Nieuw

Waar komen die ettertjes toch vandaan?

Rommel schreef gisteravond al over een op de vier leerlingen die met IS sympathiseren en je hoeft de krant maar open te slaan om allerhande berichten tegen te komen hoe allochtone schatjes zich misdragen. Hangjeugd, winkeldiefstal, draaideurcriminelen in kleine en grote criminaliteit, van drugsdealers tot roofovervallen en inbraak. Het lijkt maar niet op te houden.

Tijd dus om eens te kijken hoe ze daartoe komen. Te beginnen vanaf de vroegste jeugd.

Thuis wordt nog altijd de taal uit het land van herkomst gesproken, mede afhankelijk of vader werkt of gebruik maakt van het sociale vangnet spreekt hij een beetje Nederlands maar bij de minste of geringste aanleiding schakelt hij terug naar zijn moedertaal. Meisjes binnen het gezin mogen weinig tot niks, zoontjes daarentegen worden werkelijk als jonge prinsjes behandeld door de moeder des huizes. Die vlieger gaat niet op voor vader, die zijn nagenoeg allemaal uitermate dominant, niet alleen de kinderen moeten omzichtig met hem omgaan ook moeder moet oppassen want zijn handjes zitten vaak erg los. Tegenspreken moet uiterst omzichtig gedaan worden. So far so good, de kinderen worden peuters en daarna kleuters en dus moeten ze naar de kleuterschool en dat is natuurlijk best moeilijk als blijkt dat daar Nederlands wordt gesproken. Maar kleutertjes leren snel dus binnen niet al te lange tijd kunnen ze wel communiceren, met een zwaar accent dat wel, en met een beperkte woordenschat. Al doende komen ze op de basisschool en daar gaat hun niet al te vloeiende Nederlands toch wel parten spelen. Vader en moeder weten niet wat ze met de schoolrapporten aanmoeten of hoe ze ermee om moeten gaan, veel stimulans valt van die kant niet te verwachten. Pa en ma verwachten van de school dat zij het in hun eentje doen, thuis doen zij het dan.

Maar ja met een dominante vader thuis die bij het minste of geringste lellen uitdeelt is het thuis niet echt gezellig vertoeven, de dochters zijn daar aan overgeleverd want die mogen zelden onbegeleid de deur uit, voor de zonen ligt dat anders, van hun moeder mogen die sowieso al nagenoeg alles en vader is allang blij als ze naar buiten gaan want dan heeft hij er geen last van. In de landen van herkomst zorgen de buren en de politie wel dat ze het niet te bont maken. Hoe anders is dat in onze gefeminiseerde maatschappij, politieagenten gedragen zich eerder als maatschappelijk werkers dan als ordebewaarders, hoeft zo’n jochie thuis maar iets te zeggen voordat hij een knal voor zijn hersens krijgt, al gauw hebben ze in de gaten dat je tegen leraren of agenten of gewoon volwassenen op straat alles straffeloos kunt zeggen, er is toch niemand die op durft te treden. Als de ouders al naar de ouderavond komen dan nog hebben ze zoonlief nodig als tolk. Najib Amhali heeft in een van zijn conferences eens uitgelegd hoe dat werkt. Beter gezegd dat werkt niet, voor geen meter. Veel gezag hebben ouderen niet bij de kliertjes er wordt toch niet opgetreden dus ja dat maakt dat ze in twee werelden leven, thuis het brave jongetje spelen en buitenshuis kun je gewoon alles flikken. Represailles blijven uit.

Het gaat op school dus vaak niet erg goed en als de basis niet goed is dan wordt het vervolg ook steeds moeilijker en zonder begeleiding en stimulans thuis komt daar verdomd weinig van. Vader ligt daar niet wakker van, die heeft zelf niet of nauwelijks een school bezocht dus het zal hem allemaal aan de reet roesten. De gezinnen zitten vaak aan wat wij noemen het sociaal minimum, geld voor muziekles, voetbalclubs en noem het allemaal maar op, dat is er niet. Langzaam maar zeker groeien autochtone en allochtone kinderen steeds verder uit elkaar daarbij is het makkelijker praten met andere Marokkaantjes of Turkjes, te pas en te onpas wordt er over geschakeld op Marokkaans of Turks en niemand die dat gek vindt. En zo gaan ze elkaar “opvoeden”. Krijg je die leuke maar peperdure schoenen niet omdat daar geen geld voor is, maakt niet uit joh kom maar mee dan laten wij wel effe zien hoe je die kunt pikken en zo gaat het logischerwijs steeds een stapje verder. Het enige waar ze het voor in de broek doen is als iemand gaat klagen bij de ouders want dan volgt steeds een niet misselijk pak rammel. Dat helpt natuurlijk voor geen meter, het enige is dat ze kwaad worden op degene die geklaagd heeft en dat maakt niet uit of dat de buurman de leraar of een agent is geweest. Het is altijd iemands schuld, de schuld bij zichzelf zoeken komt niet eens in ze op. Het zit in hun “cultuur” en hun genen om ten alle tijden alles te ontkennen en maar al te vaak komen ze daarmee weg. Gepakt voor rijden op een brommer zonder rijbewijs? Wat een klootzak dat hij me daarvoor pakt, dat is vast omdat ik Turk/Marokkaan ben! Het komt niet eens in ze op te denken van “verdorie nou moet ik toch eens opschieten met dat examen”.

Dus ja na de basisschool zit er niet veel anders op dan de lichtste vervolgopleiding te kiezen en daar wordt niemand blij van, niet in het minst de ouders want die zouden veel liever zien dat hij een baantje neemt om mee te helpen binnen het gezin. Het excuus om dat niet te hoeven doen is gauw gevonden want hij moet zijn huiswerk maken, of hij dat doet is te betwijfelen want al gauw glipt hij het huis uit, zijn moeder zal het prinsje niet gauw tegenhouden en zijn vader is allang blij als hij is opgelazerd. En zo gaat het van kwaad tot erger.

En aan het eind van de rit zitten wij met onaangepaste agressieve ettertjes die denken overal mee weg te kunnen komen. De ellende is dat ze er niet veel naast zitten, politie en justitie daar hebben ze weinig van te vrezen, in het uitzonderlijke geval dat ze ergens voor gepakt worden krijgen ze hooguit een taakstraf waar ze niet komen opdagen en voor de rest blijft het business as usual.

Een weg omhoog in de maatschappij is zonder enige opleiding van belang en met een armzalige instelling eigenlijk onmogelijk, ze hebben grote moeite met autoriteit dus iets aannemen van een meerdere is al moeilijk zat. Vakken vullen in een supermarkt of werken in een plaatselijke snackbar heel veel anders blijft niet over.  Een leven van uitkeringen en kleine of grote criminaliteit lonkt en is tevens zo ongeveer het hoogst haalbare.

En dat is allemaal onze schuld! “Het westen” is de schuld of niet te vergeten die kk joden. Tenminste dat vinden de ettertjes, zij worden gediscrimineerd en achtergesteld, het komt werkelijk nog geen seconde in hun brein op dat ze zelf schuldig zouden kunnen zijn. Vanuit die positie is er daarnaast dan ook nog de mogelijkheid dat ze onder invloed komen van de een of andere halve gare die de islam als oplossing aanbied. En ja wat de uitkomst daarvan kan zijn dat weten we maar al te goed.

Zo ziet het probleem er zo’n beetje uit en een uitweg uit die vicieuze cirkel is niet bepaald gemakkelijk, dan kom je er niet met een buurtcentrum of kickbokslessen.

En zolang elk commentaar op het multiculturele drama wordt weggezet als discriminatie of racisme komt er niet eens een gesprek laat staan een oplossing naar voren.

Doe mee met 8.268 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (496 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

14 Comments on Waar komen die ettertjes toch vandaan?

 1. Waar moet dat heen, hoezal dat gaan, waar komt die rotzooi toch vandaan?

  Like

 2. cassandrasez // oktober 30, 2016 om 09:44 //

  Jezus zei al, Je kunt geen goede vruchten plukken van een slechte boom. De Islam is een kankergezwel dat alleen slechte dingen voortbrengt.

  Like

 3. delamontagne // oktober 30, 2016 om 10:11 //

  Op de peuter-speel-school begint de ellende al.
  De kindertjes zelf hebben thuis amper een bal om mee te spelen, dus in zo,n peuter-zaal komen al de kleine “twistjes”…….
  Zo,n politie-man die dat tuigh een “vuurtje” geeft, dat zul je in zuidelijkere landen toch niet zien, laats staan in Maroc.
  En dan zo,n beeld van ene “Wellink” hoofd politie A,dam. Op zijn knietjes in de Mosque, wat een blamage.
  Nee, de NL-politie is eerder een maatschappelijk werker.
  Dat in een andere landstaal praten op school, dat werd al 20 jaar geleden al verboden in de klas toen wij nog les gaven.
  OF ER NAAR GELUISTERD WERD, het antwoord is wel duidelijk.
  /////////////
  Klagen bij de ouders ? alsof die luisteren.
  Ik herinner me nog de avonden m,n vrouw vertwijfeld thuis kwam/zat. Avond verpest……..
  Zo,n misbaksel dat onder haar ogen ding[en] deed die niet deugen.
  ALTIJD werd ,t ontkend. Ook al zag je ,t onder je ogen gebeuren.
  De leugens werden tot uiterste volgehouden…..
  Als dan op een [ouder]-avond uiteindelijk de waarheid eruit kwam, werd zo,n jongen door z,n pa zowat ,t halve school-gebouw door geslagen en moesten de leraren er aan te pas komen om erger te voorkomen.

  OMDAT HIJ IETS HAD GESTOLEN ????
  , die reactie van de vader.

  NEE, NATUURLIJK NIET.
  Het gezichtsverlies is veeél belangrijker….
  ::::::::::::::::
  Te lage cijfers……………….?
  Diskremenasie, dat was het !
  ////
  De woorden Mo, Rachid, Farida etc,etc, wil kan zij niet meer horen.
  We zijn er gelukkig van af, al jaaaren……..

  Liked by 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel // oktober 30, 2016 om 10:45 //

  Dat schijnt specifiek iets Marokkaans/Berbers te zijn, al wordt je op heterdaad betrapt, dan nóg blijven ontkennen, bij Turken schijnt dat minder vaak voor te komen.

  Like

 5. Dit is een zijweg, maar hij loopt wél parallel aan het artikel van Tijl.
  De islam kent geen ontwikkeling. Geen renaissance, geen verlichting. Een dergelijke ontwikkeling kúnnen ze ook helemaal niet doormaken, want in de koran staat zo ongeveer dat dat niet mag. Alles is de wil van allah dus nadenken over oorzaak en gevolg hoeft niet en mag niet.
  Zolang mohammedanen de koran letterlijk nemen en zolang mohammedaanse staten de scheiding tussen geloof en staat niet doorvoeren, zolang blijft de hele zaak stilstaan zoals hij al 1400 jaar stil staat.
  Er is geen ontwikkeling en dan heb je ook nog die stammen-vetes onderling.
  De meeste mohammedanen zullen de koran nauwelijks lezen maar dan horen ze het wel van de imam en hun omgeving. Bij onderzoek blijkt steeds dat de meesten liever onder de sharia leven dan onder onze wetten.
  Misschien hebben brave linkse borsten ooit geloofd dat ze onze cultuur wel van ons zouden overnemen na een generatie of 3 maar de mohammedanen zetten zich er integendeel steeds harder tegen af.
  Als we zo verder gaan, is het gevaar groot dat wij het onderspit delven. Als dat niet de bedoeling mocht zijn (ik begin daaraan te twijfelen) dan zit er maar één ding op: de massale import stoppen en een actief uitzettingsbeleid tegen iedereen die zich niet wil aanpassen. Te beginnen met criminelen en uit te breiden met iedereen die na de eerste generatie de taal nog niet spreekt en misschien ook nog wel iedereen die economisch geen bijdrage levert.

  Like

 6. Hier in de supermarkt werkte heel even een Marokkaanse jongen van een jaar of 15 als vakkenvuller.
  Heel vriendelijk en behulpzaam verder naar de mensen toe verder.
  En wat gaat hij doen om het te verknallen, voetballen met zijn vrienden in de supermarkt.
  Einde verhaal.

  Like

 7. Goede analyse.

  Like

 8. Mooi verhaal en jammer genoeg de waarheid. Al 1400 jaar een verdorven bevolkingsgroep en dat wordt gepamperd, geknuffeld en nog meer geholpen door allerlei zieligheidsindustrieaanhangers. Dat ze na 40 jaar in Nederland nog niet inzien dat ze niet te helpen zijn door wat voor instantie dan ook.

  Liked by 1 persoon

 9. Esperanza // oktober 30, 2016 om 16:48 //

  Theo Hiddema heeft d’r ook ervaring mee.

  Like

 10. Pechthold // oktober 30, 2016 om 20:12 //

  Vroeger werd gejammerd over de joden en nu worden de moslims geknuffeld. Wat is er met de Europeanen? Weten ze niet meer we ze zijn? Ik spreek niet over gaskamers (voor de moslims) maar met honkbalknuppels vinden we ook een oplossing. Zooitje angsthazen.

  Like

 11. Republikein // oktober 31, 2016 om 21:10 //

  Weer de jackpot niet gewonnen.

  Like

 12. Het einde is nog lang niet in zicht.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: