Nieuw

Duitsers moeten integreren in de migrantencultuur om ze welkom te heten

Een sociologe in Duitsland is van mening dat het niet opschiet met de integratie van migranten in Duitsland en dat dat de schuld van de Duitsers is, omdat die weigeren te integreren in de immigranten moslimcultuur.

Sociologe Annette Treibel heeft een duidelijke boodschap voor de Duitsers als het aankomt op de complete mislukking van de integratie van de enorme aantallen islamitische parasieten die het land overspoeld hebben: Het is hun eigen schuld.

Terwijl ze de vraag stelt waarom immigranten in Duitsland zouden willen integreren terwijl Duitsers weigeren om de taal en cultuur van de immigranten te leren, beweert Dr. Treibel dat het de Duitsers zijn die op integratiecursus moeten en kennis moeten nemen van de cultuurverrijking, en niet de immigranten die zich aan Duitsland aan zouden moeten passen, zo bericht Die Welt.

Tijdens een debat in Dusseldorf benadrukte Treibel het narratief dat Duitsland een immigratieland is en geen ‘Leitkultur’ (no overarching dominant culture , staat er in het Engels en ik vertaal het lekker met een Duits woord zodat de Nederlandse lezers het begrijpen, Fub) heeft, maar eerder een land is dat is opgebouwd uit een mozaïek van culturen. Dit academische idee, dat Duitsland geen dominerende cultuur heeft, wordt gepromoot door verscheidene Duitse academici waaronder politicoloog Ulrike Guérot die, samen met Islamist expert Kurt Edler, er voor gepleit heeft dat mohammedaanse kolonisten hun eigen steden krijgen in plaats van dat ze integreren. (dat mogen ze ook niet van de koran, Fub)

Voor Teibel is immigratie een essentieel onderdeel van de moderne Europese samenlevingen en de Westerse wereld. Ze beweerde dat de massale instroom van immigranten vorig jaar niet tot conflicten hoefde te leiden omdat Duitsers en immigranten makkelijk in elkaars cultuur zouden zouden kunnen integreren.

Treibel, die als hoogleraar lesgeeft op het Instituut voor Transdisciplinaire Wetenschappen op de universiteit van Karlsruhe, is van mening dat de Duitsers het nog niet geaccepteerd hebben dat ze een immigratieland zijn. Ze vraagt zich af: “Als Duitsers dit feit niet willen erkennen, en in plaats daarvan vast willen houden aan een niet bestaande Duitse cultuur, waarom zouden immigranten dan willen integreren?”

In lijn met haar theorie, beweert de professor dat iedere asielzoeker, immigrant en vluchteling het recht heeft om te claimen dat ze ook ‘autochtone’ Duitsers zijn. Het hele idee dat iemand ‘native’ is in zijn geboorteland wordt daarmee vervangen door het idee dat iemand al recht op een land heeft als die er eenmaal zijn voet binnen gezet heeft, terwijl het idee dat er zoiets bestaat als een oorspronkelijke autochtone bewoner overboord gekieperd wordt.

Academici en linkse politici in Duitsland spelen al een tijdje met het idee dat de integratieproblemen opgelost moeten worden door Duitsers in plaats van immigranten te laten integreren. Duitsers moeten op de immigranten gaan lijken in plaats van dat de immigranten zich aanpassen aan de Duitse cultuur. Verschillende onderwijzers hebben laten weten dat Duitsers Arabisch moeten leren om de immigranten te helpen die geen Duits kunnen of willen leren.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2016/10/30/integrate-into-migrant-cultures-to-make-newcomers-welcome-germans-told/

 

Doe mee met 8.100 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6145 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

24 Comments on Duitsers moeten integreren in de migrantencultuur om ze welkom te heten

 1. Knettergek dat mens,komt iemand je huis in,heeft hij recht op al je spullen,zodra hij een poot binnen zet,komt op hetzelfde neer.Socioloog,laat ze eens behoorlijk een vak gaan leren ipv al die onzin te verkopen,toppunt van achterlijkheid.

  Like

 2. Tegen de tijd dat je alle talen uit de wereld zou kunnen, dan kan je een taal instituut beginnen.
  Uit elk land in de hele wereld lopen er wel een paar van rond overal.

  Like

 3. Of te wel, je aanpassen aan je nieuwe meesters om geen slaag te krijgen.
  Want anders is het je eigen schuld, had je maar meer je best moeten doen.

  Like

 4. ieznogoedh // november 1, 2016 om 09:34 //

  Socioloog?
  Mwoa, dat zegt al genoeg.

  Liked by 1 persoon

 5. Jeroen999 // november 1, 2016 om 09:45 //

  Wat ze dus zegt is dat het in Duitsland net zo’n typhus zooi moet worden als in die landen waar dat tuig vandaan komt.

  Like

 6. Tja, zo verging het de oorspronkelijke bewoners van de huidige USA ook…..

  Like

 7. Mens ga koken zou Pim zeggen als hij nog leefde.

  Like

 8. Ik ben nogal wantrouwend van aard dus ik ben er een beetje in gaan graven.
  Dit is haar onlangs verschenen boek:
  http://www.campus.de/buecher-campus-verlag/wissenschaft/soziologie/integriert_euch-9983.html

  Ik krijg de indruk (!) dat zij niet zozeer zegt dat de Duitsers zich aan dienen te passen aan de migranten en dat de migranten verder niets hoeven te doen, maar dat zij stelt dat het van beide kanten moet komen. Dat Duitsers net zo goed moeten integreren.

  “…Einwanderer in Deutschland sind keine Ausländer auf Durchreise, sondern gestalten unsere Gesellschaft mit. Sie sind nicht mehr nur Underdogs, sondern gehören inzwischen auch zu den Etablierten.
  So bedeutet es für manche der länger ansässigen Deutschen eine große Umstellung, dass sie nicht automatisch die Bestimmer sind: Ressentiments gegen Einwanderer, so die These von Annette Treibel, haben vor allem mit den gewandelten Hierarchien im heutigen Deutschland zu tun….

  Vrij vertaald (voor BertG.): “immigranten zijn geen buitenlanders op doorreis. Ze geven onze samenleving mede vorm. Ze zijn niet meer alleen underdogs maar zijn inmiddels ook ingezetenen.
  Het is voor de al langer in Duitsland levenden een grote verandering dat zij niet langer automatisch alles bepalen. Onderbuikgevoelens tegen immigranten hebben vooral met de veranderde hiërarchie in het huidige Duitsland te maken. (uitleg: dat Duitsers niet meer automatisch de baas zijn in Duitsland)

  Het artikel in Breitbart is een beetje overdreven en aangedikt maar niet onjuist. Temeer daar het uiteindelijk wel de bedoeling van “links” zal blijken te zijn dat inheemschen zich aanpassen aan het nieuwe Herrenvolk.

  Liked by 2 people

 9. Wij mogen ons niet langer “autochtonen” noemen. En ook de immigranten zijn niet langer “allochtonen”. Het zou allemaal veel te vaag zijn?
  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/11/nieuwe-norm-voor-overheid-woord-allochtoon-niet-meer-gebruiken-393085/
  Waarschijnlijker is, dat hier hetzelfde aan de hand is als vroeger met die ziekte die ze de “tering” noemden. Veel te kwetsend, want sommigen gingen het als scheldwoord gebruiken. Dus toen moesten we “tuberculose” zeggen en toen dat óók te kwetsend werd, werd het tbc en zelfs tb.
  Dit is nou de kern van de politieke correctheid. Zielige mensen beschermen.
  Waar het goed voor is? Want helpen doet het niet, en het werkt soms nog averechts ook.
  Nou de mensen die zo bezig zijn, laten hiermee goed merken dat zij moreel hoger staan dan het plebs (=wij). Net zoiets als vroeger de ouderlingen die helemaal voorin de kerk mochten zitten zodat het volk goed kon zien dat zij boven de rest verheven waren.

  Like

 10. Verwarde man maken we dan van, emotioneel verdwaalde.

  Like

 11. bedonderde burger nr 16.000.001 // november 1, 2016 om 11:35 //

  Ik ben een Nederlander van oorspronkelijk Amerikaans en Nederlands Germaans Gotische afkomst, het is maar dat jullie het weten.
  Noem mij geen allochtoon meer en ook geen autochtoon want dan voel ik mij gedemoniseerd, gestigmatiseerd, gediscrimineerd, gecriminaliseerd en gediskwalificeerd ook!

  Like

 12. Horatius // november 1, 2016 om 13:23 //

  Deze Treibel ventileert een Links gedachtegoed dat al een aantal decennia de boventoon voert in de politiek, bij justitie, politie en de lokale Overheden.

  Om over de hulpverleners en de Linkse activisten maar te zwijgen.

  Immigranten zijn per definitie zielig en getraumatiseerd en worden voortdurend gediscrimineerd, terwijl de harde realiteit laat zien dat zij zeer hoog scoren in de criminaliteitsstatistieken en de werkloosheidscijfers. En dat zou allemaal de schuld zijn van de autochtone bevolking die weigert zich te bekeren tot de Islam, dus zich ritueel te laten besnijden en zich in een boerka te hullen.

  Niet iedere immigrant of asielzoeker is een moslim, maar ze vormen wel de hoofdmoot en de rest zijn ex-kindsoldaten, ex-piraten en andere nobele wilden uit Donker-Afrika die hier hun geluk komen beproeven in o.a. het centrum van Parijs en binnenkort in Hoek van Holland bij hun pogingen het beloofde land binnen te komen.

  In het verleden waren het de Hunnen en de Noormannen die hier plunderend, rovend en verkrachtend hun opwachting kwamen maken. Maar toen bestonden er nog geen Verzorgingsstaat en Gezinshereniging, zal de Linkse kerk tegenwerpen.

  Bij ongewijzigd beleid zal West-Europa ten onder gaan in totale ontwrichting, het recht van de sterkste (de nobele wilde dus) en het uitroepen van een Islamitisch Kalifaat in de landen waar het Linkse gedachtegoed de dienst uitmaakt.
  En dit hele scenario wordt goedgekeurd en zelfs gestimuleerd door Brussel en Straatsburg, die blijkbaar op een lijn zitten met de religieuze baardmannen in Mekka.

  De uitslagen van de diverse referendums en straks zelfs de parlementsverkiezingen schijnen geen enkel effect meer te hebben (uitgezonderd landen als b.v. Hongarije) op de massale volksverhuizingen van militante moslims en Afrikanen die hier hun domicilie mogen kiezen op onze kosten en op termijn gaan zorgen voor talloze epidemieën, verloedering, verpaupering, criminaliteit en als bonus een fors aantal terroristische aanslagen.

  De Treibels en consorten maken blijkbaar de dienst uit in hun naïeve multiculturele droom van een maakbare samenleving waar geen grenzen meer zijn en de wereld van letterlijk iedereen is.

  Een totale chaos dus, waar men uitsluitend het vege lijf kan redden met het bezitten van een automatisch vuurwapen wat in theorie tot een burgeroorlog kan leiden.

  Die Hans Janmaat had bij nader inzien toch wel gelijk, al verkocht hij zijn educatieve boodschap niet altijd even handig.

  Liked by 2 people

 13. Teibel doceert op een universiteit. Op universiteiten viert sinds ca. 1975 het postmodernisme hoogtij. Als je dat een beetje slordig uitlegt, wordt het cultuur-relativisme. Het doet er allemaal niet zo toe wie hier de baas is. Kelten, Romeinen, Franken, Denen, Mohammedanen: het went wel en daarna gaat het leven gewoon verder.
  Tot nu toe ging dat soort overgangen altijd met veel strijd gepaard, want waarom zou de al aanwezige bevolking zich laten onderwerpen? maar de cultuur-relativisten hebben woorden als onderwerping, strijd en vijand afgeschaft.
  De mohammedanen zijn hier nu eenmaal en naarmate het er meer worden, krijgen ze uiteraard ook steeds meer te vertellen. En daar moeten wij maar aan wennen. Wij zullen ons moeten aanpassen, daar zal het in de praktijk op neer gaan komen.

  Dat is hun verhaal en daar moeten we het maar mee doen? Het is nog nooit in de wereldgeschiedenis vertoond!
  Maar pas op: ze zitten overal: in de politiek, de ambtenarij, de zorg, het onderwijs, de media. En de tijd van argumenten is nu wel voorbij, lijkt me.

  Like

 14. Teibel doceert op een universiteit. Op universiteiten viert al sinds ca. 1975 het postmodernisme hoogtij. Als je dat een beetje slordig uitlegt, wordt het cultuur-relativisme. Het doet er allemaal niet zo toe wie hier de baas is. Kelten, Romeinen, Franken, Denen, Mohammedanen: het went wel en daarna gaat het leven gewoon verder.
  Tot nu toe ging dat soort overgangen altijd met veel strijd gepaard, want waarom zou de al aanwezige bevolking zich laten onderwerpen? Maar de cultuur-relativisten hebben woorden als onderwerping, strijd en vijand afgeschaft. Ze zijn in wezen laf en decadent.
  De mohammedanen zijn hier nu eenmaal, zeggen ze, en naarmate het er meer worden, krijgen ze uiteraard ook steeds meer te vertellen. En daar moeten wij maar aan wennen. Wij zullen ons moeten aanpassen, daar zal het in de praktijk op neer gaan komen.

  Like

 15. Moet je je nou toch voorstellen, ben je altijd gewend om met Hugo Boss, Armani pakken te lopen met bijhorende Pirelli of Prada schoenen, daar waar je vandaan kwam, die door diepe ellende en met 1000den Km. wandelen door de woestijn zijn versleten, en dan komen ze hier met kleding van het leger des heils aandraven.
  Altijd gewend om in 3sterren restaurants te eten en hier geven ze je diepvries maaltijden.
  Dan gaat er wel wat verontwaardiging ontstaan, want dat is nou niet precies waar ze op had gerekend en wat ze ook was beloofd.
  En dan kan je wel eens boos worden en iets wat dwingend overkomen.
  Wij begrijpen ze gewoon helemaal verkeerd, en dat moet nou maar eens afgelopen zijn.

  En deze dame, die legt het ons gewoon even uit hoe wij dat recht kunnen zetten.

  Like

 16. Vervolg (het kwam weer in het spamfilter)

  Dat is hun verhaal en daar moeten we het maar mee doen? Het is nog nooit in de wereldgeschiedenis vertoond!
  Maar pas op: ze zitten overal: in de politiek, de ambtenarij, de zorg, het onderwijs, de media. En de tijd van argumenten is nu wel voorbij, lijkt me.

  Like

 17. En als wij het verdommen om Arabisch te leren, hoe moeten we ze dan ooit voorzien van de juiste Audi met bijhorende accessoires in des gewenste uitvoering en kleur.
  Dan zullen we ze toch eerst moeten leren begrijpen.

  Like

 18. Like

 19. Like

 20. Republikein // november 1, 2016 om 19:35 //

  De twaalf sterren op de vlag van Europa hebben eigenlijk niets te maken met het aantal lidstaten van de Europese Unie dat de euro heeft ingevoerd. Dit waren er oorspronkelijk wel twaalf. Waarom zijn het er dan twaalf sterren die op die vlag prijken?
  Het cijfer twaalf staat symbool voor perfectie, volledigheid en eenheid. Het zijn het aantal maanden in een jaar, het aantal uren op een klok, en er zijn evenveel sterrenbeelden. Het oude Israël uit de bijbel kende twaalf stammen en waren er twaalf apostelen. Tot slot staat de cirkel waarin de sterren geplaatst zijn symbool voor eenheid en gelijkheid.

  Like

 21. Tijl Uylenspiegel // november 1, 2016 om 23:38 //

  En zulke zwevers geven dus les aan toekomstige generaties zwevers, ik vraag me weleens af drogeren die mensen zichzelf of doen anderen iets door hun eten of drinken zodat ze continu in een andere werkelijkheid ronddolen? In plaats van lesgeven zouden ze die mensen in een ontwenningskliniek of een psychiatrisch ziekenhuis op moeten bergen, goed eten, voldoende slapen en een vriendelijke benadering door de verpleegkundigen zou misschien, heel misschien ertoe bij kunnen dragen dat ze ooit weer terug kunnen keren in het hier en nu. Helaas gaat dat niet gebeuren, in plaats daarvan is er een nieuwe generatie die tegen deze zwevers opkijkt en ze verheerlijken als een soort nieuwe messias. Eén troost; ze komen er nog wel achter binnen een paar decennia, ik ga het niet meer meemaken maar ik zou er heel wat voor over hebben om die smoelwerken te zien op het moment dat tot ze doordringt wat mede door hun veroorzaakt is.

  Like

 22. Republikein // november 1, 2016 om 23:57 //

  Hersenspoeling en Jezuïten, ’t spoort goed.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: