Nieuwsticker

Tegenvaller voor Turkije: sjiitische milities openen aanval op IS bij Mosul

Analyse situatie rond Mosul

De Turken zijn gewaarschuwd. Mochten ze zich daadwerkelijk in de strijd om Mosul mengen, dan vinden ze het Iraakse leger op hun pad. ‘En dat zal geen picknick worden’, voorspelde de gewoonlijk toch zo zachtaardige Iraakse premier Haider al-Asbadi vorige week. ‘Wij staan er klaar voor. Dit gaat om de waardigheid van Irak.’

Turkije trekt zich weinig aan van de bezwaren van Bagdad tegen de aanwezigheid in Noord-Irak van 600 tot 1.000 Turkse militairen. Die hebben in het Bashiqa-kamp ten noorden van Mosul diverse groepen strijders getraind (soennitische Arabieren en Koerdische peshmerga’s), maar Ankara zinspeelt erop dat ze ook op andere wijze kunnen deelnemen aan de strijd tegen Islamitische Staat.

Volkskrant >>

Het is trouwens geen analyse Volkskrant, het is een opsomming – verre van compleet –  van de strijdgroepen die er bij betrokken zijn, dat is iets anders.

Doe mee met 7.224 andere volgers

About Fubar (4528 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Tegenvaller voor Turkije: sjiitische milities openen aanval op IS bij Mosul

 1. polderboy // oktober 30, 2016 om 11:49 //

  Wat je in de Volkskrant leest is natuurlijk maar een deel.

  Erdogan heeft goede hoop om “sociale” redenen de doodstraf er weer door te krijgen:
  http://aa.com.tr/en/politics/turkey-erdogan-expects-return-of-death-penalty-soon/674827
  Niet soennitische rotzooi (mensen) kan dan mooi opgeruimd worden, gelijk al in Mosul, Raqqa en andere plaatsen door de door Erdogan gesteunde “vrijheidsrebellen” (ISIS en ander schorem) is gedaan.

  De fel anti-westerse houding in Turkije leidt bij de VS al tijden tot waarschuwingen naar de bevolking. “Kijk uit in Turkije”, roepen ze. Naast dat ze alle familie van militairen al eerder hebben weggehaald, geschiedt dat nu ook met ambassadepersoneel:
  http://www.hurriyetdailynews.com/cavusoglu-kerry-discuss-us-decision-to-remove-families-of-diplomats-from-istanbul-.aspx?pageID=238&nID=105518&NewsCatID=341

  Waarom waarschuwt ons bestuur in de EU ons niet, zoals de overheid in de VS doet?
  Tja, het bedrijfsleven uit de VS heeft de afgelopen 15 jaar hooguit 7 miljard in dat Turkse islam hol geïnvesteerd, maar West-Europa zeker 90 miljard, niet meegerekend het geld dat Juncker, Mogherini en Verhofstadt via Brussel hebben geven aan die islamisten, om zo het bedrijfsleven een opening te verschaffen.
  http://www.invest.gov.tr/en-US/investmentguide/investorsguide/Pages/FDIinTurkey.aspx
  Al dat geld staat op het spel, en daarom blijft Erdogan een hele “goede” en “aardige” bondgenoot, waar we mee in dialoog blijven.

  Dat lees je natuurlijk niet in de Volkskrant.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik lees hier dat Turkse militairen Koerdische peshmerga’s getraind zouden hebben.
  Balen. Dacht ik het net een beetje begrepen te hebben, maken ze het tóch weer ingewikkelder. Koerden en turken hadden toch “ruzie” met elkaar?

  Overigens geloof ik dat er ook een groot probleem uit Iran gaat komen want die doen ook al tijden mee. En die zullen dan wel hun Hoekse en Kabeljouwse twisten met de soennieten gaan uitvechten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: