Nieuw

Hamas 2.0 : ‘IS dwingt duizenden dorpelingen om menselijk schild te worden in Mosoel’

Enkele duizenden dorpelingen uit de omgeving van Mosoel zijn onder bedreiging naar de stad gebracht, waar ze als ‘menselijk schild’ zullen dienen.

Dat melden The Washington Post en de Amerikaanse tv-zender NBC.

De media baseren zich op getuigenissen van ontsnapte dorpelingen en op bronnen in het Iraaks leger.

Volgens die bronnen gaat het om enkele dorpen, waar bewoners werden bedreigd met onmiddellijke executie als ze niet naar Mosoel zouden stappen. Enkele bewoners wisten zich te verbergen, of konden ontkomen tijdens de lange mars naar Mosoel.

Volgens de genoemde bronnen zijn de IS-strijders in toenemende mate agressief en paranoïde over spionnen en werden massaal gewezen politieagenten en soldaten geëxecuteerd.

De bedoeling van de gedwongen verhuis van de duizenden dorpelingen is om de opmars van de regeringstroepen en milities tegen Mosoel en de Amerikaanse bombardementen te bemoeilijken. Eerder stak IS ook al oliebronnen in brand, en werd een chemisch bedrijf in brand gestoken, met toxische rook tot gevolg. Daarnaast worden bermbommen, zelfmoordauto’s en acties vanuit tunnels gebruikt om het legeroffensief te vertragen.

Verder lezen : http://www.knack.be/nieuws/wereld/is-dwingt-duizenden-dorpelingen-om-menselijk-schild-te-worden-in-mosoel/article-normal-770091.html?utm_source=Newsletter-28/10/2016&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBOCHKN&M_BT=13957857857476

Doe mee met 8.221 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2070 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

2 Comments on Hamas 2.0 : ‘IS dwingt duizenden dorpelingen om menselijk schild te worden in Mosoel’

  1. Republikein // oktober 29, 2016 om 01:59 //

    Lager dan laagst, lager kan niet, onmogelijk.

    Like

  2. Ach, de islam tovert wel weer een andere gruweldaad uit haar boekje.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: