Nieuw

Overheid of criminele organisatie?

Normaal gesproken zou je bij een democratie kunnen denken dat de overheid van ons en voor ons in het leven is geroepen, kiezers kiezen uit hun midden mensen die voor hun onze samenleving op poten moeten zetten en houden.

Tenminste dat zou je denken.

De praktijk is anders. Steeds vaker krijg ik het idee dat misdaadorganisaties zoals bijvoorbeeld de maffia de overheid als voorbeeld nemen en is het steeds meer de vraag welke van de twee de samenleving meer schade toebrengt. Vorige week stond daar een mooi voorbeeld van in de Elsevier, een voorbeeld dat helaas te weinigen van ons zal overkomen. Een moeder vroeg zich af hoe het mogelijk was dat haar dochter die een erfenis van een overleden peettante uit België kreeg van maar liefst drie miljoen euro daar in Nederland 60% belasting over moest betalen (dat wil dus zeggen dat ze 1,8 miljoen af moet dragen en derhalve slechts 1,2 miljoen overhoud). De peettante heeft dus altijd belasting betaald maar over het door haar opgebouwde vermogen wordt zomaar ineens 60% belasting geheven! In mijn woordenboek heet zoiets gewoon diefstal.

Nou is dat natuurlijk in dit geval een luxeprobleem dat u en mij helaas niet snel zal overkomen maar dat verandert niets aan het wangedrag van de overheid. Bij minder hoge bedragen gebeurd natuurlijk precies hetzelfde. En er zijn meer voorbeelden van diefstal door de overheid, wat bijvoorbeeld te denken van het heffen van belasting over….belasting? Klinkt gek maar het gebeurd wel, als u morgen besluit een nieuwe auto te kopen dan zit in uw aanschafprijs de BPM (Belasting Personenauto’s en Motorvoertuigen) en over het totaalbedrag (prijs auto plus BPM) wordt vervolgens BTW geheven. U betaald dus zeg maar € 20.000 voor een auto die maar € 10.000 kost! Vervolgens moet u brandstof in die auto doen en dat blijkt ook voor 62% uit belasting te bestaan (17% BTW en 48% accijns!) En dan bent u er nog niet want  u moet ook nog wegenbelasting afdragen.

Kan het nog gekker? Ja het kan nog gekker, stel u koopt morgen een pakje sigaretten van € 6,00 dan is € 3,45 daarvan accijns en € 1,04 BTW met andere woorden er zit 75% belasting verrekend in die € 6,00. Dat pakje kost eigenlijk aan productie, distributie, winstmarge fabrikant en winstmarge winkelier maar € 1,51 !

Stel dat u nu denkt na het betalen van zoveel schofterige belasting laat ik er maar een borrel op nemen dan komt u ook bedrogen uit. Stel u koopt een fles jenever van € 12,00 dan is dat voor € 5,58 accijns en voor € 2,27 BTW. U betaalt dus € 7,85 belasting terwijl die fles aan productie, distributie winstmarge fabrikant en idem winkelier slechts € 4,15 kost. Zelfs een drugsdealer likt zijn vingers af bij zo’n winstpercentage!

Nou zijn we tijdens de crisisjaren natuurlijk links en rechts om de oren geslagen met zogenaamde bezuinigingen maar tegelijkertijd blijkt dat de overheid tijdens de regering Rutte significant (heerlijk woord is dat) meer heeft uitgegeven! De vraag is dus steeds meer is de overheid voor ons of tegen ons in het leven geroepen, u mag het zeggen maar in mijn boekje zijn ze crimineler dan welk misdaadsyndicaat dan ook.

Weet u het doet mij een beetje denken aan die kikker, als je die in een pan heet water gooit springt hij er met dezelfde rotgang uit, zet je hem in een pannetje koud water en je zet hem op het gas dan blijft hij lekker zitten, nou ja tot hij dood is dan. En dat is bij ons ook gebeurd, als de roverheid de prijs van een liter jenever of een pakje sigaretten van de ene op de andere dag verdrievoudigd had dan was het land te klein geweest maar door steeds maar weer iets te verhogen heeft niemand wat in de gaten.

Het mag natuurlijk ook geen wonder heten dat de overheid steeds meer uitgeeft, een mooi voorbeeld daarvan is de AOW, die wordt uitgekeerd aan de hand van het aantal jaren dat u tijdens uw werkzame leven premie heeft afgedragen. Nou is een stevig aantal allochtonen (ja sorry, ik weet dat je dat niet mag zeggen maar ik weet even niet hoe je die groep anders zou moeten noemen) pas op latere leeftijd naar Nederland gekomen en zouden dus volgens de letter van de wet gekort moeten worden. Maar omdat ze niet of weinig hebben betaald aan een oudedagsvoorziening in de vorm van pensioen komen ze dan onder het bestaansminimum uit en dus worden ze aangevuld tot bijstandsniveau. Kniesoor die erop let dat AOW en bijstand elkaar nauwelijks ontlopen. En dat terwijl het een prachtig instrument zou kunnen zijn voor remigratie! Want hier kun je van pak hem beet € 800,00 per maand natuurlijk niet rondkomen maar in Marokko ben je met hetzelfde bedrag in een klap bovenmodaal! Wat ze tegenwoordig een win-win situatie noemen, zij blij dat ze in Marokko het Zwitserlevengevoel krijgen en wij blij dat ze opgesodemieterd zijn!

Doe mee met 8.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (486 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

56 Comments on Overheid of criminele organisatie?

 1. Prima artikel Tijl, het staat op mijn nieuwsblogg facebook

  Like

 2. Duchesne // november 2, 2016 om 11:53 //

  Gewenning is heel gevaarlijk, daarom is het soms goed een zwart wit lijn te hebben, zeker als het jou persoonlijke vrijheid aangaat. Van Edjan kreeg ik het verhaal over het allemansrecht en de afschaffing daarvan ergens in 1880 te horen, toen ineens de mensen niet meer hout mochten sprokkelen in het bos of hun dieren overal kochten laten grazen. Toen kwam men wel in opstand, omdat het contrast te groot was. Misschien een verhaal hierover verhaal Edjan?

  Like

 3. Zolang wij het een overheid noemen vinden zij het wel best.
  Maar in wezen zijn het EU vertegenwoordigers, wij hebben allang geen eigen regering meer.
  Zolang wij blij zijn met het idee dat dat wel zo is, en ons laten denken dat we ergens op kunnen stemmen, en ook nog dat dat een verschil zou kunnen uitmaken, zal het ze verder een worst zijn.
  Dat stomme volk trapt toch overal in.

  En het verschil met een uitkering en een WAO is nog altijd 100 euro.

  Like

 4. Ik bedoel een AOW.

  Like

 5. bedonderde burger nr 16.000.001 // november 2, 2016 om 12:01 //

  Natuurlijk zit daar de maffia en de witte boorden criminelen et cetera,
  in de politiek worden honderden tot duizenden miljarden rondgepompt, dus ergens wat laten verdwijnen lijkt simpel, zelfs legaal via subsidies aan bijvoorbeeld stichtingen die vluchtelingen ‘helpen’. Vandaar dat er nog veel en veel meer gaan komen, schooiers zitten miljarden hieraan te verdienen. Keurige bankiers en nette politici. Helaas is er geen journalistiek meer die de schandalen naar buiten brengen.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // november 2, 2016 om 12:04 //

  AOW te weinig om te leven teveel om te sterven

  Like

 7. Een criminelen-organisatie, die de schijn ophoudt voor de wereld.
  De rest van de wereldbevolking voorop stelt, uiteraard allemaal in eigenbelang!

  Like

 8. Republikein // november 2, 2016 om 12:28 //

  Simpel. sinds jaar en dag.

  Binnen elk ministerie zijn er afzonderlijke afdelingen, directoraten geheten. De Directeuren-Generaal geven leiding aan de deze directoraten die de Minister en Staatssecretaris op de verschillende beleidsterreinen ondersteunen. De Directeur-Generaal maakt zo deel uit van de ambtelijke top van een ministerie, tezamen met de Secretaris-Generaal en de plaatsvervangend Secretaris-Generaal. Bijvoorbeeld, binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er drie Directeuren-Generaal, één voor Europese samenwerking, één voor Internationale samenwerking en één voor Politieke zaken.

  De Directeur-Generaal heeft dus een grote verantwoordelijkheid en zijn vaak ervaren personen die al veel bestuurlijke ervaring hebben. Hij staat direct onder de Secretaris-Generaal en is ook het aanspreekpunt voor allerlei vragen vanuit de politiek. De voorkeur voor een politieke partij is echter niet belangrijk en zal dus geen rol spelen bij het wel of niet kiezen van de Directeur-Generaal.

  De ministeries zijn:
  ministerie van Algemene Zaken (AZ)
  ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)
  ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa)
  ministerie van Defensie
  ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI)
  ministerie van Financiën
  ministerie van Infrastructuur en Milieu
  ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
  ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)
  ministerie van Veiligheid en Justitie
  ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

  Zo, goed bezig, lekker geplakt.
  Wat ik ermee wil zeggen is:
  En van welke politieke gezindte zijn die lui?
  Juist, goed geraden.

  Jezus houdt niet van mij.

  Moeder, ik kan er niet meer tegen.
  Is niet tegen aan te vechten.
  Ik geef het op.
  Ik muzelluf en muh eiguh.

  Like

 9. Tijl, wel eens gedacht aan al die mensen die na hun 50ste ontslagen worden, enkele maanden WW krijgen en dan in de bijstand komen?
  Die moeten het dan maar doen met 100 euro minder tot ze 67 zijn.
  Daar hoor je AOW’ers nou nooit eens over.
  Als ik iets lees dan is het altijd dat de AOW te laag is, is ook geen vetpot maar de rest heeft het nog slechter.
  Maar daar hoor je dan weer een stuk minder over.

  Like

 10. Verhaal van Edjan.

  Na Karel de Grote ging het bergaf in Europa. Zijn rijk versnipperde, er kwamen roofridders, Europa zat in de stront. Van een centrale overheid was nauwelijks nog sprake. In de zestiende en zeventiende eeuw krabbelde de overheid weer overeind. In de achttiende eeuw was sprake van absolute vorsten met een zeer grote macht over hun onderdanen. De absolute vorsten moesten wijken na de Franse revolutie (1795) maar de overheden die daar voor in de plaats kwamen, hadden nauwelijks minder macht.

  Een kantelpunt kwam zo rond 1860 toen door heel Europa de overheden de meentgronden confisqueerden. Meentgronden waren van de gemeenschap. Men liet er zijn schapen grazen als het weiland was. Men sprokkelde er hout als het bos was. Men stak er turf als het moeras was. De daklozen en uitgestotenen hadden er hun hutjes op de hei.

  Toen de overheden dat wilden inpikken, braken er opstanden uit. De burgers hadden nog wapens, vaak meegenomen nadat ze als huurling in een leger hadden gediend. Maar de overheid zette op dat moment door en verbood het wapenbezit. Daarmee werd toekomstig verzet vanuit de bevolking vrijwel onmogelijk.

  Wat we zien is een overheid die telkens meer macht wil. Dat is menselijk. Als je drie bedelaars in een straat hebt, is er altijd één die geld eist van de andere twee, zogenaamd om ze te beschermen en alles te organiseren.

  De overheid heeft inmiddels een absolute macht, groter dan van de 18de eeuwse absolute vorsten. Vele van haar instellingen voeren een dictatoriaal bewind. Als je er iets van zegt, krijg je te horen: “wij voeren alleen maar de beslissingen van de politiek uit. En de politiek wordt door de burger gekozen”. Het heet “democratie” en het klinkt aardig maar is niet helemaal waar. De burger staat dag en nacht bloot aan een ononderbroken stroom van staatspropaganda. Het begint al op de kleuterschool. De overheid sleutelt aan de taal om het bewustzijn van de burger te beïnvloeden. De overheid liegt en scheldt en dreigt. En perst zo hard mogelijk geld uit de burger. De overheid heeft vandaag de dag een controle over de burger waar het derde rijk jaloers op zou worden. Niets ontgaat onze overheid nog.

  En al die propaganda hebben de burgers toegestaan want de vijand. En al dat spioneren hebben de burgers toegestaan want de terroristen en de pedofielen. En al dat uitpersen want de wegen en het leger en het sociale vangnet. De macht van de overheid groeit en groeit en het is nooit genoeg. Net zoals de burgers steeds dikker worden, wordt de overheid steeds almachtiger.

  De burger zit als een kikker in zijn pannetje heet water. Het werd zo langzaam steeds warmer. Het is nu al zo heet en hij is zo suf. Hij kan er niet meer uitspringen. Als hij hard kwaakt, gaat het vlammetje even een tijdje wat zachter. Maar gekookt worden zal hij.

  De invoer van mohammedanen is natuurlijk erg gunstig voor de overheid. Ze hoeven niet meer op het plebs te laten schieten: laat de mohammedanen dat maar oplossen. Die doen het graag en die doen het goed.

  Liked by 1 persoon

 11. Heren moderatoren.
  Mijn lange verhaal zit in het filter verdwaald. Kunt u het er svp uithalen?
  Dank
  [Is gefixt. – DGN]

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel // november 2, 2016 om 13:00 //

  BertG dat ben ik niet met je eens, verschillende ouderenorganisaties protesteren daartegen maar dat is een moeilijke en stroperige materie. Naarmate een mens ouder wordt is het in veel sectoren zo dat ze dan meer gaan verdienen, een soort beloning voor trouwe dienst zou je kunnen zeggen maar in onze geïndividualiseerde samenleving ziet men tegenwoordig dat ze hetzelfde of minder presteren en daar beter voor beloond worden. Werkgevers vervangen ze dus het liefste door een jongere werknemer. Ouderen (mensen boven de vijftig!) zijn wel enigszins beschermd maar er zijn voor creatieve ondernemers altijd wegen te vinden. Dat dezelfde ouderen moeilijk of zelfs helemaal niet meer aan de bak komen heeft min of meer dezelfde reden, ze kosten meer en leveren evenveel of minder op dan een jongere. Punt is dat werkgevers ze niet langer als mensen zien maar als productie-eenheid. Loyaliteit daar vegen ze hun reet mee af. Maar een oplossing is moeilijk, je zou kunnen stellen dat ouderen niet automatisch meer zouden moeten verdienen maar ja afbouw van opgebouwde rechten dat gaat niet zo soepel, vaak zijn er in het verleden elders concessies gedaan en hoe moet je dat dan verrekenen? Waar je wel gelijk in zou hebben is dat vakbonden hier veel te weinig tegen doen, nou ja niet alleen hiertegen maar tegen een hoop dingen, bij de stakingskassen klots het geld over de plinten maar stakingen worden zelden of nooit ingezet om eisen kracht bij te zetten en bij het minste of geringste worden ze door de rechter verboden of aan banden gelegd.

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel // november 2, 2016 om 13:06 //

  [Edit DGNeree] De reactie staat er alweer 🙂

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // november 2, 2016 om 13:09 //

  Sorry Edjan ik ben kennelijk niet zo handig in die dingen, ik zag hem wel in de spambox zitten maar kreeg hem er maar niet uit, geen idee waarom. Ik heb hem nu even gekopieerd ik zal je naam nog even toevoegen.

  Liked by 1 persoon

 15. Treiteren kunnen ze zeker.
  Zo weet ik na 9,5 maand nog niks over mijn belastingen van de gemeente en het is bijna het eind van het jaar. Nu al 3x een brief verstuurd met allerlei gegevens.
  We mogen er 1 jaar over doen vertellen ze je heel leuk.
  Ik ben niet meer aan het doen dan een ambtenaren afdeling aan het werk te houden.
  De ene na de andere smoes heb ik nou al gehoord, ze spreken zichzelf tegen over alles.

  Like

 16. Republikein // november 2, 2016 om 13:20 //

  In mijn haast om mijn broddelwerk op het net te krijgen iets heel belangrijks vergeten te vermelden, nml.
  “: De voorkeur voor een politieke partij is echter niet belangrijk en zal dus geen rol spelen bij het wel of niet kiezen van de Directeur-Generaal”.

  LARIEKOEK

  Like

 17. Dank je, Tijl Uylenspiegel. Het is prima zo.

  Like

 18. Tijl Uylenspiegel // november 2, 2016 om 13:42 //

  Ja sorry Edjan andere auteurs hebben het al vaker gezegd zo’n spamfilter leeft zo nu en dan een eigen leven en daar valt niks aan te doen, weghalen kan ook niet want je wilt niet weten wat hij er allemaal (terecht) uitvist. Ook voor anderen geld; mocht het u ooit overkomen dat een reactie in het niets oplost geef even een seintje dan herstellen we het zo snel mogelijk.

  Liked by 2 people

 19. Esperanza // november 2, 2016 om 13:54 //

  Die 60 % belasting over de Belgische ergfenis van die peettante zal in Belgë geheven zijn, hoewel dat voor strekking van het vehaal van Tijl niet uitmaakt.

  In Brussel en Wallonië wordt in gelijksoortig geval op een erfenis naar nicht op bedrag boven de 175.000 euro zelfs 70 % door de staat gestolen. Is er geen sprake van familieband dan is de heffing 80 % ….

  http://financien.belgium.be/nl/particulieren/gezin/overlijden/successierechten

  Like

 20. Esperanza // november 2, 2016 om 13:57 //

  Ik ben overheid ..

  Like

 21. Republikein // november 2, 2016 om 14:03 //

  Een overheid zonder burgers is niks.

  Like

 22. Esperanza // november 2, 2016 om 14:03 //

  Grappig, die type ‘ergfenis’. Hoewel ergerfenis beter zou zijn. 🙂

  Like

 23. Republikein // november 2, 2016 om 14:07 //

  Af en toe werken de cellen best wel.

  ‘Kinderen worden op papier vondeling gemaakt, dat is een misdaad’

  “Alleen als er geen andere oplossing beschikbaar is, mag men overgaan tot adoptie van een kind”, schrijft de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) vandaag in een advies over internationale adoptie. Volgens de raad zorgt adoptie ervoor dat oplossingen in het geboorteland, zoals pleegzorg en jeugdbescherming, niet voldoende worden ontwikkeld.
  http://nos.nl/artikel/2140947-kinderen-worden-op-papier-vondeling-gemaakt-dat-is-een-misdaad.html

  Goed zo joh, je kunt het wel als je je best doet.

  Like

 24. Tijl Uylenspiegel // november 2, 2016 om 14:10 //

  Wat ik uit het verhaal op Elsevier begreep Esperanza woonde de dochter in Nederland, maar het maakt zoals je zelf al zegt weinig uit wie het pikt, je bent het gewoon kwijt. Met kansspelbelasting gaat het net zo, als je wint heffen ze 25% belasting maar als je verliest dan hullen ze zich in stilzwijgen. Dat het dieven zijn bleek al bij de staatsloterij waar ze gewoon vele jaren niet verkochte loten wel mee lieten doen bij de trekking. Ik zou weleens willen weten hoe vaak de overheid de hoofdprijs heeft gewonnen met een lot dat helemaal niet verkocht was. Ze hebben verdomme niet eens een feestje gegeven!

  Like

 25. Esperanza // november 2, 2016 om 14:10 //

  ..typo …

  Like

 26. Tijl Uylenspiegel // november 2, 2016 om 14:14 //

  Probeer maar eens een keer legaal een kind te adopteren in Nederland! Aan de adoptieouders worden eisen gesteld waar je steil van achterover slaat terwijl de grootste imbeciel door er op los te neuken net zoveel mag maken als hij/zij wil.

  Like

 27. Republikein // november 2, 2016 om 14:16 //

  K ga ff mierenneuken, de kansspelbelasting is 29%.
  Maakt niks uit, de roverheid wint altijd.

  Like

 28. Esperanza // november 2, 2016 om 14:17 //

  Zelfde geldt voor aandelentransacties, Tijl (14:10), op winst wordt je gepakt, verlies is eigen schuld dikke bult. En wat te denken van de vermogensrendementheffing: je wordt belast op fictief tendement van 4 % van je vermogen waar 30 % belasting op wordt geheven. Zie dat nu nog maar eens te halen, die 4 % rendement op je vermogen, dan moet je van goeden huize komen.

  Like

 29. Republikein // november 2, 2016 om 14:27 //

  Het zijn ook nog eens aftrekbare kosten, dus ik betaal mee.
  Goedmenselijke hobby, moet dat altijd omgeslagen worden?
  Iets met cognitieve dissonantie.
  Zoiets:

  Like

 30. Esperanza // november 2, 2016 om 14:31 //

  Leuk Koreaans deuntje. Geen idee wat er gezongen wordt maar kan me d’r wat bij voorstellen

  Like

 31. Esperanza // november 2, 2016 om 14:34 //

  Voor de liefhebbers.
  English Translation:

  Nothing ever lasts forever
  In the end, you changed
  There is no reason, no sincerity
  Take away such a thing as love
  Tonight, I’ll be crooked

  Leave me alone
  I was alone anyway
  I have no one, everything is meaningless
  Take away the sugar-coated comfort
  Tonight, I’ll be crooked

  I scream and get dizzy
  I vent out of boredom to other couples
  I start fights for no reason like a town gangster
  Sometimes, I purposely shake my leg, crookedly
  The main characters of the movie called this world is you and me
  A lonely island, lost and wandering
  The empty streets are filled with those who are alone
  Unlike my heart, the weather is so damn nice

  I used to believe in you alone and I was happy
  But like a joke, I am left alone
  You used to promise me with your pinky finger
  But in the end

  Nothing ever lasts forever
  In the end, you changed
  There is no reason, no sincerity
  Take away such a thing as love
  Tonight, I’ll be crooked

  Leave me alone
  I was alone anyway
  I have no one, everything is meaningless
  Take away the sugar-coated comfort
  Tonight, I’ll be crooked

  I’ll put on thick eyeliner, use a whole can of hairspray
  Leather pants, leather jacket with a frown
  I want to hide my pain and become even more crooked
  So you can feel sorry, I’ll spit toward the sky
  You’re scared of my crude words and my rough eyes
  But actually, I’m afraid, I want to go back but I have nowhere to go
  I want to love but no one to love, what am I supposed to do?
  I can’t turn it back

  I used to believe in you alone and I was happy
  But like a joke, I am left alone
  You used to promise me with your pinky finger
  But in the end

  Nothing ever lasts forever
  In the end, you changed
  There is no reason, no sincerity
  Take away such a thing as love
  Tonight, I’ll be crooked

  Leave me alone
  I was alone anyway
  I have no one, everything is meaningless
  Take away the sugar-coated comfort
  Tonight, I’ll be crooked

  Will you not say anything for me tonight?
  I didn’t know being alone would be this hard (I miss you)
  Will you be my friend tonight?
  On this good day, this beautiful day, this day where I miss you
  Tonight, I’ll be crooked

  Like

 32. Esperanza // november 2, 2016 om 14:45 //

  In België (nog) geen vermogensrendementsheffing, dat dan weer wel. 😉

  Like

 33. Heb wat weg van Plastic Bertrand.
  Maar ik vind bijna alles wel op elkaar lijken.

  Like

 34. Esperanza // november 2, 2016 om 14:53 //

  Tuig van de ruichel, zowel overheid als Erdogan onderkruipers.
  ‘Ik kreeg nauwelijks steun van het college en in de raad’

  http://www.ad.nl/nieuws/ik-ga-door-tot-ik-erbij-neerval~afbfaae3/

  Liked by 1 persoon

 35. Ik heb niet zoveel tekst nodig om vast te stellen dat de huidige overheden zich steeds crimineler gedragen. Corruptie, leugens, hardvochtigheid. Koning Salomo vatte het zo samen: “De ene mens heeft over de andere geheerst tot diens nadeel”.

  Liked by 1 persoon

 36. Esperanza // november 2, 2016 om 15:25 //

  Roverheid, maffiose groep mensen met een vlag en een volkslied.

  http://www.deconsument.com/belasting-legale-diefstal/

  Like

 37. Esperanza // november 2, 2016 om 15:42 //

  All the lies we were told.

  Like

 38. @Tijl

  rechterpijltje; ‘not-spam’ wordt zichtbaar als je er over gaat met je muis. klikken om het tot ‘not-spam’ te verklaren. dan komt het onder linkerpijltje ‘pending’, normaal komen daar mensen in die specifieke toestemming nodig hebben om doorgelaten te worden. klikken op pending en op de zelfde plaats waar net ‘not-spam’ stond als je met je muis er over gaat, staat nu ‘approve’. klikken en het comment is weer zichtbaar:

  naamloos

  Liked by 1 persoon

 39. Merendeel van de spam is overigens van dit soort viagra meuk, of van lui die iets anders willen verkopen (air-max, schoenen, was een tijdje populair bijvoorbeeld) of lui die onze site willen verbeteren met SEO-tips. En het zijn er geen 96 zoals hier staat, maar tienduizenden, als we al niet over de honderdduizend zijn, die 96 zal van vandaag zijn. (en de trash dat is voornamelijk van rommel, als die de volgende dag spijt heeft van dronken opmerkingen de nacht ervoor, haha)

  Liked by 2 people

 40. Esperanza // november 2, 2016 om 17:14 //

  Ouwe glorie uit Belgenland.

  Like

 41. Duchesne // november 2, 2016 om 17:57 //

  Edjan, dat was geweldig uitgelegd ! ! ! Ferre Grignard, ha, ik ken zijn vrouw nog van vroeger….diggin her patatoes…

  Like

 42. De ondernemerstruck in België, lees en huiver:
  De ondernemer krijgt een premie als deze een 50+ in dienst neemt. De premie bedraagt 8000 eur.
  Nu heeft de werknemer een voltijds contract.
  De ondernemer doet aan de werknemer het voorstel het contract onder te brengen bij een van zijn dochtermaatschappijen daar dit voor de premie beter uitpakt belastingtechnisch en de 50+ werknemer beter is kwa uurloon.
  Natuurlijk gaat de werknemer hiermee akkoord.
  Echter na drie maanden en een beetje krijgt hij de mededeling dat hij toch niet meer voldoet aan het schema en de wensen.
  De ondernemer ontslaat hem en hij komt in het uitkeringscircuit.
  De ondernemer meldt de ontslagen af en het spel begint opnieuw met een 50+. en de 8000 eur. is inmiddels op rekening gestort van de ondernemer. Er is geen controle door de overheid.

  Liked by 1 persoon

 43. @ Guardiacivil, zo kan hier, als je een bedrijfje hebt, er een leer/werk project van maken.
  Dan krijg je gratis personeel met subsidie, het kost je alleen wat aandacht.
  Je beloningen zijn ruim, want je heb het er toch maar even voor over.

  Like

 44. @Guardiacivil // november 2, 2016 om 18:06 //
  Zo ging het vroeger ook met de Melkert-banen. Vooral gemeente- en rijksinstanties maakten daar misbruik van. Meneer of mevrouw kreeg een kut ehh pardon ehh een voorbipsbaantje en een reuze worst voor de neus> Nee, niet die, Rommel. Er werd ze wijs gemaakt dat ze in vaste dienst zouden komen en goed verdienen en interessant werk en een opleiding etc.
  Na een half jaar ontslagen om een voorbipsreden, de werkgever streek de premie op en …. nam een nieuwe Melkert-baner in dienst.

  Like

 45. Ed, is mij gebeurt, ik had ’t alleen toen nog niet door dat het zo werkte.
  Als conciërge op een middelbare school (geen schoonmaak werk) was best een leuke baan.
  Leerlingen uit elkaar halen, dingetjes repareren.
  Na een half jaar kon ik oprotten.

  Like

 46. Als Portugese heb ik 37 jaar in Holland gewoond, gewerkt en AOW premie betaald. Nu ontvang ik 74% AOW en woon in Portugal waar ik 28,5% belasting daarover moet betalen. Wat ik ontvang heb ik eigenlijk al die jaren vooruit betaald, dat is mijn eigen geld! Dat de belasting in Portugal zo hoog is komt doordat dit land zich heeft laten slepen in de EU fantasie met allerlei sprookjes, en dat heeft geleid tot een bankroet. Nu moet de Portugese volk en reuze schuld an de rijker Europese landen terugbetalen. Zoals jezelf zal kunnen uitrekenen, er blijft voor mij niet veel over. Ik ben jalous op de Marokkanen. Misschien ben ik in de verkeerd continent geboren: geldbarbaren, lafaards, linksdroplullen. Pokemon’s strijders, apathisch jeugd. Me, myself and I.

  Like

 47. Plaatste mijn opmerking bij het AD en binnen twee sec. was het er weer weggehaald.

  Like

 48. @BertG. // november 2, 2016 om 18:34 //
  Pas bij de derde keer dat ik dit verhaal hoorde van mensen die dit ook niet wisten en enthousiast aan de slag gingen, begon ik het te begrijpen.
  Ik heb gehoord van een jonge vrouw die haar kindje bij de creche moest stallen omdat ze zo nodig “assistent” in het onderwijs moest worden. De beloofde cursus, daar kwam telkens iets tussen. Na een maand of 4, 5 begon het haar te dagen, vooral toen ze een archiefje had gevonden met al die gevallen die vóór haar al uitgebuit waren.

  Musea, het CAD, noem maar op. Iedereen deed mee aan deze vorm van moderne slavernij.

  En nog steeds kom je mensen tegen die Melkert ergens best wel goed vinden.

  Like

 49. Republikein // november 2, 2016 om 19:02 //

  Viagra!!!!!

  Like

 50. Republikein // november 2, 2016 om 19:38 //

  Filterrrrrr

  Like

 51. Republikein // november 2, 2016 om 20:26 //

  Zou het helpen?
  Wie bepalen het nieuws in Nederland?

  ‘Whoever controls the media, controls the mind.’ – Jim Morrison

  De onafhankelijke media in Nederland zijn nagenoeg ter ziele. Steeds meer mediabedrijven zijn in steeds minder handen. Op een enkele uitzondering als De Groene Amsterdammer na, zijn de media in de loop der tijd overgenomen door almaar grotere corporaties die op hun beurt bijna allemaal in bezit zijn van slechts enkele machtige families.

  Vaak betreft het families met invloedrijke connecties en een dubieus verleden. De media vertegenwoordigen de belangen van de internationale corporaties, volgens de wereldberoemde onderzoeksjournalist John Pilger ‘de nieuwe heersers van de wereld.’1 Multinationals welke, sinds hun ontstaan in Nederland, winst en het tevreden stemmen van de aandeelhouders als enige drijfveer hebben.2

  Waarheidsvinding en het juist informeren van het publiek zijn ondergeschikt. Bij hen geen andere dan de officieel geaccepteerde kijk op de terreuraanslagen van 11 september 2001. Bij hen geen twijfel over de missies voor ‘vrijheid’ en ‘vrede’ van de Verenigde Staten in Irak en Afghanistan. Bij hen geen kritische vragen over de vrijheidsberovende maatregelen ‘tegen terreur.’ Veelal blijken de media propaganda- en manipulatiekanalen van overheden die met de corporaties en banken al sinds de trias VOC – Wisselbank – Staten Generaal uit de zeventiende eeuw en ver daarvoor een onlosmakelijke eenheid vormen.3 Duidelijk komt de verstrengeling met de overheid naar voren in de Tweede Wereldoorlog als veel media hun ware gezicht tonen en wie ze werkelijk dienen: niet het volk maar de overheerser. In Nederland is er slechts een handjevol mensen dat het nieuws bepaalt. Wie zijn zij?

  Het wereldnieuws verstrekt door een familie loyaal aan de banken, de kroon en de vrijmetselarij

  Het nieuws uit de wereld bereikt het Algemeen Nederlands Persbureau via internationale persbureaus. Het belangrijkste en grootste ter wereld is het financieel georiënteerde Reuters, opgericht in 1851 door de naar Groot-Brittannië gevluchte en door koningin Victoria tot de adelstand verheven Israel Beer Josaphat (Paul) Reuter.4 Voor de stichting van dit persbureau werkt Israel in de bank van zijn oom.5 In 2008 fuseert de Reuters Group met de Canadese Thomson Corporation, op het moment van fusie een van ’s werelds belangrijkste mediagiganten met kranten als het prestigieuze The Times(1967, nu bezit v. R. Murdoch) en eigendom van de familie Thomson. De Thomson familie is de rijkste van Canada en staat op de 31ste plaats in Forbes Magazine van 2007. David Thomson, derde baron Thomson of Fleet, bekleedt thans het voorzitterschap van het nieuwe bedrijf Thomson-Reuters. Net als de familie Reuter destijds, zijn de Thomsons in 1964 door de Britse monarch tot de adelstand verheven: de wijze waarop de Kroon appelleert aan het statusgevoel en de ijdelheid van invloedrijke personen en zo hun loyaliteit koopt. De Grand Lodge van British Colombia refereert aan deze verheffing en ook aan het feit dat de oprichter van dit media-imperium is toegetreden tot de hogere gelederen van de vrijmetselarij – dé manier om macht en invloed te vergroten – en gerekend wordt tot een van zijn beroemdste representanten. 6

  Like

 52. Republikein // november 2, 2016 om 20:27 //

  Net als Reuters is Thomson voor de fusie financieel gericht en is na de overname van Reuters zelfs marktleider op dit gebied.7 Thomson’s Financial’s standaard competitie tabellen (Thomson Financial’s Standard Leage Tables) geven overzichten met uitstaande schulden bij ‘investeringsbanken’ als Citygroup, Goldman Sachs en JP Morgan.8 Volgens Wikipedia leidt de Rothschild familie deze sectie van (Reuters-)Thomson: ‘De Rothschilds hebben de leiding op zich genomen van Thomson’s Financial’s competitie tabellen in investeringsbankieren, fusie- en overname deals in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië.’9

  Kent Cooper, directeur van de Associated Press waar hij 41 jaar werkte, schrijft in zijn autobiografie ‘Barriers Down’ (1942) hoe de Rothschild familie een aandeel heeft gekocht in de belangrijkste persagentschappen, waaronder Reuters. Op pagina 7 doet hij verslag van een twintig jaar durend gevecht om het recht van Amerikanen op de waarheid over het wereldnieuws en wie het bepalen.

  ‘Adolfs Nieuwe Papegaai’ nu in handen van royalistische nazaten nazi-collaborateur

  Op haar beurt krijgt het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) het wereldnieuws binnen via de internationale persbureaus, waarvan het ‘onafhankelijke’ Reuters met zijn ‘ready-to-publish’ nieuws in twintig talen de voornaamste is. En inderdaad neemt het ANP de berichten in de regel zondermeer over. Op 28 juli 2004 bericht de NRC dat Reuters en het ANP een alliantie gaan sluiten.10

  Het ANP is het Nederlandse persbureau dat nagenoeg alle media hier te lande van nieuws voorziet: omroepen, kranten, tijdschriften, websites, instellingen en overheden in binnen en buitenland. Op hun beurt reproduceren deze media, inclusief de ‘kwaliteitskranten’, dit nieuws zonder vragen. Het ANP, zo is Nederlanders altijd ingeprent, staat immers voor objectiviteit en betrouwbaarheid. In de oorlog werkt het ANP echter vlijtig samen met het nazi-regime en staat het bekend als ‘Adolfs Nieuwe Papegaai.’ Een getuige uit die tijd merkt op:

  ‘Ieder had wat een hekel aan die [ANP]journaals omdat ze net als de kranten een propaganda maken welke ons kermisachtig aandoet

  Liked by 1 persoon

 53. Republikein // november 2, 2016 om 21:03 //

  Ik was nog niet aan het eind van mijn latijn maar zat waarschijnlijk in het filter, daarom op deze wijze geprobeerd om het hijgend hert der jacht ontkomende, andersn had de webmaster de inhoud van deze link gepubliceerd, niet dat het mij wat uitmaakt, mijn naam is Jean Pierre en ben niet kwaad als je Arie Pieter zegt, zolang het maar niet gezegd gaat worden door Sharon of Kim of Lindsey
  .Veel schrijvers schrijven keurig maar het zijn net professors met een te groot ego, zeker in je broek gescheten als je zegt excuse me, I m a PHD.
  Sterf.
  http://balder.org/judea/Wie-Bepalen-Het-Nieuws-In-Nederland.php

  Like

 54. Republikein // november 2, 2016 om 21:08 //

  Ik hep er iets van doorgestuurd naar BB met verzoekje, doe er iets mee of niet, maak me geen flaus aus.
  Voor de rest, delete svp.

  Like

 55. Geachte geef nooit jezelf de schuld over wat je is overkomen. Het systeem buit ons uit. Daarom blijven protesteren en op de juiste persoon stemmen, op forums je onmacht en je weerstand tonen.

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Deze Volksoplichting moet iedereen lezen! | eunmask
 2. Hoe de overheid steeds meer macht naar zich toe trekt en misbruikt – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: