Nieuw

Een op de vier leerlingen in de allochtone buitenwijken van Gotenburg sympathiseert met de IS 

Zweden – Een nieuw onderzoek toont aan dat 24 procent van de scholieren in de allochtone buitenwijken van Gotenburg terroristische groeperingen ondersteunen zoals de islamitische staat en andere vormen van jihadisten. Daarnaast beschrijven ze zichzelf als streng religieus en in hun eer gekwetst. De afschuw jegens de Zweedse samenleving is groot.

Zweden, met Gotenburg in het bijzonder, is uitgegroeid tot een van ’s werelds top exporteurs van moslimterroristen – wat onlangs wereldwijde bekendheid kreeg door een schrikbarende rapportage van de BBC, waarin de vrouwelijke reporter vreesde dat Zweden en de Zweden niet echt begrijpen waar ze mee bezig zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de vereniging ‘Varken Hora eller Kuvad’ en het resultaat bestond uit antwoorden van 1200 leerlingen tussen de 12 en 18 jaar oud, die in de buitenwijken van Gotenburg wonen, onder andere Angered en Bergsjön.

– Ik was totaal in shock toen ik het resultaat zag. Ik had het op hooguit een paar procent geschat. Er zijn geen woorden voor, zegt Guluzar Tarhan Selvi, waarnemend projectleider van Varken Hora eller Kuvad, tegen Göteborgs-Posten.

Meer dan elf procent antwoordde dat ze de IS ondersteunen en 13 procent verklaarde dat ze enigszins gelijkende sympathie voelt voor deze terroristische groepering. Nog eens acht procent zegt dat ze nog geen beslissing hebben genomen over deze vraag.

– Sommige jonge mensen die we hebben ontmoet gebruiken woorden zoals “kafir” voor niet-gelovigen, en verklaarden dat dezen “naar de hel kunnen lopen”, en “de IS gerechtvaardigd is” en ga zo maar door, zegt Guluzar Tarhan Selvi, en voegt toe dat een eerder onderzoek in Stockholm heeft uitgewezen dat veel moslimjongeren extremer religieus zijn dan hun ouders.

Het onderzoek heeft ook onderzocht hoe wijdverspreid de eercultuur is onder de leerlingen. Acht op de tien meisjes zeggen dat ze streng gecontroleerd worden door hun ouders en niet mogen deelnemen aan verschillende activiteiten. De eer van de familie staat bij de familieleden het hoogst. Familie tradities en islamitische cultuur worden hoger gewaardeerd dan zich aan te passen aan de Zweedse samenleving.

http://avpixlat.info/2016/10/28/var-tionde-elev-i-goteborgs-fororter-stodjer-religios-extremism/

Doe mee met 8.365 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

11 Comments on Een op de vier leerlingen in de allochtone buitenwijken van Gotenburg sympathiseert met de IS 

 1. Republikein // oktober 29, 2016 om 04:27 //

  Komt niks van terecht.

  Liked by 2 people

 2. Een op de vier leerlingen in de allochtone buitenwijken van Gotenburg sympathiseert met de IS en de rest heeft er geen moeite mee : Eigenlijk zelfde als wanneer ze dit in een willekeurige Nederlandse stad in 1938 gevraagd hadden………….

  Liked by 1 persoon

 3. delamontagne // oktober 29, 2016 om 10:01 //

  Republikein // oktober 29, 2016 om 04:27 //
  Tsja, ………Hiwa Khorsed, doet niet meer mee.
  Hij vindt alles tevergeeft, helaas.
  Wat die “verworvenheden” van de islammers betreft.?
  Ik zag ooit een tentoonstelling:
  “DE VERWORVENHEDEN VAN DE ISLAM”

  TENTOONSTELLINGS RUIMTE

  veel was er niet te zien, nou ja op dat boekje na dan !

  Like

 4. Is dat nou een boek van 2 x 3 meter, of lijkt dat maar zo door de foto.

  Like

 5. Like

 6. delamontagne // oktober 29, 2016 om 10:48 //

  BertG. // oktober 29, 2016 om 10:20 //
  Het is het grootste korranige boek dat er bestaat.
  En reken maar dat ze er trots op zijn.
  Je moet iets hebben om trots op te zijn………….!

  Like

 7. Republikein // oktober 29, 2016 om 13:00 //

  dela
  Wat die Belgische inlegger doet begrijp ik niet erg.
  Was Hiwa een Pelg?

  Like

 8. Republikein // oktober 29, 2016 om 13:07 //


  De nieuwe burgemeester van Amsterdam.

  Like

 9. Soort mislukte pinokkio

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: