Nieuw

Sharia court ‘protects wife-beating men by sabotaging criminal proceedings’

AN INFLUENTIAL Sharia court has been accused of “protecting wife-beating men” by interfering with criminal proceedings.

The Muslim Arbitration Tribunal (Mat) in Nuneaton, Warwickshire, has come under fire amid accusations of “sabotaging” criminal proceedings relating to domestic violence.

The Nuneaton Mat is one of the most influential Sharia courts in Britain, ruling on disputes between members of Muslim communities. On the tribunal’s website it states that it can make submissions to ask the Crown Prosecution Service (CPS) to reconsider criminal charges brought against men accused of domestic violence.

The Mat says it aims to provide reconciliation between parties where charges for criminal assaults relating to domestic violence have been brought forward.

The Express >>

Doe mee met 8.335 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7145 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Sharia court ‘protects wife-beating men by sabotaging criminal proceedings’

 1. Gerrit Tienkamp // november 1, 2016 om 06:07 //

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 2. ‘De wereld zou haar krachten moeten bundelen om gezamenlijk de strijd tegen terrorisme te voeren, zo suggereerde de Russische president Vladimir Poetin in zijn toespraak voor het Valdai discussieforum. In zijn 25 minuten durende toespraak opperde hij zelfs een Marshallplan voor het Midden-Oosten, om de vrede en veiligheid in een door oorlog en conflicten verscheurd gebied te herstellen.

  Poetin liet zich opnieuw kritisch uit over het buitenlandse beleid van de Verenigde Staten, dat volgens hem alleen maar voor een grotere chaos en meer terreurdreiging gezorgd heeft. Hij pleit voor een gezamenlijke aanpak, waarbij internationale verdragen en afspraken gerespecteerd worden.

  De Russische president kon er ook niet omheen te reageren op de voortdurende demonisering van Rusland vanuit met name de Verenigde Staten. Men probeert de aandacht van alle grote binnenlandse problemen in dat land af te leiden door de aandacht te richten op ‘Russische agressie’, die volgens Poetin helemaal nergens op gebaseerd is.

  Omdat we de boodschap van Poetin zo belangrijk vinden en omdat er in de Nederlandse media vrijwel geen aandacht aan gegeven wordt hebben we besloten de volledige speech uit te schrijven. Onder de video leest u het volledig vertaalde transcript. We hebben tussenkopjes toegevoegd om de leesbaarheid te verbeteren.’

  http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/poetin-maak-marshallplan-midden-oosten/

  Like

 3. Een mooie film voor de Kerst: ‘Death of a Princess’ (1980)
  ‘Insult to islam’, maar de NOS bukte niet en zond film toch uit

  Een van de meest omstreden documentaires ooit vertoond op de Britse televisie was ongetwijfeld Death of a Princess (1980). Het werd uitgezonden op 9 april 1980 op het Britse ITV channel als ‘docu-drama’. Dat wil zeggen: een combinatie van een documentaire en drama. Het gaat over de executie in Saoedi Arabië van een 19-jaar oude Saoedische prinses Masha’il Bint Fahd Al Saud (1958-1977), tezamen met haar minnaar. De prinses werd gefusilleerd, haar minnaar onthoofd. Het was een soort ‘eerwraak’. De prinses zou met haar poging zich aan de heerschappij van de oudere over haar gestelde mannen te onttrekken de ‘eer’ hebben geschonden van de Saoedische familie (lees: mannen van de familie) en daarvoor moeten worden gestraft.

  Toen de uitzending op de Britse televisie had plaatsgevonden ontstond onmiddellijk een diplomatieke rel. Saoedi-Arabië wees de Britse ambassadeur uit, want naar het oordeel van de Saoedi’s was de film een “insult to Islam”. De Britten reageerden geïntimideerd en minister van buitenlandse zaken Lord Carrington verklaarde de uitzending te “betreuren”.

  De NOS en Dood van een Prinses
  De controverse heeft in vele landen een rol gespeeld, ook in Nederland. Uitzending van de film door de NOS stond gepland op 16 april 1980.

  De vraag was: gaat de Nederlandse regering proberen uitzending af te blazen? En wie zijn de hoofdrolspelers in de Nederlandse discussie hierover?

  Minister van destijds Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk werk is op dat moment minister Gardeniers. Gardeniers belt met NOS-voorzitter Erik Jurgens om hem op de hoogte te brengen van “mogelijke gevolgen” van de uitzending. Premier Van Agt bevindt zich in het buitenland, maar op 13 april ontvangt vice-premier Wiegel de Saoedische ambassadeur. De ambassadeur wijst op “ernstige gevolgen” voor de relatie tussen Nederland en Saoedi-Arabië. Wiegel belooft contact op te nemen met de NOS.

  Staatssecretaris van verkeer en waterstaat Smit-Kroes is op dat moment op werkbezoek in Saoedi-Arabië. Zij laat aan haar gastheren weten actie te ondernemen om uitzending van de film niet te laten plaatsvinden, aldus het Algemeen Dagblad van 14 april 1980. Op 15 april roept NOS-voorzitter Jurgens de Raad van Beheer bij elkaar. Besloten wordt de film uit te zenden. En zo geschiedt op 16 april 1980.

  Verder lezen:

  De achtergrond van de film wordt hier kort uitgelegd.
  De film zelf is hier te zien.
  Een langere beschouwing over de film vindt men hier: Cliteur, Paul, and Houben, Laetitia, and Slimmen, Michelle, “Death of a Princess”, in: The Fall and Rise of Blasphemy Law, Leiden University Press, Leiden 2016, pp. 111-137.

  Paul Cliteur publiceerde onlangs Bardot, Fallaci, Houellebecq en Wilders: de juridische vervolging van vreemdelingenvrees en religiekritiek (2016).

  Bron
  http://politiek.tpo.nl/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: