Nieuw

Zweden’s morele stem hoor je nooit bij Palestijnse terreur

Isaac Bachman, Israël's ambassadeur in Zweden

(Door: Isaac Bachman – Vertaling: rommel)

Europa’s eenzijdige benadering van het conflict tussen Israël en de Palestijnen is de grens van het absurde gepasseerd, schrijft Isaac Bachman, ambassadeur van Israël in Zweden.

Al meer dan 3000 jaar speelt Jeruzalem een centrale rol in de geschiedenis van het joodse volk  – politiek, religieus en cultureel. Verleden week heeft de UNESCO – een orgaan van de Verenigde Naties voor onderwijs, wetenschap en cultuur – een absurde resolutie aangenomen die de Joodse band met de Tempelberg en de Klaagmuur ontkent, de heiligste plaatsen in het jodendom.

Om te zeggen dat Israël geen verbinding heeft met de Tembelberg is hetzelfde als zeggen dat Zweden geen verbinding heeft met Ikea of dat Frankrijk geen verbinding heeft met de Eiffeltoren. Met deze beslissing heeft de UNESCO – en alle andere landen die de resolutie aanvaarden  – zijn laatste restje legitimiteit verloren.

Absurde resolutie

Deze keer heeft Zweden beter gehandeld en onthielden zich van stemming in plaats van in april van dit jaar, toen ze een gelijkaardige resolutie ondersteunden. Toch moet men zich afvragen hoe het mogelijk is dat Zweden en andere landen die zich onthielden van stemmen geen mening hebben over een dergelijke absurde resolutie, die duizenden jaren joodse geschiedenis ontkent. Er zijn echter een aantal Europese landen die opkomen voor hun principes en tegen de resolutie hebben gestemd, Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland, Litouwen en Estland.

De stemming is het zoveelste voorbeeld van het eenzijdige beleid van Zweden ten aanzien van het Palestijns-Israëlisch conflict. We horen vaak de Zweedse morele stem wanneer het gaat over de mensenrechten in Israël, kritiek op de Israëlische zelfverdediging en komen er lange lijsten met eisen aan Israël. Dezelfde morele stem hoor je nooit om eisen aan de Palestijnen te stellen of zelfs kritiek op hen.

Het Palestijnse terrorisme

Zelfs als de Palestijnse Autoriteit salarissen betaalt aan Palestijnse terroristen, terroristen toejuichen die joodse kinderen vermoorden, en antisemitische propaganda verspreiden horen we van Zweden geen kritiek of een poging deze geïnstitutionaliseerde politiek te stoppen. Zweedse vertegenwoordigers durven niet eens het Palestijnse terrorisme te noemen voor wat het is: het Palestijnse terrorisme. Zelfs als de Palestijnen een campagne voeren die de geschiedenis probeert te vervalsen weigert Zweden zich te verzetten.

Dat Zweden niet tegen deze historische revisionistische resolutie wilde stemmen is een van de vele voorbeelden van het eenzijdig beleid van het land in de richting van Israël. De Palestijnse campagne om de joodse band met Israël te aanvechten is de zoveelste poging van de Palestijnen het feit te verloochen dat het joodse volk de oorsprongsbevolking van Israël is die daar de afgelopen 3000 jaar continue aanwezig is geweest – en daarmee het recht van Israël ontkennen om te bestaan.

Trieste realiteit

Het is een trieste realiteit dat de UNESCO, een VN-agentschap wat eigenlijk cultureel en historisch erfgoed moet beschermen, zodanig is gepolitiseerd dat zelfs westerse democratieën zoals Zweden gedreven worden door politieke belangen in plaats van principes en historische feiten.

Zowel UNESCO-secretaris-generaal Irina Bokova als VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon hebben de resolutie bekritiseerd, wat op zich een verder bewijs is hoe internationale organisaties worden gekaapt door een extremistische agenda.

Niemand met een beetje intellectuele eerlijkheid kan in ernst betwijfelen dat het joodse volk een historische, culturele en religieuze band heeft met het land Israël. Elke poging om deze band te ontkennen is een erosie van wetenschap. Dat UNESCO deze anti-wetenschappelijke propaganda bevordert is weer een tragisch voorbeeld van de schandelijke toestand waarin de VN-instellingen zich bevinden. De vrije wereld zou gebaat zijn bij het stoppen van dergelijke resoluties in plaats aan de kant te staan en zwijgzaam toe te kijken.

Isaac Bachman

Ambassadeur van Israël in Zweden

Bron:

http://www.gp.se/nyheter/debatt/sveriges-moraliska-r%C3%B6st-h%C3%B6rs-aldrig-vid-palestinsk-terror-1.3918229

Doe mee met 8.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (3902 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

2 Comments on Zweden’s morele stem hoor je nooit bij Palestijnse terreur

 1. Het is een domino-opzet; de goede stenen omkieperen, zal de rest doen vallen.
  En deze interpretatie is veelvoudig toepasbaar op zowel het een als het ander.
  Vrijheid versus doctrine is zoals wit versus zwart; het is onverenigbaar.

  Like

 2. Afschaffen die VN [verenigdenazi’s] en hun aanhang [unesco], het is een Arabisch
  onderonsje, gekocht met olie dollars

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: