achterbakse zakkenvuller.”

  Liked by 1 persoon

 5. ik begrijp een ding niet in Nederland, als ik zomaar de straat op ga en neem honderd mensen mee om protest te voeren ,en geen vergunning daarvoor heb. worden we gearresteerd en op gesloten ,en krijgen we een dagvaardiging mee. en moeten we voor de rechter verschijnen, en op zeker krijgen we een boete???????? maar turken en arabieren en dus alle moslims mogen dit hier zomaar, en worden met rust gelaten door deze wetdienaars. die ons behoren te beveiligen en te beschermen, doen ze het recht tegen over gestelde. HALLO wij betalen jullie lonen, en de buitenlanders betalen hier geen belasting. zoals we al 20 jaar weten. en hebben dus GEEN rechten op jullie beveiliging. jullie als wet en dienaars van de betalende macht en kracht, (dat zijn de blanke autochtonen bevolking) terroriseren jullie ons?????? en werken met wetten vanuit de sairahwetten (die zijn in Nederland ten strengste verboden) burger verraders landverraders, de politie moeten allemaal op nieuw hun C.V. naar de burgers toesturen. en dan beslissen wij als macht en kracht wel of je weer wordt aangenomen. ben je een corrupte politieagent (door onterechte bekeuringen heeft uitgeschreven, verzinsels heeft opgeschreven waardoor de burger werd geterroriseerd en berecht, zoals we van duizenden mensen al hebben gehoord. dan wordt je berecht volgens onze wetten. deze corrupte agenten zullen dan als burgerverraders en landverraders de straf verkrijgen die er op dit landverraad staat. en dat is de DOODSTRAF.

  Like

 6. In deze moet ik Erdogan gelijk geven. Zolang Erdogan buigt voor de wil van zijn Amerikaanse “bondgenoot” dan ziet de toekomst er voor hem rooskleurig uit. Maar zodra je kritisch wordt over de Amerikaanse heerschappij dan wordt je eerst maatschappelijk kapotgemaakt en daarna wordt er een kleurenrevolutie georganiseerd. Overheden moeten pro-Amerika zijn dat is een pre.

  Als Amerika miljarden gaat investeren in de oppositie, middels de CIA, dan ziet het er niet fraai uit voor Erdogan.
  Een anale verkrachting met een superscherp lang mes, zoals Muammar Gaddafi is overkomen, dat zijn geen vrolijke vooruitzichten.
  https://translate.google.nl/translate?sl=auto&tl=nl&u=http%3A//www.politonline.ru/interpretation/22887144.html

  Eerder was Erdogan, uiteraard volgens de westerse media, het grote democratische voorbeeld voor de islamitische wereld. En nu hij de Amerikaanse belangen niet meer voor de volle 100% dient, is hij volgens dezelfde media een dictator die schijt heeft aan democratie en mensenrechten.

  Degene die zich laten financieren door buitenlandse mogendheden om te moorden en chaos te organiseren, in eigen land en tegen eigen volk, zijn landverraders en dienen gestraft te worden.

  Like

 7. Het is ondertussen ook duidelijk bij welk kamp de Turkse piloot komt die het Russische vliegtuig in Syrië uit de lucht schoot.
  Het Pentagon heeft van Geopolitiek, en uit geostrategische belangen, een heel gevaarlijk en smerig spel gemaakt.

  Like

 8. polderboy // november 4, 2016 om 16:53 //

  @Lord of Hosts 14:44
  Vergeet niet de Chinezen, die met die door Erdogan opgehitste Turkmeense Oeigoeren zitten opgescheept. En de Russen, met die door Erdogan geradicaliseerde Tartaren zitten. En India, waar Erdogan in de buurlanden Pakistan en Bangladesh extremistische NaSoe’s financiert en opstookt om die Indiërs het leven zuur te maken.
  Maar goed, Erdogan kan natuurlijk altijd besluiten samen met een van zijn matties met een bromgordeltje om zichzelf richting de 70 geile maagden te schieten. Dat is natuurlijk het beste voor iedereen, mits hij het in een leeg veldje doet.

  Like

 9. @ polderboy
  Sinds de val van het Ottomaanse rijk (WWI) is Turkije, net als Duitsland, een vazalstaat van de Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde-Staten.
  Denkt u nu echt dat Erdogan op eigen initiatief, dus zonder opdracht van de VS, Oeigoeren en/of Turkestaanse volkeren mag trainen en inzetten?
  Wat zou Turkije, buiten de jaarlijkse miljarden injecties uit de EU en de VS, daar wijzer van worden?
  Turkije mag sinds jaar en dag, of ze willen of niet, als militaire basis dienen voor de Amerikaanse aanvallen op bijv; Afghanistan, Irak, Libië, Syrië, etc.
  http://uyghurtoday.com/2016/05/20/kak-ssha-podderzhivaet-uigurov/

  https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&rurl=translate.google.nl&sl=ru&tl=nl&u=http://www.warandpeace.ru/ru/commentaries/view/113279/&usg=ALkJrhiPja2tsUJE8uBIRAKMQYezFQhvyA

  Like

 10. Like

 11. polderboy // november 4, 2016 om 22:56 //

  @Lord of Hosts 19:32
  Dus als ik het goed begrijp is Mo in pakweg 622 na Christus die haatverzen gaan schrijven in opdracht van de CIA, en doen Erdogan en ISIS, CIA ambtenaren, niks anders. Die arme koppensnellers zijn slachtoffer van een zionistisch complot neem ik aan?

  Like

 12. polderboy // november 4, 2016 om 23:21 //

  @ Lord of Hosts 19;32
  Zo’n 150.000 devote moslims trekken piswoest in Indonesië naar het presidentieel paleis op, omdat een christelijke bestuurder het gewaagd had de Koran te citeren:
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/26961877/__Politie_Indonesie_stopt_massaal_moslimprotest__.html

  Dat het 150.000 Joodse CIA agenten zijn, kun je zo wel raden. Moslims doen zoiets niet natuurlijk.

  Like

 13. polderboy // november 5, 2016 om 10:00 //

  Opmerkelijk is dat de Minister President van Turkije Yildirim na de aanslag gisteren heeft gezegd dat de PKK terrorist na de bomaanslag in Diyanbakir is gedood:
  “He also said that one terrorist was killed in the blast, which he reportedly claimed was a PKK member.”
  http://www.ibtimes.co.uk/isis-claims-responsibility-turkey-car-bomb-attack-government-blames-kurdistan-workers-party-1589999?
  ISIS heeft de aanslag opgeëist.

  Yildirim liegt dus. En dat heeft tot gevolg dat de US zegt:
  “We staan bij onze vrienden Turkije en veroordelen de gewelddadige aanvallen van de PKK!”
  “We again call on the PKK to cease its senseless, brutal attacks, and we continue to stand by our friend and ally Turkey in this fight.”
  Verder zegt de VS zeer bezorgd te zijn over het oppakken van de gekozen HDP parlementariërs en het saboteren van internet door Yildirim:
  “..deeply concerned by the Turkish Government’s detentions of opposition members of parliament, including the co-chairs of the HDP, and by government restrictions on internet access today.”
  http://www.state.gov/r/pa/prs/dpb/2016/11/264091.htm#TURKEY

  Turks staatspersbureau AA maakt duidelijk dat Yildirim kan liegen, manipuleren en doen waar ze zin in hebben, want de VS blijft hem steunen:
  http://aa.com.tr/en/americas/us-continues-to-express-strong-support-for-turkey/679044

  Waarom zal de VS zich druk maken? Het is West Europa dat met 100 miljard investeringen de laatste jaren al zijn kaarten op Erdogan hebben gezet. Maar goed, dat is ook geografisch bepaald. De VS zetten hun goedkope lonen fabrieken in Mexico neer, en Brussel doet het in Turkije en nieuw aangeworven Oostblok landen. Tja, en You win some and you lose some.
  Maar mensenrechten heeft het natuurlijk geen moer mee te maken.

  Liked by 1 persoon

 14. polderboy // november 5, 2016 om 13:26 //

  Bij de Volkskrant ondertussen niks over de haat zaaiende leugenaar Yildirim, maar lof voor de Turkse bondgenoten, die 71 ISIS doelen verpletterd zouden hebben:
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/turkije-voert-strijd-tegen-is-in-noord-syrie-op-na-aanslag~a4409609/

  Opmerkelijk, want de Turken kunnen geeneens het Syrische luchtruim meer in, omdat Assad en de Russen de islamistische ISIS aanhang uit Ankara hebben gewaarschuwd dat ze Syrische Koerden niet meer mogen bombarderen, omdat dat zal leiden tot consequenties.
  Verder opmerkelijk, want de Volkskrant citeert rechtstreeks de Turkse legerleiding, zonder verdere verificatie, hoewel inmiddels reeds vele malen is gebleken en er dus alle aanleiding voor is, om geen moer te geloven van die lui uit Ankara!!

  De Volkskrant: journalistieke kwaliteitskrant op het niveau van een rol pleepapier…

  Like

 15. polderboy // november 5, 2016 om 18:20 //

  De Turkse regering geeft aan de Turken in Duitsland opdracht om een bankrun op Duitse banken te organiseren:
  http://www.dailysabah.com/politics/2016/11/05/turkish-deputy-calls-people-to-withdraw-savings-from-germany-over-pkk-terror-support?
  Geweldige bondgenoten toch? Roepen openlijk op, om een financiële aanslag op de Duitse economie te plegen.

  Like

 16. “Turkish non-governmental organizations in Germany should seek their rights against the country that insults the Turkish state” he added.

  Wat een ongelooflijke lolbroek (lees kankergezwel) : Hoe zit het met ‘OUR rights’ ??? Motherfucker @#$^&@+#!!
  En dat wil dan vrij spel voor 80 miljoen Turken die ff naar hier komen om ons op te gaan voeden?! Fuck you !!! Beter een zooi illegalen die illegaal zijn dan 80 miljoen Turken die legaal worden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: