Nieuw

Erdogan’s Neo-Ottoman Plans

  • “Let us see how your Islamist friend [Erdogan] behaves after crushing the secular establishment.” — The author to a friend, 2004.
  • To insist on the borders Turkey accepted in the 1923 Treaty of Lausanne “is the greatest injustice to be done to the country and to the nation.” — Turkey’s President, Recep Tayyip Erdogan, October 19, 2016.
  • Erdogan’s newfound claims seem to refer not only to wish to regain hegemony to the west (Greece) but also about the south (Syria) and the southeast (Iraq). Turkey evidently wishes to be part of an Iraqi- and Kurdish-led offensive against Mosul, controlled since 2014 by the Islamic State of Iraq and Syria (ISIS).

 

Gatestone Institute >>

Doe mee met 8.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6483 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Erdogan’s Neo-Ottoman Plans

  1. Turkije is medespeler in de ‘grand chessboard’ hoofdzakelijk geleid door de VS. Dat zijn vrijwel alle landen van enig belang. ‘America has no permanent friends nor enemies but interests’. Uitspraak van Kissinger. Dat zegt genoeg.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: