Nieuw

Erdogan verheerlijkt gewezen landsgrenzen Ottomaanse Rijk en laat alarmklokken luiden tot in Athene

Recep Tayyip Erdogan bedient zich van een Turks nationalisme dat zijn aanhang doet dromen van de oude glorietijd van het Ottomaanse Rijk. Bovendien toont de staatstelevisie steeds vaker kaarten waarop een Groot-Turkije is te zien. Daartoe behoren delen van Syrië, Irak, Bulgarije en Griekenland.

Staatszenders pakken steevast uit met kaarten waarop een Groot-Turkije is te zien. Het land strekt zich dan uit tot voorbij Aleppo en Kobani in Syrië, omvat ook Noord-Irak met de steden Mosoel, Kirkuk en Erbil, een stuk van Bulgarije – en last but not least: een gebied van Griekenland tot Thessaloniki en enkele Griekse eilanden.

Daarnaast verwijzen Turkse machthebbers steeds uitdrukkelijker naar de ‘Misak-i-Milli’, een manifest uit 1920 dat het territorium van het naoorlogse Turkije vastlegde (met delen van Syrië, Irak Bulgarije en Griekenland)

HLN >>

HLN gebruikt een iets andere kaart dan ik heb van ‘Misak-i-Milli’. Bij HLN is er geen Noord-Syrië ingepikt, terwijl dat wel de bedoeling is:

naamloos

Doe mee met 8.344 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7173 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Erdogan verheerlijkt gewezen landsgrenzen Ottomaanse Rijk en laat alarmklokken luiden tot in Athene

 1. Ach ja, de grootheidswaanzin van de turkjes. Laat ze maar lekker doorgaan zodat op een gegeven moment zelfs de VS ze niet meer kan tolereren in de NATO. En dan vol humor wachten op het volgende conflict tussen Erdogan en Putin.
  Staat mooi hoor, zo’n paddestoeltje boven de gouden wc potten in het paleis in Ankara 😀

  Like

 2. Onderschat die turkse fascisten niet.

  Like

 3. Cyprus, Thessaloniki, half Armenië, een stuk Iran, heel Noord-Irak, een strook Noord-Syrië.
  Vermoedelijk laat de VS ze hun gang gaan om ze te vriend te houden tegen Poetin. Poetin laat ze hun gang gaan in Armenië om ze te vriend te houden tegen Amerika. Alleen Iran zal terug slaan. En Syrië en Irak, in zoverre dat mag van Amerika.
  Nooit gedacht dat ik Iran nog eens “sympathiek” zou vinden…

  Like

 4. Duchesne // oktober 27, 2016 om 17:53 //

  Lebensraum voor de Islam, onder Turkse leiding, wat anders?

  Tot op heden is Erdogan qua politieke actie en coup etc precies aan het soen wat Adolf H. deed na 1933…incluis annexatie en het “terug” claimen van stukken land waar ooit iets Duits te doen was geweest…..
  Als deze trend zich doorzet zal de NAVO straks zwaar in de problemen komen als de Turken Cuprus helemaal beztten en Kreta en delen van oost Griekenland binnen vallen. Een overrompeling van de Balkan, een slachting onder de Albanezen en de Kroaten, een stormloop op Wenen. Een gelijkaardig geloof is geen garantie op genade, vele Turken in Turkse cellen zullen dat beamen. We willen niet weten wat de gevangen soldaten en politieagenten in de Turkse cellen na de “coup” moeten ondergaan. De lafheid van de leiders van de EU helpt daarbij enorm. Ook zwijgen is een vorm van medeplichtingheid. Erdogan is bezig aan zijn 1000 jarig rijk, aan zijn rasverbetering.
  EU in chaos zal daarbij helpen, net als een enorme stroom migranten als stoottroepen om de chaos wat te verhogen.
  De tweede wereldoorlog is voor ons Nederlanders niet in september 1939, maar pas in mei 1940 begonnen, na het bombardement op Rotterdam er geen ontkennen of verzwijgen meer aan was… Ontkennen en verzwijgen is ook nu de norm, tot het bloed door de straten loopt en ” ons” koningshuis en “onze” regering in ballingschap met goudvoorraad ons zullen steunen vanuit Argentinie of zo…
  De derde wereldoorlog is ook al begonnen, voor de een wat eerder dan voor de ander. Later zal in de geschiedenisboekjes wel een exacte plaats en datum worden vermeld, nu is het giswerk. Persoonlijk denk ik dat de aanval en vernietiging van Libya en de dood van Khadaffy het ijkpunt van de datering van WO lll zal worden.

  Wie terug in de tijd gaat kijken komt bij Nederland de 80 jarige oorlog tegen. Een periode waarin af en aan oorlog dan wel wapensstilstand was, met de nodige plunderingen en tussentijdse opstanden en regionale burger of godsdienst oorlogjes. Alles dooreen en onder de mantel van een oorlog die “80” jaar duurde……

  Feitelijk is het eenzelfde scenario, de spelers zijn ook weer leiders van landen, bevolkingsgroepen onderling en dit keer is de kerk niet verdeeld maar zijn er twee geloven die de strijd aangaan. Tot voor de Bartholomeus nacht was er een soort gewapende vrede tussen de verschillende geloofsstromingen, de bloednacht van Parijs was eigenlijk de kathalysator, de druppel die de emmer deed Overlopen.

  London, Madrid, Parijs, Nice, Brussel en al die andere plaatsen waar geloof/ sektarisch geweld de grondslag voor moord is geweest, ze zijn geen van alle de vonk in het kruitvat, ze zijn geen bloednacht of begin van een nieuwe geloofsoorlog, er mist een element.

  De combinatie van revolutie en crisis samen met migratie en geloof is in de geschiedenis altijd het winnende lot geweest. Honger, woede en een schuldige zijn een gedroomde combinatie voor straten vol bloed. En toch….

  Een oorlog word gedefineerd als een strijd tussen twee partijen met een centraal gezag, anarchie als een strijd tussen vele partijen zonder centraal gezag.
  Een woord voor een strijd tussen individuen op grond van geloof, armoede, honger of financieel gewin heeft nog geen naam, maar dat is wat we straks gaan zien. Een strijd tussen individuen binnen een centraal gezag.

  Voorlopig, tot de heren geleerden en andere elitaire hooggeborenen met iets komen noem ik het overleven, want dat zal ongeacht de naam van de zaak de essentie zijn, overleven.

  Like

 5. Duchesne:

  “We willen niet weten wat de gevangen soldaten en politieagenten in de Turkse cellen na de “coup” moeten ondergaan.”

  Zoiets:

  What I Witnessed in Diyarbakir Prison

  THE STATEMENT BY MEHDI ZANA ON THE OCCASION OF THE INTERNATIONAL DAY IN SUPPORT OF TORTURE VICTIMS AND SURVIVORS
  Friday, June 26, 1998

  My name is Mehdi Zana. I’d like to start by expressing my appreciation to the organizers of the International Day against Torture, the Congressional Human Rights Caucus and the Torture Abolition and Survivors Support Committee for this briefing and for bringing the suffering of the survivors of torture to the attention of the US Congress and the public.

  I am a Kurd from Turkey. I was the mayor of Diyarbakir, the most important city in the region where the Kurds live, in Turkish Kurdistan. Starting in 1980, I was imprisoned under conditions some of you might find hard to imagine. I was imprisoned with other Kurds, some of whom are dead today. I was tortured to such an extent that I continue to suffer from the aftereffects. My imprisonment was due to my having repeatedly taken positions in favor of something that seems elementary to me: the rights of Kurds.

  What did we ask for ? The right to speak our own language, to learn it in school and to have newspapers, radio and television broadcasts in Kurdish. We want to live as complete human beings, with respect to our dignity, our personality and our identity. This is why we are imprisoned, why we are tortured and why we are killed.

  http://kurdistan.org/what-i-witnessed-in-diyarbakir-prison/

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: