Nieuw

Labour parlementslid: ‘Steun’ sharia-rechtbanken en schrap ‘racistisch’ regeringsonderzoek

Een Labour parlementslid heeft gezegd dat het lang verwachte regeringsonderzoek naar de Britse sharia-rechtbanken ‘islamofoob’ is en gestopt moet worden, en zij stelt voor dat het religieuze wetssysteem staatssteun zou moeten krijgen.

Voorafgaand aan de start dinsdag van het speciale onderzoekscomité van het ministerie van Binnenlandse Zaken argumenteerde Naz Shah, die ook getuige zal zijn, dat de rechtbanken “aanvullend” zijn op het Britse rechtsstelsel en dat ze simpelweg “onder-gefinancierd” zijn.

Ze beweerde ook dat leden van de moslimgemeenschap van mening waren dat het onderzoek “islamofoob en racistisch” is.

De interventie van het parlementslid komt op het moment dat meer dan 100 moslimvrouwen, aangevoerd door the Muslim Women’s Network UK, verzocht hebben om het onderzoek te staken, met het argument dat het vrouwen behandelt als “politieke voetballen”.

Mevr. Shah, parlementslid voor Bradford West, vertelde het BBC radioprogramma 4’s Today: “Er zijn problemen met sharia-rechtbanken, vaak zijn er te weinig middelen, en (daardoor) is er niet die professionele standaard”.

“Wat we moeten doen is de sharia-rechtbanken ondersteunen. Sharia-rechtbanken zijn soms de laatste kans, waar mensen terecht kunnen die geen juridische bijstand krijgen, de bezuinigingen hakken er in en rechtbanken hebben geen zin om zich te buigen over kleine geschillen”.

 “Ze (sharia-rechtbanken) kunnen dus optreden als een aanvullende geschillen service, maar waar we zorg voor moeten dragen is dat ze niet discrimineren tegen vrouwen, want dat is waar het probleem ligt”.
.
Het parlementslid gaf wel toe dat de Britse wet altijd voorrang moet krijgen boven sharia-uitspraken en gaf ook toe dat de rechtbanken misbruikt kunnen worden om vrouwen te “onderdrukken”, maar voegde daar aan toe:
.

“Hoe dan ook, we moeten duidelijk zijn dat we naar deze kwesties kijken, want mijn maatstaf is dat als er één vrouw gediscrimineerd wordt dat er één teveel is en daarom moeten we heel genuanceerd zijn hoe we hier naar kijken, ik verwelkom dan ook het onderzoek”. (Huh wat, net was het nog islamofoob en racistisch. Ik loop wel eens een beetje te ‘fukken’ met een vertaling, maar deze is tot zover letterlijk. Dus of Breitbart maakt er een zootje van, of, en dat lijkt me waarschijnlijker loopt de dame in kwestie zich zo af en toe een beetje in te houden als ze denkt dat ze haar kansen verkleint om het toch door te drammen zoals we van moslims gewend zijn, Fub.) 

Terug in mei van dit jaar, toen de toen-nog minister van Binnenlandse Zaken Theresa May het onderzoek aankondigde, beweerde zij ook dat moslims in Groot-Brittannië “zeer gebaat zijn” bij de sharia-wetgeving.

Afgelopen weekend werd er bericht dat er bewijs overhandigd is aan het onderzoekscomité  dat één van de leidende sharia-rechtbanken in het Verenigd Koninkrijk “vrouwen slaande verdachten beschermt door de voortgang van het criminele onderzoek tegen hen te saboteren”.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2016/11/01/labour-mp-support-sharia-courts-scrap-racist-government-inquiry/

Filmpje van hoe het er toe gaat:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Labour parlementslid: ‘Steun’ sharia-rechtbanken en schrap ‘racistisch’ regeringsonderzoek

 1. Die vrouw Shah is als alle mislims. Ze weten altijd wel een of andere reden te bedenken waarom ze hun zin zouden moeten krijgen.
  En in dit geval, als linksdenker, komt er voor de problemen bij die sharia rechtbanken maar een oplossing bovendrijven en dat is, uiteraard zou ik bijna zeggen, meer geld erin pompen.

  Kennelijk hebben die linksdenkers, terwijl ze altijd afgeven op “kapitalisten” die denken alles met geld te kunnen kopen, toch eigenlijk hetzelfde idee dat je met geld alls kunt kopen. Niet alleen de loyliteit of steun van mensen maar zelfs hun ziel.

  Liked by 1 persoon

 2. Like

 3. We hadden hier in Europa ook zoiets in de achttiende eeuw. Familierechtbanken waar onderlinge geschillen opgelost werden. Ik herinner me vaag dat beide partijen elk een scheidsrechter mochten aanstellen. Dit voornamelijk in de beter gesitueerde families.

  Het volk vocht zijn onderlinge geschillen uit middels optochten met ketelmuziek, slachtafval neerleggen (die optochten ontaardden soms in lijfstraffen, brandstichting en een enkele keer moord). Als je bijv. geen zin had de buren uit te nodigen bij een bruiloft of een begrafenis, als je niet wenste in te springen bij ziekte, als je te opzichtig vreemd ging, een zwangere vrouw liet stikken dan kreeg je zoiets over je heen. En je moest niet proberen je daar aan te onttrekken want dan werd het erger. Weglopen naar een ander dorp had weinig zin want daar wisten ze het na een paar maanden (hoogstens jaren) ook.

  Aan al die toestanden kwam een eind door het invoeren van de wetten van Napoleon. Een wet voor het strafrecht en een voor het civielrecht. Zo ongeveer 1830 – 1850 werden die ingevoerd in Nederland. Ook werd er, ten behoeven van het strafrecht iets van een politie opgetuigd die ergens rond 1880 redelijk begon te functioneren (dat viel min of meer samen met het ontwapenen van de burgers).

  In onze tijd komt (onder applaus van de overheid) een middeleeuwse cultuur hierheen die al die dingen weer wil invoeren: eerwraak, vrouwenonderdrukking, kleinschalige rechtspraak op basis van hun geloof.
  En opeens mag het van de overheid. Als er kritiek op die sharia-rechtbanken komt, wauwelt de overheid dat er dan meer geld naar toe moet, dan zal het wel goed komen. Van onze overheid mogen de mohammedanen werkelijk alles en witmans moet zijn muil houden en zich laten afpersen. En stil in zijn pannetje heet water zitten.

  Onze overheid wil ons weg hebben en ze laten het vuile werk opknappen door hun geliefde mohammedanen.

  Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

 1. Labour parlementslid: ‘Steun’ sharia-rechtbanken en schrap ‘racistisch’ regeringsonderzoek | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s