Nieuw

En weer peutert Afshin Ellian het islamisme uit de islam

Het probleem is niet islamisme, maar islam. Net zoals nazisme het probleem was en niet nazismisme. Het is een vorm van taalknoeierij die ons niets verder brengt.

Trouw:

Naamloos.png

Ellian doet dit bijna altijd, het is structureel bij hem. Af en toe pikt die een ander woordje uit de brei; islamisme, jihadisme, en de laatste tijd legt die de nadruk op wahabisme en salafisme. Maar het probleem is en blijft islam. Het is de islamitische ideologie die onverdraagzaam is en het maakt niet uit welk stickertje je er op plakt. Door er heel veel verschillende stickertjes op te plakken belemmer je wel het zicht op het eigenlijke probleem. Vandaar dat ik Ellian niet behulpzaam vind.

Ik vraag me al tijden af waarom Ellian dat doet, want ik vermoed dat die wel beter weet. En vandaag liet Ellian zien waarom, Elsevier:

En wanneer westerse overheden openlijk de ideologische strijd zouden aangaan tegen de islam als geheel, zouden ze in conflict komen met 1,2 miljard wereldbewoners.

En daar lijkt Ellian voor terug te schrikken. Maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden en lossen geen problemen op.

We kunnen wel degelijk de strijd met islam als geheel aangaan, ook al betekent dat dan dat we in oorlog zijn met 1,2 miljard aardbewoners. We hoeven die oorlog niet op alle fronten actief te voeren, dat zou een enorme puinhoop geven. We moeten wel consequent zijn, onverbiddelijk, standvastig en hardnekkig.

0186

Om te beginnen moeten we vaststellen dat elke moslim een potentieel probleem is, en om de schade hier, en in alle niet-islamitische landen te beperken, moet remigratie de allerhoogste prioriteit krijgen. Van Spanje, dat er zeven eeuwen over gedaan heeft om het Iberisch schiereiland weer islamvrij te krijgen, moeten we de les leren dat het vrijwel zinloos is om moslims islam af te laten zweren. Spanje zag uiteindelijk geen andere uitweg dan verplichte remigratie.

Ten tweede moeten we vaststellen dat het een mondiaal probleem is en dat we op dit moment de verkeerde vrienden hebben. China, Hindoe-India en Rusland hebben allemaal hun eigen islam problemen. In plaats van vrienden te zijn met landen als Saoedi-Barbarije en Qatar, zouden we met voornoemde landen bondgenootschappen moeten smeden in de strijd tegen islam.

Ten derde is het niet de bedoeling dat we overal actief oorlog gaan voeren tegen alle islamitische landen, dat wordt een bloederige bende. We moeten islam isoleren. “Hek er om !” om het kort te zeggen. De grenzen met elk islamitisch land absoluut op slot. Dus geen vakantie meer vieren in Turkije, geen olie meer importeren uit Barbarije, geen ambassadeurs over en weer uitwisselen. Helemaal niks. Laat ze maar in hun eigen olie zwemmen en dan komen we over een paar jaar wel weer eens kijken hoe het met ze gaat.

Ten vierde moeten we overal op de wereld waar islam oorlog voert de goede – de niet-islamitische – krachten steunen. We moeten de christenen in Nigeria bijstaan tegen Boko Haram, de Hindoes in Kashmir helpen tegen de Pakistanen, de katholieke Filipijnen tegen Moro, enzovoort.

 

Doe mee met 8.098 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6136 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

11 Comments on En weer peutert Afshin Ellian het islamisme uit de islam

 1. Ik ben het met je eens, Fubar. Ik moet aantekenen dat Afshin Ellian zelf moslim was/is (?) en dat hij, wat dat betreft, heel ver gaat. Voor een (ex) moslim. Hij wordt dan ook regelmatig bedreigd.
  Verder, als je naar de reacties onder het artikel kijkt, zie je dat de meeste reageerders blijkbaar over het hele verschil islam-islamisme heen lezen en net doen alsof Ellian islam schreef waar hij toch echt islamisme schreef.

  Like

 2. Ik had de reacties gelezen, en kwam er ook een paar bekenden tegen 😉

  Like

 3. Aha! Ik zou het natuurlijk leuk vinden als ik wist wie die bekenden waren, maar ik begrijp: dat hoort niet. Dus ik zal er niet meer om vragen. Ik denk dat ik er al een paar ken … 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. Michael Jacobs // november 2, 2016 om 20:51 //

  “We moeten de christenen in Nigeria bijstaan tegen Boko Haram, de Hindoes in Kashmir helpen tegen de Pakistanen, de katholieke Filipijnen tegen Moro, enzovoort.” Inderdaad. Zo moeten we ook het enige land steunen dat een Joodse meerderheid heeft en dat ononderbroken – al meer dan een ééuw lang – probeert de jihad van zich af te slaan.

  Liked by 2 people

 5. dr.kwast // november 2, 2016 om 21:01 //

  En weer heeft de schrijver gelijk. Alleen men leest het niet en nog minder hoort men het.

  Like

 6. Ik had het al eens eerder geschreven over Ellian.

  Ik word een beetje moe van Afshin Ellian
  https://fubar.mobi/2016/04/16/ik-word-een-beetje-moe-van-afshin-ellian/

  Like

 7. Misschien probeert ie uit veiligheidsoverwegingen er een draai aan te geven.

  Like

 8. Republikein // november 2, 2016 om 21:44 //

  Goed topic.
  Minder goed was dat ik na het douchen en de koffie moest pissen.
  En wat bleek?
  Sloot de voorhuid niet goed over de eikel en piste naast de pot.
  Een voordeel was, ik kon het schoonmaken.
  Dat kan Ellian niet zeggen, al zou ie zo oud worden als Methusalem.
  Wat we beiden gelijk hebben is dat we tegen onszelf zeiden na het douchen;zo, hij glimpt weer als een hondelul in de maneschijn.
  Vies he.

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // november 3, 2016 om 01:27 //

  Ik heb een tijdje terug (in een reactie geloof ik) hetzelfde gezegd/bedoeld. Laat ze die olie maar lekker bij het ontbijten eten en laat ze in hun sop gaarkoken. Het kan nooit lang duren voor ze de eerste hongersnood hebben, nagenoeg alles moeten ze importeren want produceren doen ze nagenoeg niks, landbouw veeteelt het zijn dingen die arbeid verlangen en daar hebben ze allemaal een broertje aan dood. Zelfs de olie steken ze nauwelijks een hand voor uit, nou ja ze houden hun hand op om dollars te incasseren maar daar houd het wel zo’n beetje op.

  Like

 10. Alle mislims in (nog!) niet-mislim landen terug naar hun eigen mislimland, Ja ook de tweede, derde, vierde en vijfde generatie (of nog meer generaties zo die er zijn).
  Nooit, maar dan ook helemaal nooit meer binnenlaten.
  Zaken doen kan ook zhonder elkaar te ontmoeten, dat kan ten dele ook corruptie voorkomen.
  Iedereen blijft in zijn eigen woongebied en maakt er daar wat moois van.
  Alle investeringen in niet-mislimlanden worden verbeurd verklaard en verrekend met de zeker volgende verbeurdverklaringen in mislimlanden.
  En nee, geen wapens aan mislims verkopen, want dat is te gevaarlijk.
  Eens zien hoe goed het ze gaat over pakweg zo’n 50 jaren. Want laten we wel wezen, buiten liegen, bedriegen, roven, moorden en verkrachten hebben ze bepaald niet veel in hun mars.

  Like

 11. Like

1 Trackback / Pingback

 1. Donald Trump had tien keer zoveel landen een moslimban op moeten leggen – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: