Nieuw

In Groot-Brittannië bestaan veel meer shariarechtbanken dan eerder gedacht

Dat zegt een voorstander van legalisering van de controversiële islamitische rechtbanken in Groot-Brittannië.

De shariarechtbanken, die vooral worden gebruikt voor het regelen van huwelijken en scheidingen, worden opgericht in moskeeën, bij mensen thuis en in de kelders van winkels. De geïmproviseerde rechtbanken blijken een enorme bron van inkomsten: de religieuze leiders hanteren vaak hogere tarieven dan in normale rechtbanken.

Elsevier >>

Doe mee met 8.062 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6087 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on In Groot-Brittannië bestaan veel meer shariarechtbanken dan eerder gedacht

 1. ‘Zeker eenderde van de islamitische huwelijken wordt niet erkend door de Britse wet, omdat een aantal moslims alleen volgens de voorwaarden van de sharia trouwt.’ Een aantal moslims staat hier gelijk aan ‘zeker eenderde’ van de huwelijkskandidaten waarbij een huwelijk twee mensen ‘verbindt’ en waarachter loyale familieleden staan. Van die eenderde kan men dus rustig het percentage moslims dat het rechtstelsel welke van toepassing is in het land waar men woonachtig is niet accepteert en ondergeschikt maakt aan een eigen ‘rechtssysteem’ inherent aan de koranische sharia waar is vastgelegd dat er geen gelijkwaardigheid bestaat en/of bestaanbaar is aangaande de schepselen ‘gods’ : vrouw en man.

  ‘Al-Dubayan (man van mohammedaans allure) houdt vol dat het allemaal wel meevalt. Volgens hem gaat het om enkele gevallen waarbij tegen vrouwen werd gediscrimineerd, uit de honderden processen die worden afgehandeld door de shariarechtbanken.’ Shariarechtbanken worden ‘bemand’ door mannen wel te verstaan. Mannen die vrouwen de mond snoeren en/of op het ‘rechte’ en volgzame pad zetten. Voor haar eigen bestwil, dat zult u toch begrijpen? Zij wel; weinig/geen keuze!! Zo werkt indoctrinatie; dat kan zeer beangstigende vormen aannemen. Zo angstig dat zij zichzelf zal verloochenen. Zo werkt het overlevingsmechanisme. Mannen daarentegen zitten, weliswaar op een andere manier, maar net zo goed onder de mohammedaanse plak. Er waren tijden, niet eens zo heel lang geleden, dat de burgerij alhier zeer opkeek naar de ‘gegoede orde’ en waaronder de dokter, de burgemeester, de politie-agent, de pastoor en de werkgever als ‘autoriteiten’ werden beschouwd. Een imam is als het verlengstuk van dooie mo, de boodschapper van de duivelse allah of is het allah die de boodschapper is van de duivelse mo? Hoe dan ook; deze heeft het binnen de islamitische traditie voor het zeggen, zoals de pastoor of was het de dominee(?) die ooit langs ging bij de jonge gezinnen om eens te zien of er al nazaten (voor de kerk) in aantocht waren. Wolkers en Reve schreven over de religieuze horror en trauma’s. Binnen de mohammedaanse sekte gaat het er nog venijniger aan toe. Op afvalligheid staat verstoting en/of eeuwige vervolging en niet zelden totdat de dood erop volgt.

  Iets als sharia-rechtbanken hebben geen bestaansrecht in ons humanistisch rechtsstelsel. Niet meer; niet legaliseren; niet ondersteunen, maar strafbaar stellen en opruimen. Maar voordat dit gebeurt, zal men in grote getale eerst moeten gaan begrijpen(!) en inzien(!) wat de fundamenten zijn binnen deze doctrine. Wanneer er binnen een gemeenschap ongelijkheidsbeginselen verankert zijn die resulteren in het discrimineren, beter gezegd: ondergeschikt maken van de helft van de gehele mensheid, te weten de vrouw, aan de andere helft van de mensheid, te weten de man; die resulteren in het discrimineren, wederom beter gezegd: ondergeschikt maken van die gemeenschappen, wereldwijd(!) die geen banden hebben en/of wensen aan te gaan met deze doctrine, dan wel hen die de doctrine hebben durven verlaten. De praktijk staaft zich aan hetgeen zich in dat zogenaamd heilige boek bevind.

  Wanneer men alle feiten eens goed naast elkaar zou leggen, kan het niet anders of de schellen vallen van de ogen. Helaas ken ook ik mensen die liever in hun eigen droomwereld blijven hangen en daar zelfs de bril voor afdoen.

  Niet ten overvloede

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: