Nieuw

Hoe de overheid steeds meer macht naar zich toe trekt en misbruikt

Deze reactie van Edjan op het artikel van Tijl Uylenspiegel leek me waard om als artikel te brengen. (hopelijk heeft de schrijver er geen bezwaar tegen).

Na Karel de Grote ging het bergaf in Europa. Zijn rijk versnipperde, er kwamen roofridders, Europa zat in de stront. Van een centrale overheid was nauwelijks nog sprake. In de zestiende en zeventiende eeuw krabbelde de overheid weer overeind. In de achttiende eeuw was sprake van absolute vorsten met een zeer grote macht over hun onderdanen. De absolute vorsten moesten wijken na de Franse revolutie (1795) maar de overheden die daar voor in de plaats kwamen, hadden nauwelijks minder macht.

Een kantelpunt kwam zo rond 1860 toen door heel Europa de overheden de meentgronden confisqueerden. Meentgronden waren van de gemeenschap. Men liet er zijn schapen grazen als het weiland was. Men sprokkelde er hout als het bos was. Men stak er turf als het moeras was. De daklozen en uitgestotenen hadden er hun hutjes op de hei.

Toen de overheden dat wilden inpikken, braken er opstanden uit. De burgers hadden nog wapens, vaak meegenomen nadat ze als huurling in een leger hadden gediend. Maar de overheid zette op dat moment door en verbood het wapenbezit. Daarmee werd toekomstig verzet vanuit de bevolking vrijwel onmogelijk.

Wat we zien is een overheid die telkens meer macht wil. Dat is menselijk. Als je drie bedelaars in een straat hebt, is er altijd één die geld eist van de andere twee, zogenaamd om ze te beschermen en alles te organiseren.

De overheid heeft inmiddels een absolute macht, groter dan van de 18de eeuwse absolute vorsten. Vele van haar instellingen voeren een dictatoriaal bewind. Als je er iets van zegt, krijg je te horen: “wij voeren alleen maar de beslissingen van de politiek uit. En de politiek wordt door de burger gekozen”. Het heet “democratie” en het klinkt aardig maar is niet helemaal waar. De burger staat dag en nacht bloot aan een ononderbroken stroom van staatspropaganda. Het begint al op de kleuterschool. De overheid sleutelt aan de taal om het bewustzijn van de burger te beïnvloeden. De overheid liegt en scheldt en dreigt. En perst zo hard mogelijk geld uit de burger. De overheid heeft vandaag de dag een controle over de burger waar het derde rijk jaloers op zou worden. Niets ontgaat onze overheid nog.

En al die propaganda hebben de burgers toegestaan want de vijand. En al dat spioneren hebben de burgers toegestaan want de terroristen en de pedofielen. En al dat uitpersen want de wegen en het leger en het sociale vangnet. De macht van de overheid groeit en groeit en het is nooit genoeg. Net zoals de burgers steeds dikker worden, wordt de overheid steeds almachtiger.

De burger zit als een kikker in zijn pannetje heet water. Het werd zo langzaam steeds warmer. Het is nu al zo heet en hij is zo suf. Hij kan er niet meer uitspringen. Als hij hard kwaakt, gaat het vlammetje even een tijdje wat zachter. Maar gekookt worden zal hij.

De invoer van mohammedanen is natuurlijk erg gunstig voor de overheid. Ze hoeven niet meer op het plebs te laten schieten: laat de mohammedanen dat maar oplossen. Die doen het graag en die doen het goed.

Doe mee met 8.097 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

10 Comments on Hoe de overheid steeds meer macht naar zich toe trekt en misbruikt

 1. bedonderde burger nr 16.000.001 // november 3, 2016 om 12:46 //

  Helemaal mee eens, dat is precies waarom de invasie plaatsvindt, de belangen van miljardairs als Soros en de hedendaagse VOC’s.
  Figuren als Obama en de Clintons laten zich graag hiervoor gebruiken. En de domme kiezer stemt op ze want het muzieklijstje van Tim Kaine is zou cool.
  Maar of Trump beter is? Het zijn allemaal roofridders. Er moet een ander politiek stelsel komen maar dat zal dan ook snel weer aangetast zijn door de rupjes nooitgenoeg.
  Wij, mensen, leren het nooit. Triest maar waar, zoals je ook aangeeft met die drie bedelaars. Klopt precies!

  Liked by 1 persoon

 2. Bedonderde burger.
  Bedonderen of bedonderd worden, that’s the question. Dat is, kort samengevat, de mens. Maar het gaat toch in grote lijnen goed met de mens? Wij staan bovenaan de voedselketen dus we mogen niet klagen. Het gaat in de natuur om het voortbestaan van de soort. Niks anders. Daarom neuken we ook. Sommigen uwer (ik noem geen namen maar hij woont in Zweden) denken abusievelijk dat wij neuken omdat wij dat fijn vinden, maar zo zit het niet. Wij vinden het alleen maar fijn, omdat er geneukt moet worden (en dat doe je nou eenmaal meer naarmate het fijner is) en er moet geneukt worden omdat er kinderen moeten komen. Sommigen uwer schrikken nu zeer. Jaja, het gaat om het voortbestaan van de soort, en om niks anders. Het is vervelend dat wij mensen over dat soort dingen na kunnen denken, (dat wij er helemaal niet zijn om nu en in het hiernamaals gelukkig te worden) want daar worden wij depri van. Geen nood. Daarom hebben wij de alcohol en de druks uitgevonden. En ik zie dat sommigen onder u die weg al gevonden hebben. Eind goed, al goed?

  Like

 3. bedonderde burger nr 16.000.001 // november 3, 2016 om 14:33 //

  Tja, dat eind goed? Weet niet. Hoewel, op zich is dat zo. Op de keeper beschouwt is niets belangrijk. Maar het moment dat iets akeligs gebeurt, dat is het euvel! Is het gebeurd dan is het enkel nog maar historie, niets meer, niets minder.

  Like

 4. Duchesne // november 3, 2016 om 14:51 //

  Meentgronden…..wat we nu landschappen noemen, of kroondomein. Vroeger een toevluchtsoord en een bron van levensnoodzakelijke voorzieningen, nu gebieden met landgoederen voor de rijken en hekken tegen de armen.
  Ik heb ooit eens beschreven hoe het bewonen van die landgoederen werkt en wie er mogen wonen. Voor hen die deze plaatsen onderling verdelen is het een recht, voor ons burgers zonder die kennissen kring is het gewoon corruptie en diefstal

  Meentgronden, het recht om ergens een eigen toevluchtsoord te hebben zonder te worden weggejaagd. Een plek om te leven, een plek om voor te vechten. Ik begrijp die mensen wel die in opstand kwamen, men had niets meer te verliezen. Eigenlijk werd hun een stukje bestaan ontnomen, zoals nu de bejaarden word ontnomen door pensioenen die ineens kelderen, zoals sociale wonien die ineens voor anderen zijn waardoor de woningnood onder autochtonen groter is geworden. De voorbeelden zijn legio, voor wie het wil zien. De volgende stap? Ik denk sociale uitsluiting van autochtonen door een voorkeur voor allochtonen. Ik denk dat. We het grootste verraad nog niet hebben gezien.

  Er stond een stuk over christelijke strijders in Syria die hun gebied terug veroverden. Men schreef dat de kinderen dood waren. Een volk dat niet vecht voor zijn eigen kinderen is geen volk, het is eeen groep die verdient ten onder te gaan. Een volk dat het vreemden toestaat de eigen vrouwen en kinderen te verkrachten is een laf volk dat niet het recht verdient nog te leven.

  Grusse aus Deutschland, euh, scheisseland.

  Liked by 1 persoon

 5. Esperanza // november 3, 2016 om 15:42 //

  Tja, drugs als vorm van zelfmedicatie ter overleving in het aardse tranendal.

  Like

 6. Esperanza // november 3, 2016 om 15:59 //

  Geert Wilders is volgens Cliteur uniek in zijn soort, en moet daarom op de bescherming van de overheid kunnen rekenen.

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/knoops-doet-opnieuw-wrakingsverzoek-in-proces-wilders~a4408070/

  Like

 7. Het zijn een paar video’s achter elkaar en er is nog veel meer te vinden.

  Like

 8. Hollander // november 3, 2016 om 20:44 //

  Zijn we geen volk meer? Daarom zoeken we naar Pokemon’s.

  Like

 9. plus vertaling met mayonaise

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: