Nieuw

Zweedse premier over de situatie van vrouwen in Saoedi-Barbarije: “Net als thuis in Zweden”

Tijdens zijn bezoek aan Saoedi-Barbarije heeft de Zweedse minister president Stefan Löfven de situatie van vrouwen in het Arabische Koninkrijk vergeleken met die van vrouwen thuis in Zweden.

Een delegatie van de Zweedse regering, samen met zakenman Marcus Wallenberg, bezocht het land gisteren. Voorafgaande aan het bezoek was er druk gezet op Löfven om Saoedi-Barbarije te bekritiseren vanwege hun omgang met vrouwen in het land.

Maar in plaats van dat de bukdhimmie dat deed, vertelde de Zweedse minister president dat de situatie van vrouwen in de koppensnellersstaat vergelijkbaar is met die van vrouwen in Zweden.

-Het is duidelijk dat er, net als in Zweden, obstakels zijn voor vrouwen, vertelde hij ‘Expressen’.

-Gebrek aan een functionerende ouderenzorg is er de oorzaak van dat vrouwen part-time gaan werken of helemaal stoppen met werken in Zweden. In beide landen zijn er obstakels voor de participatie van vrouwen. Maar ieder land moet dat zelf oplossen.

De verklaring kon op kritiek rekenen van ‘Moderates’. Eén van de critici was Kent Persson, voormalig partij-secretaris van de ‘Moderate Party’.
“Dit is werkelijk niet te geloven. Natuurlijk is buitenlandse politiek een gevoelig onderwerp, maar deze uitspraak moet scherp bekritiseerd worden. Door iedereen”, zo schreef hij op twitter.

Ik denk dat het deze tweet is, maar dat mag ‘rommel’ later bevestigen, mijn Zweeds schiet tekort, Fub.

Zelfs de leider van de ‘Liberale Partij’ Jan Björklund is kritisch. “Löfven moet verkeerd geciteerd zijn wat betreft sekse gelijkheid in Saoedi-Arabië. Anders is de verklaring voorbij alle gekte”, schreef hij.

Löfven bezocht Saoedi-Barbarije namens de Zweedse zakengemeenschap, die hoopt op lucratieve handel met het stinkend rijke olie-Koninkrijk. Dat is de reden dat Löfven er niet happig op is om kritiek te geven op hoe het land vrouwen behandelt, vrouwen mogen er geen auto rijden, moeten verplicht een burka of nikab aan en hebben zelfs een geschreven toestemming van hun man nodig om op reis naar het buitenland te mogen.

Het is niet iets nieuws dat Zweedse top-politici bang zijn om uitspraken te doen over Saoedi-Barbarije. Vorig jaar beweerde de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Margot Wallström, dat de sharia, de islamitische wet, niks met islam te maken had. Dat gebeurde nadat ze kritiek geuit had op Saoedi-Barbarije, en onder andere, gezegd had dat het middeleeuws is om burgers te straffen met zweepslagen, zoals het geval was met de gevangen blogger Raif Badawi.

Speisa >>

Doe mee met 8.344 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7173 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Zweedse premier over de situatie van vrouwen in Saoedi-Barbarije: “Net als thuis in Zweden”

 1. Hier is ook nog een voorbeeld van het geslijm van die laffe pad:

  Zweden knielt voor Saudi Arabië

  https://nl.gatestoneinstitute.org/5537/zweden-saudi-arabie

  Like

 2. Ik dacht dat binnen het leugenkabinet van ons er teveel idioten rondlopen, maar in Zweden spannen ze denk ik de kroon.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // oktober 26, 2016 om 23:12 //

  Hoe is zo iemand in godsnaam minister geworden, hebben ze die gewoon uit de eerste de beste GGZ instelling weggeplukt? One flew over the cuckoo’s nest verbleekt hierbij!

  Like

 4. @Tijl

  Lövfen was ooit lang geleden korte tijd een lasser in een staalfabriek die een minimale vakbondsfunctie kreeg en daar vanuit doorgroeide naar vakbondsleider om twee jaar geleden, na een cursus van twee maanden politiek, door de socialisten naar voren werd geschoven als presidentskandidaat. De man heeft geen benul wat er aan de hand is en staat bekend om zijn idiote uitspraken.

  Like

 5. Pikant detail is dat zijn grootouders tijdens de tweede wereldoorlog overtuigd nazi’s waren. Die hij trouwens nooit ontmoet heeft, hij is in een weeshuis opgegroeid.

  Like

 6. Zou dat misschien een van de antwoorden zijn waarom het zo fout gaat in Zweden. Zijn misschien nog veel meer Zweden besmet met het nazi-verleden dat ook bij hen een soort schaamte is ontstaan of dat dit gedachtegoed nog lang blijft doorleven onder de Zweden?

  Like

 7. ieznogoedh // oktober 27, 2016 om 12:06 //

  Ach, die man is socialist en dus een utopisch denker.
  Wellicht moet zijn uitspraak worden bezien in het licht van wensdenken.
  Hij doet in ieder geval zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat het in Zweden uiteindelijk inderdaad voor vrouwen weinig uitmaakt of ze in SA (hé, interessante lettercombinatie, een teken aan de wand?) of Zweden wonen.
  Enfin, als het merendeel van de Zweden uit sukkels blijft bestaan, dan gaat het hem nog lukken ook.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: