Nieuw

De taalpolitie draait door: “Allochtoon” verboden, “Kut-Marokkaan” mag nog wel

Kut streepje Marokkanen, fascistoïde Turken en criminele negers

Dat zijn de groepen waar we last van hebben en die geen Nederlanders zijn (ook niet als de overheid ze een paspoort cadeau gedaan heeft), en zo blijven we ze lekker noemen. Het maakt niet uit welk woord de overheid nu weer verzint in hun Orwelliaanse fantasie. Het zal elke normale Nederlander de bout hachelen, noch de pis lauw maken. Het zijn ook de groepen die zich hier niet aan wensen te passen en die we liever kwijt dan rijk zijn.

En Nederlanders zullen het nooit worden, voornamelijk doordat ze dat zelf niet willen. Het zijn ook de groepen die alle foute lijstjes aanvoeren. Dat de taalpolitie van het Ministerie van Juiste Gedachten nu besloten heeft dat ‘allochtoon’ niet meer kan omdat het foute associaties opwekt, betekent feitelijk dat de overheid toegeeft dat er een probleem is met die groepen. Dat die overheid het probleem nu onder het tapijt denkt te kunnen schoffelen door wéér een andere term te introduceren, lost het probleem niet op. Integendeel zelfs, het onbespreekbaar maken van problemen, waar dit een poging toe is, zal de zaak eerder verergeren dan oplossen. Problemen gaan niet weg door net te doen alsof ze er niet zijn. De problemen met buitenlanders kunnen op twee manieren opgelost worden; keihard integreren, of remigreren.

Bloemlezing:

De term ‘allochtoon’ heeft zijn houdbaarheidsdatum overschreden, schreef Gertjan van Schoonhoven dertien jaar geleden al.  Het CBS zet nu eindelijk een streep door het gebruik van de woorden ‘allochtoon’ en ‘autochtoon’, werd maandag aangekondigd. Ook de begrippen ‘westers’ en ‘niet-westers’ moeten het veld ruimen. Elsevier >>

 

We gebruiken woorden om ons uit te drukken. Iemand die uit het buitenland komt, noemden we een buitenlander. Maar dat mag allang niet meer. We moesten hem ‘allochtoon’ noemen. Dat mag nu ook niet meer. Er worden steeds weer nieuwe woorden opgelegd, zodat het steeds moeilijker wordt om ons uit te drukken. En daarmee worden we monddood gemaakt. De Nieuwe Realist >>

 

Ze zijn bij de WRR natuurlijk wel van de taalpolitie. Vertrouw mensen -vooral bij instanties- altijd als ze je vertellen wat ze allemaal niét doen of zijn; dan is dat namelijk wat ze wel doen of zijn. En waarom eigenlijk ontkennen? Als ze niet van de taalpolitie willen zijn, kunnen ze misschien ook gewoon het woord ‘taal’ opheffen, en veranderen in Orwell’s ‘Nieuwspraak’ en ‘Gedachtenpolitie’ introduceren om de fronzen die van tijd tot tijd nog op onze hoofden verschijnen met geweld glad te strijken. Dat accepteerden de murw geslagen mensen in Oceanië ook hoor, gewoon een kwestie van een paar jaar stug doorgaan met gaslighting, zodat mensen niet meer vertrouwen op hun eigen geheugen en perceptie van de werkelijkheid. TPO >>

 

Vanaf nu gebruikt de overheid namelijk het woordje “allochtonen” niet meer in haar officiële berichtgeving, maar hebben we er ineens een heleboel “inwoners met een migratieachtergrond” erbij. Werd de term in de jaren ’80 nog ingevoerd om niet telkens het kwetsende “buitenlander” te zeggen, tegenwoordig is het woord zo beladen dat kamerlid Marcouch (allochtoon, PvdA) er een motie tegen indiende; GeenStijl >>

Doe mee met 8.350 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7203 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

16 Comments on De taalpolitie draait door: “Allochtoon” verboden, “Kut-Marokkaan” mag nog wel

 1. Allochtonen zoals Claus von Amsberg heten Fremdkörper

  Like

 2. delamontagne // november 1, 2016 om 19:18 //

  M. van Dam; Onderzoek…………
  ( je kunt de namen allo/ auto veranderen, NL-ers blijven toch rac………………… ! ))

  Liked by 2 people

 3. delamontagne // november 1, 2016 om 23:52 //

  Toen ik de titel “Taalpolitie” las, dacht ik
  dat ,t over de verloedering van de NL-taal zou gaan.
  Ik hoorde n.l. een paar weken geleden op de radio de Staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam [ PvdA], zeggen: “……………….moewehun dan toestaan………..etc ”
  Hij bedoelde”……… moeten we hen dan toestaan……….etc”.
  Het ontbrak er nog maar aan dat hij zei:” …………..moewe dan toestaan dat hun dat zulle reégele…………..”
  Maar het ging gelukkig over discriminatie.

  Like

 4. Tja, Eric Blair gebruikte ook al een pseudoniem…

  Like

 5. En zo wordt ons stelsel afgebroken tot het zwart is.

  Like

 6. Ik vraag me af wat op de lange duur het effect is van die PC taal. “Kut” vervangen door “voorbips” werkt alleen als je gelijktijdig de voorbipsers beloond met aanduidingen als hoog opgeleid en begaan en eerlijk en zo, en de kutters bestraft met termen als: onderbuikers, schreeuwers, laagopgeleiden, en je mag ook rustig aan de tweede wereldoorlog refereren.

  Paaseiland 2.0. De standbeelden móeten opgericht worden, al gaat de hele samenleving naar de klote.
  Vertaald: De staatsalmacht móet ingevoerd worden, al gaat de hele samenleving naar de kloten.

  Al met al, als de overheid dit doorzet en met steeds meer beloningen en straffen omhangt, zal het wel gaan werken, maar denk ik toch dat zaken als kunst en wetenschap het zwaar te verduren krijgen. Het is natuurlijk ook mogelijk dat op straat elk nieuw woord binnen de kortste keren aftakelt naar ongeveer de oude betekenis. Iemand een “voorbipser” noemen: het zou een goed idee kunnen zijn. Maar er zit natuurlijk een enorme spot achter. Creativiteit laat zich zonder mitrailleurs moeilijk uitroeien.

  Like

 7. Komt toch net wat vriendelijker over als je tegen iemand zegt, wat ben jij een voorbipswijf i.p.v. wat een kutwijf ben jij.
  De Nederlandse taal is nog vindingrijk genoeg om elke “dwang” te omzeilen.

  Like

 8. Ik denk dat ik weer in de spambox zit.
  Zal wel vanwege het taalgebruik zijn.

  Like

 9. Bepaalde kerken worden wakker.

  Like

 10. Klopt, BertG zat in de spambox net als een lang verhaal van Edjan bij overheid of criminele organisatie.

  Like

 11. Fubar, je moet je collega’s een keer gaan uitleggen hoe zij ook dingen uit de spambox kunnen halen, schijnt een trucje te zijn, want ze zien ze wel er in staan.
  Maar kunnen er verder niks mee. Zomaar een idee of zo.

  Like

 12. mee bezig, en terwijl er mee bezig zag ik dat er nog meer in zat, een muziekje van jou, iets van esperanza met een you tube linkje ennog iets korts van Edjan.

  Like

 13. Soms hou ik er even mee op om steeds hetzelfde te vragen.
  En soms weet ik het niet eens meer.

  Like

 14. Ik? In de spambox? Ik weet van niks. En ik gebruik ook nooit woorden als “voorbips”. Kijk, want als je daar aan gaat beginnen, dan roep je het ook over jezelf af!
  Wat een voorbipsentoestand!

  Like

 15. Esperanza // november 2, 2016 om 16:59 //

  Waar gehakt wordt …..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: