Nieuw

Eritrea? Flikker toch op!

Zojuist een flink stuk gekeken van “Nazomergasten” een persiflage op Zomergasten dat anders dan het doet vermoeden best serieus is. Dit keer een uitgebreid interview/gesprek met Sharon Gesthuizen voor  SP, vorig jaar nog kandidaat voor het partijleiderschap dat zij verloor en nu neemt ze afscheid van de politiek. Los van of je nou links of rechts bent durf ik met een gerust hart te zeggen dat het een prachtige vrouw is, vooruit laten we ook eens een keer iets positiefs zeggen over een links persoon. Lang leek het erop dat ze de standpunten die ze heeft genuanceerd voor het voetlicht kan brengen. Nou moet ik zeggen dat ik het hele programma nog niet bekeken heb maar op zeker moment vloog ze (in mijn ogen) lelijk uit de bocht.

Het ging over migranten en/of vluchtelingen en ze vertelde dat ze altijd al veel gereisd had en dat ze vorig jaar in Eritrea en Ethiopië was geweest en dat daar veel mensen ontheemd waren wegens allerhande conflicten. (Conflicten overigens die vaak als oorzaak de islam hebben.Waar niet zou je kunnen denken) Veel mensen dus die zich genoodzaakt zien huis en haard te verlaten. Maar goed, Gesthuizen had eerder al duidelijk gemaakt dat ze wel voor een strikt uitzettingsbeleid was terwijl ze tegelijkertijd wel zo nu en dan een uitzondering bepleitte voor humanitaire redenen. Een loffelijk streven. Maar vervolgens zei Theodor Holman dat je toch niet iedereen maar op kon vangen. Daar begon het mis te gaan, Sharon vertelde dat 10% van de bevolking van Eritrea al vertrokken was naar elders, vaak betekende dat Europa. Waarop Holman zei dat die toch moeilijk allemaal hierheen konden komen. Nou zei Sharon voor Nederland was dit wel wat veel maar wereldwijd zou dit makkelijk moeten kunnen.

En ja, dan kun je mij opvegen! Hoezo wereldwijd? Hoeveel zijn er dan opgevangen in de buurlanden? Of is wereldwijd plotseling de hele wereld behalve Afrika? Wat is er nou mis met het ondersteunen van de opvang in de regio in de breedste zin van het woord. Als Kenia, Somalië of Sudan een opvangkamp maken kun je daar de mensen toch bijstaan om dat goed te doen? Dat heet toch ook ontwikkelingshulp waar we nu al jaarlijks miljarden aan uitgeven?

Waarom die mensen naar Europa halen of laten komen? Flikker toch op! Als tijdens de Duitse bezetting heel Nederland aan de wandel was gegaan dan stond toch ook niet de hele wereld te trappelen van ongeduld om ze op te vangen? Wat is dat voor waanzin? Heel Europa heeft in brand gestaan maar ons continent (althans de bewoners daarvan) is toch ook niet massaal naar Australië verhuisd? (ik noem maar een zijstraat)

Ik bedoel het is natuurlijk triest dat die mensen hun hutjes moeten laten voor wat het is maar dan hoef je ze toch nog niet in het Hilton onder te brengen? Natuurlijk is de opvang in die contreien in onze ogen primitief, maar hé ze waren zelf ook al primitief hoor, het was niet zo dat ze voorheen een eengezinswoning met voor en achtertuin hadden of zo! Helpen kan toch ook zonder ze gelijk maar in huis te halen? Heel Afrika hangt van conflicten aan elkaar maar je kunt toch verdomme niet een heel continent herhuisvesten omdat ze mekaar de tent uit knokken, voor je het weet liggen ze in het huis van de gastheer verder te knokken! Heel even tussen neus en lippen door werd ook nog even gezegd dat wij in het verleden ook heel veel Belgen hebben opgevangen. Hoezo appels en peren vergelijken? België is een buurland! Wij hebben meer met elkaar gemeen dat dat we verschillen! En die Belgen waren allesbehalve van plan hier te blijven, die wilden het liefste gisteren alweer terug! En zodra de mogelijkheid er was gingen ze ook weer terug. Iets wat je van Ethiopiërs of Eritreeërs niet kan of hoeft te verwachten! Weelde went snel hoor! Die zijn hun hele leven al druk met “the struggle for life” en die komen hier ineens in een land dat alles voor ze klaar zet; “hier eb je een huis, hier heb je een wasmachine, hier heb je een uitkering koop maar lekker eten.”

Nee gek is dat dat ze nooit meer weg willen! Zou Sharon eigenlijk enig idee hebben hoeveel miljarden mensen er in Afrika leven? Een land als Nigeria is in 9 jaar tijd gegroeid van 140 miljoen naar 181 miljoen (2006-2015) en volgens de Verenigde Naties zullen het er aan het eind van de eeuw 752 miljoen zijn! (en dat lijkt gezien het voorgaande een héél voorzichtige schatting!).

Is Tijl Uylenspiegel nou zo’n onmens dat hij tegen al die Afrikanen zegt “steek de moord maar”? Nee helemaal niet en ik heb ook niks tegen humanitaire hulp. Wel als die bestaat uit het bijna ongelimiteerd uitdelen van geld, maar we kunnen toch tenten brengen waarin ze kunnen schuilen en eten om te eten? Laten die soldaten die nu lopen mee te vechten in Mali en god weet waar in plaats daarvan ingezet worden als transporteur van hulpgoederen, dat levert gelijk een hoop minder gevaar op. Bijkomend voordeel is dat die mensen na afloop ook een stuk dankbaarder zijn dan wanneer hier na verloop van een aantal jaren blijkt dat ze zijn bestemd zijn voor eeuwig aan de onderkant van de maatschappij te vertoeven.

Die mensen zijn de eerste decennia helemaal niet in staat mee te draaien in een westerse maatschappij, en die zullen na van de eerste cultuurschok te zijn bekomen hier ook helemaal niet gelukkig worden, die waren gelukkig in hun hutje met een paar geitjes en een moestuintje.

Met andere woorden, die moeten niet “herverdeeld worden over de wereld”(behalve Afrika) maar geholpen in hun regio, en weet je wat? Dat is ook nog eens stukken humaner dan ze hierheen halen!

Weet u Tijl heeft geen kunstacademie gedaan, heeft ook geen Engels en Rechtsgeleerdheid gestudeerd maar hij gelooft dat hij ondanks dat hij minder heeft gereisd dan Sharon Gesthuizen beter oplossingen kan verzinnen dan zij.

 

 

 

 

 

 

 

 

Doe mee met 8.259 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (497 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

24 Comments on Eritrea? Flikker toch op!

 1. Lekker wijf die Sharon, alleen een beetje dom. Dat heb ik tegen mooie, ‘hoogopgeleide’ vrouwen, dat ze naïef en een beetje dom zijn.

  Like

 2. Sharon Gesthuizen lekker wijf ?
  Een recalcitrante linkse kutkop ik zou mn hond er nog niet op sturen als ik een hond had dan bij wijze van spreken.
  En haal dat hoog opgeleidt er maar van af is geen garantie voor nuchter verstand eerder een tool om in ontkenning te blijven tegenwoordig .
  Oh mevrouw Gesthuizen als je de hongersnood in Irritantia met zn hongernegerts zo erg vind en wil bestrijden hoef je niet zo ver te rijzen hoor dat kan gewoon hier in Nederigland .
  Hoe ? dan pak je een blaffer ga je naar de beurs en schiet je gewoon een aantal beurshandelaren door de knar als voorbeeld te stellen.
  Mag ik u voorstellen genocide op de beurs speculanten die jaarlijks miljoenen doden op hun geweten hebben en zo hun zakken vullen .
  Krijgt Mvr Gesthuizen geen speld tussen alstublaft filmpje:

  (dit filmpje verdient trouwens een engelse en NL sub als ik wist hoe had ik het al gedaan lang geleden ) en geupped op youtube

  Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel // oktober 31, 2016 om 16:13 //

  Nou ik zal dan wel niet zo kieskeurig zijn in de ogen van sommigen maar ik zou best een beschuitje met haar willen eten hoor. En ik zou mijn hond er ook af schoppen maar dan wel om zijn plaats in te nemen!

  Like

 4. hslot4, het is de leeftijd dat ze niet meer zo kritisch zijn.

  Liked by 1 persoon

 5. Lol of specsavers hahahahahhaha grapjuh ! mannen hahahahha. https://www.youtube.com/watch?v=E2tMV96xULk

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // oktober 31, 2016 om 16:40 //

  Ja als jullie zo doorgaan dan stijg je niet op mijn populariteitslijstje hoor als je dat maar weet 🙂

  Liked by 1 persoon

 7. Wie is jullie?

  Like 8. Ze lijkt verdacht veel op de Joker.

  Liked by 2 people

 9. Nou, daar kunnen ze niet meer omheen.
  Mack-up en licht kan voor sommige toch zoveel goed doen, zo goed zelfs dat je ze ’s ochtends niet eens meer herkend.

  Like

 10. Arnold Karskens was er onlangs een kijkje nemen.

  Hoe gevaarlijk is Eritrea?

  http://buitenland.eenvandaag.nl/standalone-player/111975

  Liked by 1 persoon

 11. Gelijk maar gesolliciteerd naar een blok:

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel // oktober 31, 2016 om 23:01 //

  Ja Fubar en dat nadat Arnold Karskens daar net een reportage had gemaakt waarin hij expliciet zei dat hij niet 1 kind had kunnen ontdekken! Ze blijven maar proberen om het te doen voorkomen dat daar allemaal zielige stakkers zitten in plaats van het gajes dat truckers bedreigd.

  Like

 13. Republikein // november 1, 2016 om 00:29 //

  Onnozele hals en lelijk.

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // november 1, 2016 om 01:02 //

  Nou… kijk het filmpje maar, daar ziet ze er echt niet verkeerd uit. En daarbij is ze van alles maar niet onnozel, ik verschil met haar van mening en ik zie dingen behoorlijk anders maar dat maakt haar nog niet onnozel.

  Like

 15. Republikein // november 1, 2016 om 01:08 //

  Ja, daar loop ik al 50 jaar tegen op.
  Blinde vlekken.

  Like

 16. Republikein // november 1, 2016 om 01:19 //

  Een verschil van mening stelt niks voor, zolang onze neuzen maar dezelfde richting aanwijzen.

  Like

 17. Je bent slechte vrouw je weet niks over Eritrea hou je mond je je bent in de hoofdstad geweest in staden en dorpen sterven ze van de honger niet alle eritrease mensen leven niet van uitkering hou je bek en bemoei met je eigen zaken je bent niet meer politieke vrouw

  Like

 18. Republikein // november 1, 2016 om 19:46 //

  Lekker neuken.
  Neuk haar je moeder.

  Like

 19. Tijl Uylenspiegel // november 1, 2016 om 23:15 //

  Het wil zo te zien nog niet echt vlotten met die inburgeringscursussen, communicatief scoren de cursisten ver onder de maat. Als ik Terberh zou zijn dan zou ik mijn geld, nou ja ons geld, terugeisen. 🙂

  Like

 20. Sharon Gesthuizen is een matig intelligent vrouwtje, maar dat ontgaat de verliefde Theodor Holman volkomen

  01

  Kijk, we heten allemaal wel eens Sharon, Lola, Kim, Lindsey of Chelsea, vooral als je ouders geen van beiden hoger onderwijs hebben gevolgd. Ik herinner me Sharon Gesthuizen (SP) vooral van een interventie tijdens het migrantenverdrinkingsdebat in de Tweede Kamer. Wilders had zesentwintig keer uitgelegd dat, als je consequent die bootjes terug op het strand van bijvoorbeeld Libië zou zetten, er na verloop van tijd geen bootjes meer zouden komen en er ook geen mensen meer zouden verdrinken. Nou, dat leverde een rijtje zelfmanifesterende interpellanten op – Klaver, Pechtold, Kuiken en Gesthuizen – die kwamen vertellen dat Wilders nu juist degene was die de vluchtelingen wilde laten verdrinken.

  https://martienpennings.wordpress.com/2016/11/01/sharon-gesthuizen-is-een-matig-intelligent-vrouwtje-maar-dat-ontgaat-de-verliefde-theodor-holman-volkomen/

  Liked by 2 people

 21. Republikein // november 1, 2016 om 23:39 //

  Vooroordeel?

  Like

 22. Tijl Uylenspiegel // november 1, 2016 om 23:48 //

  Ja hoor eens Fubar als je zo’n screenshot neemt dan maak je iedereen lelijk, sterker nog dan zou je zelfs mij lelijk maken… 🙂

  Liked by 1 persoon

 23. Afrika is ongeveer 10 keer zo groot als de EU en heeft ongeveer 1 miljard inwoners vergeleken met dik 497 miljoen voor de EU.

  Welkom, welkom…//sarc off

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: