Nieuw

Zo wordt ’t associatieverdrag via achterdeur gewoon ingevoerd: referendum was zinloos

Met elke minuut dat de regering het definitieve besluit over het Oekraïnereferendum uitstelt, wordt dat besluit steeds minder relevant. Daar komt de prikkel vandaan om het uit te stellen, want het lijkt er steeds meer op dat er pas na verkiezingen echt knopen worden doorgehakt en dan is het te laat. Hoe zit dit precies?

In de ministerraad gesproken over het Oekraïne-referendum. We blijven tot het laatste moment naar een oplossing zoeken. pic.twitter.com/V0xt74Dt7Q

— Minister-president (@MinPres) October 28, 2016

Deel een uit deze reeks leest u hier, deel twee is optioneel. Waar er tijdens de referendumcampagne steeds werd benadrukt dat het een simpel handelsverdragje was, nu is kennelijk vooral belangrijk dat we naar het geopolitieke aspect gaan kijken. Zelfs het beleg van Aleppo zou een reden moeten zijn om het handelsverdrag met Oekraïne doorgang te laten vinden. Maar terwijl er erover bakkelijen, wordt er invulling gegeven aan het verdrag is verdere discussie uiteindelijk zinloos.

Douane-unie
Uit het verdrag mogen we opmaken dat we met Oekraïne feitelijk een douane-unie aan het optuigen zijn. Er wordt wel eens over gesproken of het land wel of geen lid wordt van de EU: dat is in beide richtingen niet duidelijk, de douane-unie wel. Bij een dergelijke samenwerking besluiten meerdere landen om de binnengrenzen voor mensen, goederen, diensten en kapitaal op te heffen. De douanes van de landen negeren de binnengrenzen en functioneren als één enkele organisatie, die zich vanzelfsprekend richt op de buitengrenzen van de gezamenlijke unie. Een volgende stap in het integratieproces is een muntunie, wat de EU middels de euro met de meeste landen ook al heeft.

Verder lezen : http://925.nl/archief/2016/10/31/zo-wordt-t-associatieverdrag-via-achterdeur-gewoon-ingevoerd-referendum-was-zinloos-3/

Doe mee met 8.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2070 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

7 Comments on Zo wordt ’t associatieverdrag via achterdeur gewoon ingevoerd: referendum was zinloos

 1. Dat referendum was helemaal niet zinloos. Dankzij dat referendum stond Rutte wekenlang in zijn hemd en zien we ook steeds duidelijker dat de regering de burger een smerige streek levert en dat wie het nog niet wist nu wel weet dat het een grote dictatoriale bende is.
  Zonder referendum had Rutte nog steeds zorgeloos met alles wat de EU hem voorschotelt akkoord gegaan. Nu is nogmaals duidelijk geworden, en dat kan niet vaak genoeg gebeuren, dat we als burgers besodemieterd worden.

  Liked by 4 people

 2. Blijven protesteren en zorgen dat ze ook groter in omvang worden, zorgen dat dit leugenkabinet gaat omdonderen, van zijn voetstuk valt, zorgen dat dit kabinet zich moet verantwoorden voor beganen misdaden. Er is nog veel voor een organisatie als Patriotten en anderen.

  Liked by 1 persoon

 3. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Dat is toch geen geheim met dit Sjoemel-kabinet!

  Like

 4. Like

 5. Daar gaan we nog een hoop plezier aan beleven voor wat betreft fraude.
  Daar kan je op wachten.

  Een naamsverandering is in Oekraïne met een kleine twee euro een stuk goedkoper dan een iPhone 7, die al snel achthonderd euro kost.
  https://www.powned.tv/artikel/man-ondergaat-naamsverandering-voor-gratis-ip

  Like

 6. corbison // november 2, 2016 om 19:01 //

  Mark Rutte, het kan niet anders hij moet een nazaat zijn van Arthur Seyss-Inquart hij lijkt ook op hem die had ook schijt aan de Democratie , maar we weten wat er met deze demagoog is gebeurt, hoop de dag mee te maken dat het met hem ook gebeurt.

  Liked by 1 persoon

 7. Duchesne // november 3, 2016 om 21:50 //

  Vraag: als Oekraine bij de EU komt, cq met ons gaat “asocieren” , mag ik dan de weg op met een AZOV vlag, je weet wel, die met dat vet gedrukte hakenkruis in het midden……of is het toten van onze nieuwe “aanwinst” bij de EU dan ineens not done?

  Ik vroeg me af hoe onze kamer/ regering het zou vinden als de burger om het goedkeuren van het verdrag / passeren van het referendum naar het binnenhof trekt met AZOV vlaggen ……..gewoon ff een punt maken met hun eigen huichelarij. Ik kan me weinig beter vreedzaam protest bedenken dan burgers die overal met te pas en te onpas met een AZOV vlag rondlopen. Prima manier om de jarenlange policor indoctrinaite in de bek te schijten.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Zo wordt ’t associatieverdrag via achterdeur gewoon ingevoerd: referendum was zinloos | eunmask

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: